• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Návrhy na nové soutěže

DeletedUser40852

Guest
A to vadí? Mám hledat nějaký schovaný obrázek? Takhle by se hráči aspoň dozvěděli něco zajímavého ze hry nebo z minulosti hry.
 

Deynor

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Všechny otázky by bylo možné si vyhledat na internetu a rozdávat prémiové body za hledání mi přijde dost blbé. Na druhou stranu by to nemohli být otázky, které neznají všichni (většina hráčů), protože by to pro ostatní nebylo fér. Určitě je to super na sraz, ale jako soutěž na fórum nikoliv.
 

DeletedUser40852

Guest
Takže rozdávat prémiové body za hledání ti přijde dost blbé? Pak nechápu soutěž v hledání velikonočních vajíček nebo vánočních dárků někde na foru. To je taky hledání jestli se nepletu. Takže nechápu tvoji odpověď, proč jednou je to hratelný a jindy je to hloupost. Asi proto, že ty otázky by musel někdo vymyslet, odpovědi vyhodnotit apod. A to je práce. Rozhodně víc než někam schovat vajíčko.
Takže by mě docela zajímalo, proč hledat odpovědi je blbé a proč hledat vajíčko je chytré.

A pokud by někdo neznal odpověď tak by to bylo nefér? Tak aspoň by se jí pak dozvěděl. A pokud to chceš brát takhle, tak např. udělat adventní kalendář je taky nefér soutěž, protože to všichni neumí nebo na to nemají technické možnosti. Dělat literární soutěže je taky nefér, protože to někdo neumí sepsat, soutěž k MS v hokeji je taky nefér, protože někdo ani neví co to hokej je.
Proto by mělo být více možností v čem soutěžit, aby si každý mohl vybrat. A když jsme u toho, tak soutěž na facebooku, kde dotyčný označí stránku DK jako oblíbenou a má možnost vyhrát PB je taky jen o jednom kliknutí a taky je nefér, protože každý facebook nemá.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Deynor

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Hledání vajíček/dárků bylo vždy jakoby za odměnu k nějaké události (Velikonoce, Vánoce). Můj názor na tvůj návrh je takový, že takový druh soutěže se mi na fórum nehodí, ale každopádně ti děkuji za návrh. Nikdy nevíš, možná se tu někdy i taková soutěž objeví.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Určitě existují otázky, na které lidi běžně odpověď neznají a ani pořádně nejsou schopni to dohledat.
Třeba:
Na kterém/kterých z těchto druhů serverů nikdy nevyhrál žádný bývalý ani současný člen českého DK týmu: svět / classic server / speed kolo / USDS kolo
V jakém státu se narodil Fanat, hráč určitou dobu pokládaný mnoha hráči za nejlepšího speedaře na světě?
Který český svět z S2-S21 byl nastaven velmi podobně jako jiný, který v danou dobu končil?
Hráč zaútočil 2000 katapultů na prázdnou vesnici bez opevnění a zdemoloval selský dvůr z úrovně 8 na 5. Proč?
Jaká podmínka vítězství je v systému nastavena pro většinu českých speedů?

No, aspoň těchhle pět jsem za něco přes půl hodiny uvažování dal dohromady :D Takže jde to :D Tím neříkám, že se nenajde nikdo, kdo bude znát aspoň na některé z nich odpovědi, ale všech pět dá někdo těžko... což byl ostatně smysl jejich sepsání.
 

Deynor

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Jak říkám, takovému typu soutěže nejsem nakloněný, navíc se mi to na fórum moc nehodí, ale je možné, že se nějaká podobná soutěž v budoucnu zde objeví. :)
 

DeletedUser33829

Guest
Na jednu stranu je zde psáno, že soutěže jsou rozdílné a v každé je potřeba něčeho jiného a na stranu druhou jsou dvě rozdílné soutěže házeny na jedno brdo.:D Ať jsou to vajíčka či dárky, tak smyslem těchto soutěží je právě hledat, u vědomostního kvízu se hodnotí, jestli to hráč ví, ne že si to najde. Právě tohle testovat na netu moc věrohodně nejde.
Tantalena pochopil, že je třeba dávat záludnější otázky a hlavně jsou historického rázu, než fungování hry. A tím se ruší ta jedna z prvotních idejí, aby se hráči dozvěděli o hře jak funguje, než historii. Dále buď by to muselo být na rychlost, nebo posílat zprávy potají (i tak se dají rozšiřovat správné odpovědi), losování to už je úplná blbost, to pak z vědomostního kvízu je rovnou loterie. A nesplnilo by to ani další z těch původních cílů a to dostat do povědomí hráčů nějaké aspekty, protože drtivá většina hráčů se té soutěže nezúčastní ani jako čtenáři a dále budou otázky na již odpovězená témata na fóru a hlavně v toolu supportu. Hodně lidí se nenamáhá zjistit správnou odpověď, když něco potřebuje vědět, natož aby je hnulo pár PB, které si obstarají jinak. Já mám jen pocit, že si tu někdo chce nahradit absenci na DK srazech a chce takovou soutěž. :D Pořád tu o tom spílá.

Tanto, jsem soutěživý, tak se pokusím na ty otázky odpovědět, přitom 100% jistý si nejsem v ničem a hledat se mi nechce, tak to zkusím vzít přemýšlením.
1)
Ten u nás spuštěn nebyl, leda pokud by nějaký člen DK Týmu hrál na cizím serveru, navíc klasický svět vyhrál třeba Biblos nebo Matyáš II., speedy zase Majka.Kor. USDS je to samé co speed, ne? :D
2)
Nevím, ten nick čtu poprvé, tak střílím od boku. Rusové jsou dobří v mnoha hrách a vymysleli Tetris:D. Dobří byli na speedech Rumuni, často jste hrávali na FRA, ESP. Tuhle otázku nevím, tak to prostě tipnu na Rusko.
3)
Když byla spuštěna s21, tak dohraný byl jen svět 4, navíc mi něco v podvědomí říká, že už jsem někdy četl či slyšel, že s21 byla podobná s4. Další dohraný svět byla 10 a balíčky surovin nebyly nikde. Úplně jistý si nejsem, i když tohle vyhledat by problém nebyl.
4)
Chyba v systému. :D S tímhle jsem se nesetkal, na katapulty má vliv jen nevíra, štěstí ani morálka v tom roli nehrají, ale takhle by to nesnížili. Tipuji, že je to chyták.
5
Na speed kola jsem se občas díval i tento týden, tak bych řekl, že hráč, který má nejvíce bodů.

Otázky se týkaly českých DK, tohle jsou dost otázky jen na speedy a dvojka se asi nevztahuje ani na českou verzi.
Otázky a asi všechny na srazech jsou na A, B, C... a týkají se českých DK.

Také mě napadají podobné otázky, třeba jak se jmenuje hráčka, která vyhrála s21 a v minulosti často psala na DK fórum. V jaké obci bydlí bývalá supportérka Jiras. Napiš nejúspěšnější kmen na českých DK nebo napiš hráče, který vyhrál tři světy (to by byla jednodušší otázka pro odpovědi, jak pro kontrolu :D). Jsou to zajimavé otázky, ale na hru to asi nemá žádný vliv. Spíše otázky s dopadem na dnešek, i když by měly být jednoduché jako třeba, která budova na DK je nejnovější.

Napadají mě i jiné tipy otázek

Hráč na světě s herní rychlostí jedna zadá rekrutovat šlechtice - který se rekrutuje 3:08:41 - ve stejné sekundě dopadne útok, který mu zdemoluje panský dvůr a je bez něj, co se stane se šlechticem v rekrutaci bez panského dvora?
A) Šlechtic se přestane rekrutovat a hráč přijde i o suroviny
B) Šlechtic se přestane rekrutovat, ale hráči se vrátí 90 % surovinových nákladů
C) Šlechtic se dorekrutuje v určené době (tj. za 3:08:41)
D) Šlechtic se dorekrutuje, ale rekrutace potrvá 4:59:30 hodin
E) Šlechtic se dorekrutuje, ale rekrutace potrvá 8:00:00 hodin

To je otázka, na kterou asi přímo odpověď nebude nikde (snad), ale je snadné zjistit, jak si pomoci se správnou odpovědí.

Také mě napadá, který bojový parametr a které jednotky se liší na světech bez lučištníků a na světech s lučištníky.
A) Kopiníkova obrana proti pěchotě
B) Kopiníkova obrana proti kavalérii
C) Šermířova obrana proti pěchotě
D) Šermířova obrana proti kavalérii
E) Útok Lehké kavalérie

Já bych řekl, že třeba tohle ani spousta hráčů nezaregistrovala, a pokud by měla odpovídat z paměti, tak by dost lidí tipovalo, na netu si odpověď může najít každý lehce.:King
U obou je správně za D.
 

hynekzalesak

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
94
Nepročítal jsem to tady celý, takže nevim jestli už tu takový návrh byl. Co takhle nějakou soutěž k DK, aby jsme se dozvěděli i něco zajímavého a nejen hledat kam jste dali na fóru nějaký obrázek. Já mam na mysli něco jako děláte ten kvíz nebo test na srazech. Jednou za čas, buď pravidelně nebo nepravidelně by jste dali nějakou otázku nebo více otázek co by se týkaly DK. Vítězem by byli ti např. první tři, co by odpověděli správně, nebo třeba po týdnu by jste nějak losovali ze správných odpovědí. Na koci kola by jste pak zveřejnili správnou odpověď. Taky by ta soutěž mohla být dlouhodobá a správné odpovědi by se sčítali a vyhrál by ten, kdo by měl nejvíc bodů.

Bylo by to o rychlosti a to není úplně to pravé ořechové, takové soutěže jsou na Facebookové stránce Divokých kmenů a funguje to na principu, náhodně vylosujeme všechny kdo dali správnou odpověd a když tam napíše 100 lidí a vyhrát může 1 tak je to celkem na nic.
 

DeletedUser40852

Guest
Shedde ty si fakt nemocnej narcis, kterej zase rejpe. Kdybych chtěl na sraz jet tak bych jel. Tady jsem chtěl jen soutěž o ničem nahradit soutěži, kde by jsme se o DK všichni dozvěděli něco zajímavého.A jak píše v dalším příspěvku Hynek, něco podobného je na facebooku, tam se to pořádat může a blbost to neni a tady by to najednou blbost byla. A pokud vim, tak na foru si plakal ty, že nemáš Fb.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Správné odpovědi by podle mého měly být:
1) Classic (už proto, že všechno ostatní jsem vyhrál i já a nevím, že by někdo hrál na cizích DK a Classic vyhrál; USDS = Ultra Speed Die Stamme = kolo běžící rychlostí vyšší než 400 nastavované na speed serveru)
2) Sovětský svaz (což je chyták, protože předpokládám, že by většina řekla Rusko nebo Ukrajina - ale je mu pokud vím už skoro 30)
3) S18 byl nastaven s podobným nastavením jako S4, který se tu dobu jako první český svět už chýlil ke konci
4) Protože je na světě nastaven farm limit, takže jedním útokem nelze zdemolovat SD o více než 3 úrovně.
5) V systému u většiny speedů žádná podmínka vítězství nastavena není, protože by to znamenalo, že by systém kontroloval množství bodů a vesnic / dominanci / tajemství / ... a při dosažení dané podmínky vítězství kmenem nebo hráčem by speed byl ukončen - což se na .cz běžně dělá jen na některých CATech, za mě teda kdysi bylo i pár podobných Blesků, jeden nastavený a asi dva další navržené a změněné speedy Dominance a pár speedů Tajemství.

Takhle... snažil jsem se vybírat ty otázky spíš obecně - jsou 2 o speedech, 2 o českých DK a 1 o herních vědomostech obecně a i u těch "otázek na lidi" je to děláno tak, aby to nebyly otázky na nějaké neznámé jednotlivce, což podle mě Jiras je - respektive já vím, že takový člověk v supportu byl (byť teda nevím, odkud je), ale jestli je to postava, která svými úspěchy nebo pozicí v týmu by měla být mnoha hráčům známa, o tom dost pochybuji. Což naopak -UwH-, DK tým nebo svého času nejlepší speedař světa (pro některé - ne pro mě :D ), jsou podle mě objektivně důležitější osobnosti na DK.
Co se týče těch dalších otázek, na tu druhou jsem znal odpověď z hlavy, na tu první to bylo celé komplikovanější, protože jsem to na začátku špatně pochopil, ale i tak mě to k tomu D táhlo... spíš mě ale zaráží, že to zpomalení výstavby by bylo až tak velké - předpokládal bych, že to bude třeba kolem 3:30:00, ale je fakt, že když mi někdo na Bashi zkatil kasárnu, měl jsem vždycky jiné věci na práci než porovnávat rychlost stavby kopiníků na úrovni 0 s kasárnou na úrovni 1 :D
 
Nahoru