• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Jarmark u dubu

Deleted User - 4100157

Guest
@Kozmicz
Minimálně pořád existuje možnost si vybrat, aby špehové vyšpehovali vojsko obránce, jestli útočníkovi stačí mít více než polovinu špehů než má obránce, nebo musí mít více špehů než obránce. Tato možnost tu stále je viz nastavení s81 a s82.

Jestli Tě dobře chápu, tak 3stupňový špeh byl ze hry odstraněn a už spuštěn být nemůže? Pokud tomu tak je, tak kdy k tomu došlo, protože ten příspěvek z roku 2016 připouští nastavení 3stupňového špeha, tam tenkrát došlo právě k zavedení této novinky a zároveň na světech bez výzkumů špehů bylo povoleno špehům vyšpehovat vše, což dříve nebylo na všech světech.

Takže.
Je možné nastavit 3stupňového špeha?
Pokud ne, tak kdy tato možnost zanikla?
Pokud je to možné, dá se nastavit jen na 3stupňovém výzkumu bez lučištníků? Nebo je možné jej nastavit i na světě s 3stupňovým výzkumem s lučišníky, případně i na světě s 10stupňovým výzkumem a případně také 10stupňový výzkum s lučištníky?
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Shedde, se špehy nelze nastavit nic. Jejich nastavení je přímo závislé na výzkumu, tzn. podle toho, jaký je na daném světě nastaven výzkum, tak se špehové chovají. Nic víc nastavit nelze. Jednotlivé chování při určitých výzkumech bylo zveřejněno s oznámením, které jsem ti posílal. Žádné další změny v tomto směru neproběhly.

Zda jsou na světě luky nemá na systému špehování žádný vliv.
 

Deleted User - 4100157

Guest
Díval jsem na Wiki (chybí tam nastavení s81, s82 a Classic 2).

Svět 55 - třístupňový výzkum bez lučištníků, 3 stupňový špeh
Svět 59 - to samé co svět 55, navíc si oba světy pamatuji
Svět 65 - třístupňový výzkum bez lučištníků, o 3stupňovém špehu se ale v nastavení nepíše. Svět jsem nehrál.
Svět 75 - třístupňový výzkum s lučištníky (i kostelem, ideál, chybí jen balíčky surovin :D) o 3stupňovém špehů žádná zmínka na Wiki. Svět jsem nehrál.

Svět 73 a Svět 81 mají desetistupňové výzkumy. O světě 73 není žádná zmínka, že by tam byl 3stupňový špeh, na s81 jsem byl kvůli PB, a pak jsem věnoval vsi, tam třístupňový špeh nebyl a dokonce se ani na 10stupňovém výzkumu nezkoumá (za to šermíř první stupeň). Zmiňuji to proto, protože DK Wiki uvádí, že třístupňový špeh může být na světě s 3stupňovým výzkumem nebo 10stupňovým výzkumem.

Jestli Tě chápu správně a špehové jsou závislí dle výzkumu na světě, pak by to znamenalo, že 3stupňový špeh je automaticky na světě s 3stupňovým výzkumem. Pokud tomu tak je, proč tato informace, že špehování je závislé na stupni výzkumu špeha chybí v nastavení světů 65 a 75? Dále potom 3stupňový špeh je jen na světě s 3stupňovým výzkumem, nikoliv na světě s 10stupňovým výzkumem, ač Wiki tvrdí, že může být i tam.
https://help.divokekmeny.cz/wiki/Špeh spousta informací je nepřesných
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Informace o špehování již v nastavení světa nemusí být. Pokud v nastavení nějakého světa není, je to v pořádku a nebudeme ji tam dopisovat. My, když zveřejňujeme nastavení nového světa, již informaci o špehování taktéž neuvádíme.

Pokud jsou nějaké informace na wiki nepřesné, můžeš je nahlásit naši správkyni wiki. Můžeme doplnit... Jen to prosím hoď do správné sekce.
 

Deleted User - 4100157

Guest
Konečně jsme se dopracovali výsledku.
Takže na 3stupňovém výzkumu je 3stupňový špeh automaticky, jiná možnost není, lučištníci v tom roli nehrají. Na 10stupňovém výzkumu je špeh bez výzkumu a jiná možnost není.
Nakonec si odvozuji, že na světech se zjednodušeným výzkumem teď musí mít útočník už více špehů než obránce všude, zatímco na 10stupňovém výzkumu stačí útočníkovi mít jen o polovinu více špehů než obránce, aby vyšpehoval vojsko ve vesnici.
Správkyni Wiki nic psát nebudu, nebavím se s ní, bavit se s ní nebudu a tuto hru hrát neumí a nikdy neuměla. Až tam budete mít někoho kompetentnějšího, kdo zná o hře více věcí a nechová se jako labilní psychopatický demagog, tak pak třeba napíšu tomu člověku. Stačila mi toxicita lidí na Classicu 2, nepotřebuji si psát s další toxickou osobou, jež se ventiluje skrze klávesnici. Stačí mi ty poslední příspěvky v sekci Wiki, které jsem si přečetl, i když jsou už dva roky staré. Proto používám jiné sekce fóra, případně tickety, kde reagují jiní lidé a reagují věcně bez nesmyslného balastu okolo.

Takže, Kozmiczi, díky za vysvětlení!
 

Olda22

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
17
Tak sem se zkusil asi po 5 letech přihlásit a uvidíme jak moc to zalamím.

Jak se Vám daří děcka?
 

Willibald

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
26
Po pětiletý pauze? To jsi na úplně jiný planetě ;) Já se vrátil po necelých 2 letech a byl to šok :)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
A zase jako každý rok je tu chybné oznámení o zimním času. Už i v rádiu na toto chybné označení upozorňovali, ale tady je to pořád ve stejných kolejích. Ze soboty na neděli jsme "nenajeli" na zimní čas, jen jsme se z letního času vrátili na středoevropský.
 
Nahoru