• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

[Správce účtu] Import a export šablon

Líbil by se vám tento herní prvek?

  • Ne

    Hlasy: 0 0,0%
  • Mám k tomu výhrady

    Hlasy: 0 0,0%
  • Nepoužívám Správce účtu

    Hlasy: 0 0,0%

  • Celkový počet hlasujících
    4

DeletedUser40248

Guest
Dobrý večer vespolek.
Psal jsem na support, ale byl jsem přesměrován sem, pokusím se tedy přednést svůj nápad či potřebu, pokud to tak chcete nazývat.

Pokud někteří z vás používali či snad používají prémiovou funkci Správce účtu, tak si mohli všimnout, že nastavení není tak jednoduché a hodnou chvíli zabere. Trvá se zorientovat apod. Správce účtu umožňuje velkou rozmanitost nastavení a každý hráč může naučit své vesničky tancovat přesně tak, jak se mu zlíbí.

Naneštěstí - šablony vytvořené ve správci účtu nejde žádným způsobem exportovat ani importovat či nějak přeposílat.
Proč bych něco takového potřeboval?
1. Všechny šablony je třeba znovu pokaždé vytvářet na každém světě znovu. Každý svět se sice liší nastavením, ale pořád lepší šablonu lehce doupravit, než ji naklikávat úplně celou znovu.
2. Poskytování šablon soukmenovcům - hraji v kmeni, kde je semknutá parta a máme mezi sebou i několik starších, kteří si se Správcem účtu tolik nerozumějí. Poprosili mě či jiné soukmenovce, abychom jim jej přes zástup nastavili. A my jsme potom trávili desítky minut opětovným nastavováním šablon podle těch našich, ačkoliv by mohlo existovat kouzelné tlačítko "Exportovat".

Šablony pro rekrutaci jednotek ještě nejsou tak horké a dají se nastavit během minutky.
Šablony pro výstavbu jsou absolutně šílené na nastavení. Ty přednastavené jsou postavené na hlavu, budou stavět Dřevorubce 15->25, přitom ostatní doly budou stále na 15 apod, takže prakticky nepoužitelné. Pokud si člověk chce vytvořit šablonu svojí, stráví tím desítky minut a plánování a nemá žádný způsob, kterým si může šablonu zazálohovat, krom toho, že si ji ještě jednou zkopíruje.

Navrhuji proto, aby byla zavedena možnost tyto šablony Exportovat a Importovat, případně potom exportovat a importovat celý "profil" (tzn všechny šablony).

Správce účtu je úžasná věc, která usnadňuje hraní lidem s mnoha vesnicemi. Zpočátku se může zdát, že vlastně opravdu hraje za vás. Jeho špatné nastavení může být ovšem absolutní zničující a mít ohromně špatný vliv na váš vývoj.

Správce účtu je jenom tak dobrý, jak si jej nastavíte. Proto by bylo fajn, kdyby jeho nastavení bylo co nejpříjemnější. Děkuji.

Sám jsem programátor a začínající developer studjící na ČVUT. Nemyslím si, že by byl problém šablony sdílet např. přes JSON či jinou textovou formu.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Tak ses trefil do nápadu, který pár dní před námi navrhla již jiná komunita a tento nápad se vývojářům líbil a proto již pracují na jeho implementaci přímo do hry. :Good
 

DeletedUser25426

Guest
No tenhle nápad už tady byl před několika roky, ale nikdo z vedení si ho nějak nevšiml, tak zase zapadnul v zapomnění...

Bylo by to vyňykajici ;) Protože to, co zplodili vývojáři jako šablony, je s prominutím paskvil ;)
 
Nahoru