• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Speed pokec

Lamač.

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Speedy upadají na úplné dno... Na co je tady sekce na hráčské návrhy? Když z toho nebyl vybrán ani 1 speed..
Lady, tu sekci stále procházela a nastavovala :) udělala hráčům radost...
To stejný Skrty, He.Ro a Idemdor... Posílal jsem šakaal návrhy i na skype, a myslíte že odpověděla? Ne neodpověděla...
Prostě dělala mrtvého brouka... Jak tady u návrhu tantaleny..

PŘEKVAPENÍ ???
Tento speed není jen o tom, že tam bude speciální vesnice.. Tento speed se absolutně nedá hrát..
Ten speed nese Překvapení, aby si hráči pořádně zahráli a nastavovali se různé levely vesnic... Počet barbarek apod.. Snížení oddanosti apod... A né jen o speciální vesnici.. Ach jo
 

sakaal

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Speed Administrátor
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
260
Kým tu niečo napíšeš, láskavo ťa poprosím skontroluj si to. Nepíš tu bludy! Každý návrh od hráča, bol nastavený. A predstav si,
že som nastavila aj mňou vybrané návrhy od Tanty. Tak že tu prosím nevykrikuj do vzduchu!
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Tato formulace je ale dost zavádějící. Za prvé těch 5 týdnů je myšlených jako celek, protože je to jistý dlouhodobý plán ke zlepšení situace na speed serveru. Za druhé - viděl jsem asi dva "použité návrhy", jestli se to tak dá vůbec říct - neříkám, že jich nakonec nebylo víc. Ale ty dva oba byly se změněným nastavením - ne moc, takže bylo poznat, že původně to byly ty moje návrhy - ale dynamiku těch speedů například snížení ceny zlatých mincí nebo změna rychlosti drasticky zasáhly. Je zvláštní "náhoda", že to bylo nastaveno zrovna v době, kdy jsem na fóru rozebíral, jak snižování cen ZM dlouhodobě moc nedoporučuji, byť pro jednotlivé speedy to občas jde. Samozřejmě nastaveno na úplně jiné dny, časy a možná i délky. Tak já si to teda určitě nepředstavuji... Ale říkám - kdybys nastavila těch 5 týdnů v kuse, což pořád ještě můžeš třeba od příštího nebo přespříštího týdne, hráči si třeba konečně pořádně zahrají a hlavně ti, co to neumí, se to budou moct naučit, protože získají nějaké relativně stabilní prostředí. Nějaké ty levely 2, rychlosti 370, třístupňové výzkumy, poloviční ceny ZM, speedy jako dělané pro skriptery atd., to v té míře, v jaké to je teď, byť po určité kritice se to trochu racionalizuje, ale pořád to není zdaleka ideální, neprospívá vzniku a udržení české hráčské základny. Ta Překvapení jsou naprostý nesmysl, ale to se opakuji. Furt někde někdo píše (nebo je vidět ve výsledcích), jak každou chvíli chodí na speed Němci se skriptem a celý ho zničí. Kdyby byl dostatek dobrých českých hráčů, kdyby nastavení speedů takové hráče pomohla vychovat a pomohla zmírnit vliv skriptařů, byla by situace určitě lepší. A těch 5 týdnů tomu může výrazně pomoct, stačí je od nějakého pondělí nastavit a výsledky se dostaví. Pevnostních speedů je tam velmi málo, v případě problémů z jejich nastavením z toho akorát uděláš normální Blesky.
 

Lamač.

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Aha! :D Nic kašlu na to, protože si šakaal stojí jen za svým :D Tohle opravdu nemá cenu řešit :D
 

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
Nechci nijak prudit, protože speedy už dávno nehraji, ale mám otázku... V čem spočívá speed kolo typu Překvapení? Pokaždé, když se má takové kolo hrát, vím již dopředu, že tam budou vesnice o velikosti Železné Pevnosti... :D :D :D Trochu to postrádá smysl... :) Hráči by měli být překvapeni, nastavení by mělo být vždy odlišné a zajímavé... Ne, že bude nastavení vždy stejné... To pak není překvapení... :D :D :D
 

Kubina

Administrátor
Člen týmu
Administrátor
Počet poděkování
746
Třeba v dnešním překvapení je vesnice něco přes 60k bodů, nemohl jsi předem vědět, že tam bude takto rozestavěná vesnice :)
 

Lamač.

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Každý speed kolo Překvapení je taková vesnice... Prostě tento typ kola vymyslel Tantalena.. Není to prostě jenom o takové vesnici!!!
Vždycky tam byli vesnice různých levelu vesnic..
 

Lamač.

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
196
Ahoj, vidím, že jsi nás všechny sakaal k srdci nevzala a stále nastavuje překvapení s vesnici začínající Pevnost... Ale tohle je už prostě pořád, to tě opravdu baví šakaal? Překvapení není jen o této rozestavěné vesnici.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Členové speed týmu jsou nepoučitelní :) Jen tak je možné vysvětlit speed ligu z 6 speed kol, kde rozestavěné vesnice byly 5,5, 6, 7, 8, 9 a český metaller (myslím, že tak nějak to bylo). Jen tak je možné vysvětlit opakující se Překvapení s pevnostními vesnicemi (na čemž je i hloupé to, že je u nich ponecháváno opevnění na běžném levelu, takže hráči mohou daleko efektivněji bránit, pokud si to opevnění sami při dobývání nezboří; 30 u tantalleru možná ještě jde, ale 40 u ŽP je extrémně moc). Jen tak je možné vysvětlit, že během pracovních dní posledního týdne (16.-22. 12.) den co den 5-7hodinové speedy končily kolem 2.-4. hodiny ráno. Jen tak je možné vysvětlit stále se opakující speed kola s 10stupňovým výzkumem, zlevněnými mincemi, zvýšenou produkcí, SoB s 10 barbarkami na hráče , divné rychlosti 390, 380, 370, přebarbarkované Blesky apod. (Nutno poznamenat, že možná v něčem drobném si nechali poradit a nastavili teď 2 Bashe s FL 80 a 100, které bylo asi určitě zábavnější hrát než ty FL 350 atd. a na jednom jsem i byl a druhý byl patrně extrémně vyrovnaný.)
Mám pocit, že bychom měli začít říkat, jak toto všechno špatné chceme, a třeba pak dostaneme opak a víc lidí si víckrát a lépe zahraje :)
Ono i kdybych teď nějak našel čas a chuť a vytvořil nějaký plán návrhů na pár týdnů, tak je to stejně zbytečné. Za prvé to nenastaví (nebo hodně pozmění, čímž to zničí), za druhé i kdyby to nastavili, tak ta situace je dlouhodobě neudržitelná - jiní lidé než já, kteří na to budou mít čas, se to prostě musí naučit. My dva máme výhodu, že jsme odehráli celkem dost speedů a chápeme je i jako hráči. Je škoda, že i na cizích jazykových verzích jsou speed servery často uzavřené, se sporadickými plány nebo s divnými nastaveními. Tak před týdnem jsem navrhnul nějaký divný plán pro .pt leden 2020 (neříkám to proto, aby to někdo chodil na .pt forum hledat, je to pro .cz nepoužitelné). Asi to skončí v koši, už to na fóru jako téma uzavřeli. Kdyby ne, bývalo by bylo možné přinutit Kubinu nebo někoho na nějaký normálně nastavený speed zajít a získat pohled hráče a třeba by víc vliv některých věcí v nastavení na hru v praxi chápal.
 

DragonLady

Pokročilý uživatel
Správce Wiki
Počet poděkování
308
mě se Blesky líbí.. kdybych měla čas, tak hraju klidně každý týden.. :) ono je těžké vyhovět všem, když každému se líbí něco jiného.. :)
 
Nahoru