• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Andysek2503

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

DeletedUser37060

Guest
Hviezdam, ako je pre všetkych známe, ľudia pripisujú mnoho nadprirodzených schopností, ako sú napríklad šťastie, budúcnosť, osud. Aj preto som sa rozhodol dať takúto menšiu nadprirodzenú schopnosť i Divokým kmeňom. Koniec koncov, občas sa tu dejú nadprirodzené veci...

Tak niečo z mojej dielne ;)

[SPOIL]
Astronomické observatórium, hviezdáreň.

Budova vysokej hodnoty. Funguje na báze Kostola, takže samozrejme je možné ju postaviť len v dedinách, kde nie je postavený Kostol. Výstavba je ako náročná na čas, tak aj na náklady a má celkovo 3 stupne výstavby. K výstavbe je nutná Hlavná budova na úrovni 15.

Jej bonus, Podpora hviezd, spočíva v znižovaní šťastí, braného z pohľadu útočníka, ktorý na dedinu s hviezdárňou alebo pod jej vplyvom, útočí. Sila ako aj dosah je ovplyvňovaný úrovňou samotnej budovy.

Zničiť túto budovu je možné i demolíciou cez Hlavnú budovu, ale aj katapultami, avšak je na to potreba mnoho katapultov.
V prípade, že sa útočníkovi podarí dedinu s Hviezdárňou prebrať, budova sa v tejto dedine nezruší, tak ako je to u Sochy alebo Kostola, a dediny obráncu, ktoré boli pod vplyvom Podpory hviezd, bonus stratia.


Astronomické observatórium, Hviezdáreň
Úroveň 1: [SUB](klikni pre odkaz na úložište jyxo.info)[/SUB]
[SPOIL]
Šťastie útočníka nikdy nebude vyššie než 10%.
Dosah 5 polí.

Náklady na výstavbu:
Drevo:16 000
Hlina: 20 000
Železo: 10 000
Selský dvor: 5000 (celkom 5000)
dk_hvezdarna_v3_lvl1.jpg
[/SPOIL]

Astronomické observatórium, Hviezdáreň
Úroveň 2: [SUB](klikni pre odkaz na úložište jyxo.info)[/SUB]
[SPOIL]
Šťastie útočníka nikdy nebude vyššie než 5%.
Dosah 7 polí.

Náklady na výstavbu:
Drevo:20 160
Hlina: 25 600
Železo: 11 300
Selský dvor: 2750 (celkom 7750)
dk_hvezdarna_v3_lvl2.jpg

[/SPOIL]


Astronomické observatórium, Hviezdáreň
Úroveň 3: [SUB](klikni pre odkaz na úložište jyxo.info)[/SUB]
[SPOIL]
Šťastie útočníka nikdy nebude vyššie než 0%.
Dosah 9 polí.

Náklady na výstavbu:
Drevo:25 402
Hlina: 32 768
Železo: 12 938
Selský dvor: 4263 (celkom 12 013)
dk_hvezdarna_v3_lvl3.jpg
[/SPOIL]

Miesto v náhľade samozrejme nahradí Kostol.
Náhľad dediny: [SUB](klikni pre odkaz na úložište jyxo.info)[/SUB]
[SPOIL]dk_hvezdarna_vesnica.jpg[/SPOIL]

[/SPOIL]
 
Naposledy upraveno moderátorem:

sakaal

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Speed Administrátor
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
265
Máš to pekne vypracované :)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Středověk a hvězdy - tak to jo, to je trefa do černého ...
 

DeletedUser38373

Guest
Velmi pěkně propracované. :) Pěkný nápad.

Hodně štěstí. :)
 

DeletedUser37060

Guest
Ďakujem, ako vždy, dal som si s tým dosť práce.

Na druhú stranu, aspoň jeden deň v týždňovej marodke bol/je produktívny... :mocking
 

DeletedUser33829

Guest
Ó, postavení hvězd zdá se býti nebezpečným, souhvězdí Skopce se posunuje k centru oblohy, nebezpečí, velké nebezpečí hrozí od Němců. Opevnit vesnice budeš museti, králi. Ne, co to vidí, mé oči, lid, anebo krále padne.

Jestliže to má snižovat štěstí tak, že to nesnižuje o určitá procenta, ale jen kladné štěstí pro útočníka sníží, tak to za ta místa v selském dvoře to moc nestojí, a když na světě jsou vlajky a útočník by měl vlajku štěstí, která se někdy může vyplatit více jak vlajka útoku, tak daná budova je k ničemu, při kladném štěstí si štěstí útočník sám snižší a při záporném hvězdárna stejně nefunguje.

Když budova zůstane i po přebrání vesnice, tak nový hráč se takového zabírače míst v selském dovře hned nezbaví, pokud ji nezdemoluje katapulty.

Ale zajímavá budova, jen by to chtělo lepší potenciál té budovy.;)
 

DeletedUser37060

Guest
:) :scratch no samozrejme... S vlajkami toľko skúseností nemám, takže s nimi som tak nejak nepočítal...
Avšak, "nikdy" znamená "nikdy" a tým pádom sa dá považovať že i efekt vlajky ignoruje...
K tomu, že by vlajka šťastie stratila význam v hre, poviem len toľko, že hrať sa dá aj bez tejto budovy, nemusí byť v každej dedine aby poskytovala Podporu hviezd, takže ani jej "selská kapacita" by nemala tragické dopady a samotná vlajka by stále mala význam a ako bolo napísané pod pravidlami súťaže, žiadna zo súťažných budov nebude pridaná do hry. Takže túto problematiku nemusíme ani pytvať.

Tiež, mohlo by ti byť jasné, že ide o budovu obranného charakteru, ku príkladu tak ako hradby, ktoré pridávajú bonus na obrane a pri dobití, za predpokladu že ich sám útočník nezničil, pri dobití zostávajú, tak som považoval za lepšiu možnosť, aby budova nemizla ako kostoly...

O tom, aké je to neinteligentné nebúrať hradby, polemizovať nemusíš, všetci to dobre vedia, ale musíš po tých rokoch hrania vedieť, že pri dobrom postupe sa dá dobiť dedinu aj s plnými hradbami. Pravdepodobnosť síce nízka, ale je to rovnako vtipné ako dobiť dedinu so šlachticom bez doprovodu... :D
A dá sa to, vyskúšal som.

Ešte o tom, že je tam veľa selského dvora. No, ide o výnimočnú budovu s vplyvom na okolie. Keby bol kostol s nulovým vplyvom, asi by nestál toľko, čo stojí a bol by v každej dedine...
Pri dobývaní dedín v takýchto svetoch je treba inak taktizovať než na svetoch bez kostola, zabrať alebo nezabrať dedinu s kostolom, znížiť bojovnosť obráncu o vieru alebo ísť na to inak?

V tomto zmysle som dal výhodu zvanú Podpora hviezd, ktorá poskytuje výhodu pri bránení, že útočníkove útoky nebudú tak šťastné, ako by mohli byť...
Neviem, ale mne nepríde ako bez potenciálu...
 

DeletedUser33829

Guest
Zabírání vesnic s hradbami není výjimečné, když vidím v noci, že obránce má vesnici prázdnou, nebo hráč, který nehraje a má ve vesnici málo vojska, tak to vybiji, tak abych nepřišel o hradby, také když zabíráš vesnice po soukmenovci s tím, že je tam zástupce.
Vesnice se dá dobýt se šlechticem bez doprovodu, proč ne, není na tom nic nevysvětlitelného, ale platí to jen pro vesnici bez hradeb, jakmile by měla jen hradby na prvním stupni, tak už šlechtic umře. I ve vesnici bez hradeb je to otázka štěstí, musí mít útočník štěstí 5,82674... % aby ji dobyl. Takže si jen hážeš mincí, stačí přidat aspoň jednoho sekerníka a projdeš za jakéhokoliv štěstí.
U kostela pokud nemáš vesnici pod vírou, tak vojsko bojuje jen na 50 % a to je citelné oslabení vojska. Tady jde jen o potlačení kladného štěstí pro útočníka. Kdyby hra generovala štěstí v útoku zcela rovnoměrně, znamená to že při 100 útocích je v 50 útocích tahle budova při maximálním stupni k ničemu, a když to bude generovat náhodně, tak třeba klidně i v 70 útocích i více ze sta. Kostel oproti tomuhle má větší důležitost.
K těm vlajkám, že by negovala funkci vlajky, tak to by bylo první co by negovalo funkci vlajky a jen jednoho druhu. To není šťastné.

Hypoteticky bude mít útočník vlajku na štěstí 18 %, obránce observatoř na stupni 1
1) Štěstí útoku by bylo bez funkcí 16 % -> ve výsledku bude 0 %, protože vlajka to stáhne na 0,0 %, observatoř je zde nepodstatná
2) Štěstí útoku by bylo bez funkcí -16 % -> observatoř zde nemá žádný vliv, vlajka, ale štěstí navýší opět na 0,0 %, tedy pokud by observatoř neměla vliv na vlajku štěstí, ale o tom není z funkce této budovy nic napsaného a má snižovat jen kladné štěstí.:pardon
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser37060

Guest
Shedd, v podstate si v prvej polovici príspevku napísal to čo ja, len si pridal trochu omáčky, a vlastne zbytočne natiahol čas potrebný na prečítanie niečoho nového, čo si chcel vyjadriť...

K porovnaniu dôležitosti Kostola a jeho viery k mojej vymyslenej Hviezdárni a podpory hviezd, no vieš, ona to nemá nahradzovať Kostoly, je to taká pomôcka, nie je povinná, nie je ani pre existenciu, ani dosiahnutie nejakého cieľa nevýhnutná. Je to podporná budova, ktorá má fungovať na báze Kostola, nikoli ho nahradzovať a v podstate s istou dávkou rezervy sa dá povedať, že je to taká, kvázi vlajka, ktorá zaberá selák, ale má vplyv i na okolité dediny.

K tým príkladom čo si uviedol sa nie je treba vyjadrovať. Samozrejme, môžeš sa na to pozerať zo svojho pohľadu, ale nemyslím, nemám s tým skúsenosti, že každý používa vlajku na šťastie. V prvom prípade je to tak, ale mne tam príde nepodstatná tá vlajka, nie budova. Ak útočník zistí, že nebude mať pri útoku na tú dedinu nikdy šťastie (šťastie = 0), prečo by si tú vlajku nechával? Ak to nevie, tak hold bude mať zbytočne aktívnu vlajku, ktorá mu nijak nepomôže. K druhému príkladu, ak som to správne pojal, vážne myslíš, že by to bolo fér voči vlajke, ak by Hviezdáreň mala efekt i v zápornóm šťastí, teda smole?
 

DeletedUser33829

Guest
Omáčka? Upřesnění.

1) Tahle otázka nemá logiku. Útočník si dává vlajku štěstí, aby neměl záporné štěstí.;)
2) To nevím.
andysek2503 napsal/a:
Avšak, "nikdy" znamená "nikdy" a tým pádom sa dá považovať že i efekt vlajky ignoruje...

Na světě, kde jsou vlajky, a pokud útočník použije vlajku štěstí, tak tím tu Tvoji budovu vyruší, resp. dokonce i přebije, navíc není důležitá ani pro obránce, i obránce si může nasadit vlajku štěstí a neubírá mu to místo v selském dvoře, zatímco tahle budova je pojídač selského dvora. Oproti vlajce by sice záporné štěstí nepřibližovala k nule, ale i zde platí to, co už jsem psal v předchozím příspěvku, že budova by byla smysluplná jen při některých útocích.
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru