• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

bossfrank

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

DeletedUser42819

Guest
Příchod jara


Ti starci, kteří ještě neumrzli, tvrdili, že krutější zimu nezažili. Mrazy, před kterými se běžně rodiny schovávali v teple kožešin a krbů, tentokrát působily obrovské škody. Ostrý vítr profukoval dírami v domech, které se nestihly do zimy opravit. A aby to nebylo vše, tahle zima přišla ještě dříve než všechny ostatní. Když došlo dřevo na topení, rozhodli se obyvatelé topit vším, co není nutně potřeba. A když už spálili i všechen nadbytečný nábytek, rozhodl místní šlechtic na nátlak obyvatel i přes nesouhlas generála k rozebrání palisády okolo města. Jediné, čeho tu zimu nebyl nedostatek, bylo jídlo. Farmáři se předvedli a zásob obilí v sýpce ubývalo pomalu.


Nebylo divu, že když konečně roztál sníh a vysvitlo slunce, vycházeli lidé radostně do ulic a děkovali všem bohům za jejich spásu. Pro uctění památky těch, co během zimy zahynuli, a poděkování bohům byla uspořádána velká slavnostní hostina se spoustou jídla, vína, zábavy a tance. Dorazil každý, kdo měl alespoň nějaké postavení. Víno teklo proudem a slavili všichni kromě armády, která se na generálův rozkaz účastnit nemohla. Sám generál sice na hostině byl, k vínu si však za večer ani nepřičuchl. S postupem večera se společnost od uctívání bohů dostala až k tomu, jak postupovat, aby se dokázali bránit další kruté zimě. V rozličných stavech se šlechtici dohodli rozdat spousty zlaťáků dřevorubcům, kopáčům a horníkům. Generálovu naléhání o zničené palisádě opět nikdo nevěnoval pozornost.


V dalších pár měsících probíhaly další přídavky dělníkům, spoustu zlaťáků bylo utraceno při stavbě panského dvora a ražení vlastních mincí. Aby si generál příliš nestěžoval, naverbovalo panstvo občas pár šermířů, na rekonstrukci hradeb ale nikdy dostatečné množství peněz nenalezli.


Přišla další zima. Začalo mrznout. Lidé pomalu přestávali pracovat venku a co šlo, dělali vevnitř. Jednou v noci bylo slyšet silné dunění a v dálce kouř. Generál, který už ve svém životě prožil spoustu bitev, hned věděl, o co se jedná. Zesílil hlídky a celou armádu uvědomil, že brzo může jít do tuhého.

Toho večera obyvatelé města spali jako vždy nic netušíc, že před branami města čeká jejich smrt. Stačilo pár minut a davy řvoucích a nelítostných barbarů pronikly do města ze všech stran. Ve skupinkách se pohybovali městech a zabíjeli každého, kdo se tvářil alespoň trochu nebezpečně. Muže popravili, ženy si odvezli sebou. Truhlice plné krásných vyražených mincí toho dne zalila krev.
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru