Dobře, přesunu se tady, protože je to diskuze. Poslední třeba půl hodinu reálně zvažuju, jestli vůbec odepisovat, nebo to nemá smysl. Něco napíšu, pak to smažu a stále dokola
K mému příspěvku jsi dal/dala wiki definici slova meme. V pořádku. V praxi jsou memes v zásadě to, co jsem dříve napsal já. Jedná se o obrázek, který ti přijde vtipný, pokud ho dosadíš do nějaké situace či k němu přidáš nějakou hlášku. Ano, jedná se o obrázky, videa, gify a podobně, které si lidi posílají mezi sebou prostřednictvím internetu.
Pokud jde o problémy s autorskými právy, je to debata na trochu déle. Dala jsi 3 příklady původního použití - není původní. Všechny 3 byly použity již dříve. A tak to prostě u memes je. Vidím něco vtipného a mám nápad, záchvat inspirace, chceš-li: "kdybych tam dosadil to a to, bude to haha". Stejně jako to udělal člověk, který tvořil meme inspirující mne. Nemyslím si, že je možné kterýkoliv z těch memes možné vytrasovat zpět k původnímu autorovi. U Půa by to mohlo být diskutabilní, nicméně již není chráněnou značkou - existuje i slasher horor přímo s medvídkem Pů - Winnie the Pooh: Blood and Honey.
Nakonec bych rád dodal meme - zcela bezpochyby můj vlastní, protože jsem ho dělal v Malování během 3 minut a 17 vteřin na základě profilovky, kterou jsem si pro Divoké Kmeny vytvářel v roce 2021, nepletu-li se a její smutné varianty v roce 2023. Celkový čas vytváření memu je tedy přibližně 3 minuty a 50 vteřin včetně načítání programu Malování a ukládání. Jakékoliv použití a upravování je zcela v pořádku (ne, že by to kdokoliv použít chtěl xD).