• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

» Vytvořit účet na fóru

Diskuse k soutěži.

hynekzalesak

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
130
Hynku, to je sice pravda, ale zde jde o soutěž, ne o šíření po sociálních sítích. A tak přesná pravidla jsou nutná. Moje dvě vnučky studují na grafické škole, a kdyby do grafické soutěže o memu přišly sice s vlastním textem, ale cizím obrázkem, tak by byly ze soutěže vyloučeny.

Já jsem právě pravidla té soutěže četl dvakrát a následně přišla i tahle reakce ze strany DK týmu (citace níže) která jen potvrdila že v tomhle případě nejde o to přijít s nějakým vlastním geniálním grafickým návrhem jako spíše vymyslet něco obecně vtipného.

Je povoleno používat samozřejmě obrázky z internetu.
Jedná se o grafickou soutěž, protože do obrázku musíte zasadit vlastní vtipný text.

Upřímně, pořád mi méně vadí používání memů stylem jakým to znám přinejmenším 15 let z internetu tedy ještě předtím než se pro to rozšířil plošný název meme než něco co můžeš dneska potkávat doslova všude a tím je již zmíněná uměla inteligence kterou bystřejší lidi v tuhle chvíli ještě rozpoznají ale za pár let můžeš na nějakou vlastní tvorbu zapomenout, je obrovské riziko konce různých oborů a obecného zhloupnutí celé populace.

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.359
Já jsem právě pravidla té soutěže četl dvakrát

Já také a pak se zeptal, protože v zadání je napsáno: "Vaším úkolem bude vytvořit vtipný obrázek", to meme je pak v závorce jako další upřesňující údaj, v jakém stylu má být obrázek tvořen. Čeština je pestrý jazyk, má pro většinu činností přesné vyjádření, ne jako v angličtině, kde si to, co má sloveso za význam, musíš odvodit z celkového kontextu. Takže vytvořit neznamená převzít již vytvořené dílo a upravit, ale skutečně stvořit něco nového. A vložením textu netvoříš něco nového, ale jen upravuješ něco, co vytvořil někdo jiný. Jako napsat, že se jedná o grafickou soutěž jen proto, že do obrázku vložíš text, tak to je z hlediska významu opravdu "silná káva." Ale důležité je, že autor soutěže objasnil, jak tu soutěž máme chápat.

hynekzalesak

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
130
Biblosi, v příspěvku výše reaguji citací člena support týmu který se k tomu vyjádřil a pravidla tím řekněme upřesnil či uvolnil, nehledal bych tam více něco co tam není.

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.359
Biblosi, v příspěvku výše reaguji citací člena support týmu který se k tomu vyjádřil a pravidla tím řekněme upřesnil či uvolnil, nehledal bych tam více něco co tam není.
Však ano, upřesnil to na základě mého dotazu. Jenže ti, co už neznají české významy slov, z toho udělali úplně něco jiného tady v diskusi.