OK začnu od konce (pokud můžu)
Nemožnost poslat podpory mimo kmen
-tato možnost je předem jasná jak dopadne, protože hráči jsou líní/neumí se tomtuto přizpůsobit, já to ted v poslední době zažil v různé modifikaci na dvou světech a přišlo mi to jako jako skvělá mechanika, která při správném použití otevírá nové rozměry hry nové
Rychlost světa
-toto je balanční prvek hry, který by se měl vždy nastavit až podle okolního nastavení. např. budou věže dejme rychlý svět nebudou dejme pomalý atd. (hráči vždy budou volit vysokou rychlost)
Výzkum
-Kdo asi bude volit složitý a surovinově nákladný výzkum?

(jasné jak dopadne)
Kostel
-třeba komentovat?
Pevnost
-podobné jak kostel
Začátečnická ochrana
-jasné že hráči chtějí nejdelší, ale ochrana se vždy nastavuje s rychlostí světa, takže dávat to do průzkumu je bezvýznamné
Paladin
-lidé chtějí paladina, ale proč tady není třeba otázka Kdo chce paladina s předměty? a kdo novodobý systém více paladinů?
Počet členů v kmenu
-Lidé chtějí co největší počet z hlediska, aby se jim zvýšila potencionální šance se tam dostat jak tedy může hlasovaní dopadnout? tzn. chceme svět který by trval dlouho a dostalo by se tam 15 nejlepší třeba a nebo svět krátký kde se na začátku spojí 8 kmenů a po pár měsicích se domluví vezmou z každého kmene 5 největších lidí a svět ukončí? (bezvýznamné o tomto hlasovat)
Vítězná podmínka
-Jak to asi dopadlo?
Takže toto k otázkám na které se náš admin tým ptal... 5 otázek tam dávalo možná hlavu a patu?
Pokud bych takový průzkum měl dělat já, zaměřil bych se na to, že bych pokládal otázky komplexněji? varianty které zde uvedu, neznamená, že chci jen by mě na ně jako administrátora zajímal názor komunity....
Morálka - aktivní (závislá na bodech)?
Poměr závislý na čase?
Věže, když bude rychlost světa vyšší než 1.7?
Svět s událostmi nebo bez?
Již výše zmiňovaný paladin?
Větší počet barbarských vesnic?
Vlajky?
Svět s omezenými pb, když by byla např 150% produkce?
Svět s omezenými pb, když by byla vyšší rychlost?
Svět s pb, ale menší rychlost?
Obecně bych se snažil dávat možnosti do výběru z komplexního pohledu.
Hodně se mi líbila možnost, jak tu někdo včera psal prostě dát nástřel 2-3 nastavení. A at si hráči prostě vyberou to o co mají zájem. A prostě to střídat jednou to nastavení postavit spíše horší hráče a podruhé pro lepší. Přes zimu když má každý čas dávat rychlejší světa a naopak přes léto ty pomalejší, aby u toho lidi nemuseli trávit tolik času. atd