• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Diskuze k soutěži

DeletedUser3940

Guest
To že je něco na internetu ještě neznamená, že je to volně šiřitelné :hi Hlavně u obrázků, které mají vodoznak, tak ty by se měli dát používat pouze se souhlasem autora a nebo případně až po jejich zakoupení. A existuje i mnoho výtvorů, které nemají vodoznak a nelze je využívat. Na googlu lze zadat také při vyhledávání, aby to vyfiltrovalo pouze díla, která lze používat pro nekomerční použití s/bez úprav a pak i ke komerčnímu užití s/bez úprav.

Tím pádem nebyla splněna podmínka:
  • Vytvořte grafický návrh budovy, je možné udělat grafický náhled vesnice a vybrat vhodné místo pro budovu

Jinak s texty k výtvorům, které se umístili na 2 a třetím místě nemám problém.
 

DeletedUser38457

Guest
To, že je v obrázku vodoznak je chrání jen před přivlastňování obrázku nikoli v užívání :)
To je to samé jako když kopíruješ z některých stránek text a po zkopírovaní do svého tex. dokumentu se zkopíruje i jejich znak, že je to jejich majetek, ale můžeš to užívat :)

Já si ty obrázky nepřivlastňuji a nikde nepíši, že jsem je vytvořil, takže je volně mohu používat :)

Pokud se pletu tak mě můžeš opravit :)
 

DeletedUser3940

Guest
To, že je v obrázku vodoznak je chrání jen před přivlastňování obrázku nikoli v užívání :)
To je to samé jako když kopíruješ z některých stránek text a po zkopírovaní do svého tex. dokumentu se zkopíruje i jejich znak, že je to jejich majetek, ale můžeš to užívat :)

Já si ty obrázky nepřivlastňuji a nikde nepíši, že jsem je vytvořil, takže je volně mohu používat :)

Pokud se pletu tak mě můžeš opravit :)

Zrovna toto řešíme na hře, kde dělám admina. Hra má pouze systém dobrovolných příspěvků na chod serveru a ikdyby prý neměla (tak majitel serveru se radil s právníkem), tak žádnou tvorbu bez souhlasu autora z deviantart a podobných portálů nelze použít, bez souhlasu autora a nebo dle podmínek licence, která je občas přiložena.
A autoři si ve většině případů vyžádají minimálně odkaz na jejich stránky, pokud dílo někde nemají uloženo pod nějakou cenou.
Druhá hra běžící na stejném serveru si také půjčila obrázky od ČTK a platili pokutu :)
 

pavouk123

Zkušený uživatel
VIP
Počet poděkování
75
Jak jsem již napsal, vodoznak jsme opravdu přehlédli, je to naše chyba a omlouvám se za ní.

Vítěz byl naprosto jednoznačný, ale přehodnocení ostatních prací si vyžádá chvilku času.

Nicméně, obrázek sám o sobě není jediné hodnotící kritérium, jde hlavně o celkovou nápaditost a originalitu.
 

DeletedUser40698

Guest
A kdo byl původně ten druhý a třetí? A proto právě kvůli těmto sporům o používání obrázků jsem se nezůčastnil. Protože třeba vše vytvořím i obrázek a jiný právě obrázek zkopíruje z netu, vůbec ho třeba ani neupraví a pak jen přihodí text a má vyhráno? Děkuji ne, za tu piplačku by mi to nestálo a jak je vidno konkurence by byla vysoká.:sorry


EDIT: zběžně jsem si to prošel ty práce(tak už mám představu o tom kdo použil obrázky s vodoznakem a jen tak halabala to zkopíroval z netu) ale také hlavně gratuluji vítězi na prvním místě. Nakreslená budova vypadá velmi pěkně a hlavně perfektně zapadá do přehledu vesnice a to znamená to, že např. není moc vysoká.:great
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser40852

Guest
Mě zase udivuje, že zkopírovaný obrázek vadí, ale to že někdo napíše nějaký text, 10 lidí se mu k tomu vyjádří, opraví mu jak pravopisné chyby tak i třeba různé nesmysly, on si to podle těch rad opraví, tak to už nevadí nikomu. A taky ten text už vlastně není jeho ale je to kolektivní práce .
 

DeletedUser

Guest
Hodnocení soutěžních děl má zpravidla více aspektů a jeden z nich je nápaditost a originalita ...
Pokud si někdo upraví gramatiku na základě rad jiného hráče, ale jeho nápad je skvělý, nevidím v tom problém.

Ostatně, jak bys to chtěl realizovat?
Pokud bychom každé nové téma ihned zavřeli, stejně by mohli hráči radit soutěžícímu přes osobní zprávy a ten by pak třeba žadonil o otevření tématu, protože si tam našel chyby a chtěl by je opravit.

A co se týče vkládání obrázků, pravidla budou v budoucnu upravena tak, aby nebylo pochyb o tom, jak má výsledný soutěžní příspěvek vypadat.
 

DeletedUser37060

Guest
Tak som práve dorazil z práce.
Po náročnom dni, si každý zaslúži poriadnu odmenu a môžem povedať, táto mi bohate stačí. :)

Dal som do toho čo som mohol a evidentne sa to oplatilo, takže ďakujem. :) Samozrejme gratulácia patrí aj ostatným účasníkom súťaže, ktorí do toho vrazili čo mohli.
Myslím, že každý z výhercov si svoju odmenu zaslúži.

:great Palec hore a držím palce v ďalšej súťaži. :)
 
Nahoru