• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Dotaz k plánování speed kol

DeletedUser44631

Guest
@sakaal rád bych upozornil, že v plánování speed kol máte špatný URL proklik na nastavení speed kol (levelů).
Dále bych Vás požádal, abyste upravili minimálně levely vesnic bez opevnění u vesnic do 6000 bodů neboť je to čirý nesmysl. Barbarská vesnice se nikterak nebrání, podporovat barbarky stejně nelze a hráči se brzdí na rabování díky opevnění, na kterém každým útokem umírají jednotky a je to kontraproduktivní.

Rovněž by bylo super, kdyby někdo Forum speed kol pročistil, protože je tam binec, nepořádek a člověk když něco hledá nenajde - a když najde, tak 10 let neaktuální informace.

Pokud budu pokračovat v námětech, tak znásobením produkce ve hře docílíte rychlejší a efektivnější hry, hra může trvat tři hodiny a hráč si kvalitně zahraje, neboť nebude muset čekat na suroviny a zažije rovněž více bojů.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Ale když dobýváš barbarky nebo neaktivní hráče, kdo má proboha to opevnění pořád stavět? V 10, 20, 50 vesnicích? Podporovat barbarky někdy jde. Já si myslím, že standardně být opevnění u barbarek má, podobně jako standardně má být běžná produkce a běžné ceny mincí/balíčků surovin. To, že ty jsi offař a ještě extrémně líný klikat, neznamená, že tak mají hrát všichni, že to je nějaká nejsprávnější strategie, která se má podporovat a všechno ostatní potírat. Ano, ať si zahrají offaři, ale ať si zahrají i deffaři. Když extrémně zvýhodníš jedny, ta hra ztrácí smysl.
Podle mě jestli mezi levely něco chybí, tak je to nějaký minilevel nebo minilevely mezi 200-600 body bez opevnění, protože lvl2... no, pamatuji se, že jsem to jednou hrál a to je opravdu strašné to opevnění (nejenom). Ale jinak když se podíváš, levely 3,5; 4,5; 5,5 mají nižší opevnění než standardně odpovídá velikosti vesnic, mohou být nastavovány častěji než jsou nyní (5,5 by možná šlo přepracovat).
#15674 -> podívej se na tento speed nastavený podle mého návrhu. UltraBlesk (.de W4 konfigurace tzn. rychlé stavění budov + 150-200% produkce + dostatek barbarek). Ten speed připomíná rychlost 600-900, ale off a deff jsou v relativní rovnováze. Neříkám, že takových speedů má být plno, ale když už nějaký extrémně rychlý, šel bych pro podobné řešení a ne pro "speed pro offaře líné klikat".
A na druhé straně když chceš omezovat klikání, od toho jsou speedy bez farmení surovin. Taky se jich tu dřív pár nastavilo a ve světě bývaly běžné. Tam může být produkce 100-300 %, prakticky jakýkoli level z těch standardních 0 1 2 3 4, opět příliš nezvýhodňuje off/deff. Ale je to občas trochu nuda na začátku.

Ten problém je dost v tom přilákat hráče na speedy a zajistit, aby se to chtěli naučit. Na levelu 4 se dá mít druhou vesnici za 25 minut po startu, na levelu 3 za 40 minut, na levelu 1 za 60 minut. Dejme tomu. A k tomu člověk pomocníka rabování nepotřebuje. Samozřejmě taky nepotřebuje mít tu vesnici tak rychle. Ale že se nějací hráči jakože snaží a trvá jim to dvakrát, třikrát tak dlouho... co si o tom myslet? Nevědí, že mají farmit? Vyřeší tyhle problémy navýšení produkce? Globálně ne. Podobně jako že dobrých CZSK hráčů na .cz server na jeden speed těžko někdy ještě přijde hodně. Tu léto, tu preferovaný speed v cizině, tu reprezentace, tu hloupé 1v1 zápasy. Lidi prostě nechtějí nebo nemůžou, tak nepřijdou a je jedno, jaké návrhy budou. Může jich (hráčů) být trochu víc nebo trochu míň, ale aby jich bylo fakt hodně, fakt hodně věcí by se tu muselo změnit a bylo by to víc o práci s komunitou než o návrzích. Když tak chceš hodně dobrých hráčů na .cz, choď hrát na .cz, uč nováčky a doufej, že jeden z deseti u toho trochu vydrží. Samozřejmě věci jako reklama na speedy ve hře nebo možné speed soutěže na fóru jsou věc v kompetenci DK týmu, kterou neovlivníš. Ale i ty návrhy nastavení speedů dávat můžeš. Já jsem nedávno navrhnul týden, částečně mi byl nastaven. Rád bych viděl něco takového třeba od tebe, třeba ti taky bude nastaven a třeba tobě i celý :D Jen abych věděl, jaké by to podle tebe konkrétně mělo být. Máš výhodu, že již byl změněn systém odměn, takže v kratších speedech není problém.
 

DeletedUser44631

Guest
Co ti na tohle mám napsat, já tě jako hráče neznám, znám tě jen jako ,,komentátora" kmenů - něco jako politický komentátor :)
a) výše uvedené věci jsou návrhy dle zkušeností za řadu let
b) každý má rád jiné nastavení a po x letech nikoho nezabije změna.
c) zvětšená produkce neznevýhodňuje nikoho - k tomuhle ti mohu napsat jen to, že je lepší si to jít vše vyzkoušet do praxe než psát nesmysli které nemají hlavu ani patu.
d) mě taky nikdo neučil a je to stejné jako když chceš umět fotbal, musíš trénovat. Určitě nepřijde strejda, neukáže ti jak kopat do míče a trefíš šibenici na první pokus :)
e) plánování Speed kol je minoritní problém a já s tím nemám problém, ale jsou tu přednější věci, které by bylo dobré řešit.
 
Nahoru