• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Fangovich | Probral se a zůstal neporažen.

DeletedUser42621

Guest
Doufám, že přispívám do správného vlákna - myslím, že tady to mělo být zasláno, a pokud ne, omlouvám se. Je to můj vůbec první příspěvek na fórum a do soutěže.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ne vždy se stane, že si sednete se svým sousedem. Někdy se poštěstí a společně se stanete spolubojovníky jednoho kmene, ovšem většinou to dopadá přesně opačně. Někde ta hranice už, konec konců, být musí, a proč jí nevytvoříte právě vy? Co se mně, hrdinného panovníka Šerosvitu, Fangoviche, týče, já jsem ten nejvíce hraničící lord, jakého kdy 48. svět spatřil.

Kdysi jsem býval rytířem krvavé přísahy, nicméně po jeho zrušení jsem se do žádného kmene nehnal. Proč také? Zkuste pochopit myšlení člověka, který světlo kmenových válek nespatřil půl dekády! 48. svět se teprve rozjížděl, není tedy možné, aby někdo měl šlechtice. Měl jsem pravdu. Bohužel, netušil jsem o tom, že existují i tací lordové, kteří chtějí drancovat někoho jiného, než barbary. A koho jiného si zvolit za cíl, než nezkušeného Fangoviche, po jehož bradě stále stéká mléko?

I stáhli se nad Šerosvitem, tehdy ještě Chiaroscurem (což je Šerosvit italsky), mračna. Jeho severozápadní soused DavídekMedvídek98 na něj posílal jednu vlnu za druhou, drancuje dřevo, hlínu a železo ze zaostalých šerosvitských dolů. Nebyl ovšem sám. Straight outta Compton, crazy ... named Lukasov20. To, abyste pochopili, přidal se i můj východní soused a Davídkův soukmenovec, Lukasov20, z města, které neslo jméno Compton. Již chápete tu referenci?

Duchové vlka, jak nesl název kmen, do kterého se přidal, mu ovšem podporu neposkytli. Nechali jejich soukmenovce a hrdého Fangoviche trpět, jeho lid nechali žít ve strachu a Fangoviche v trpkém stresu. To si ovšem pyšný Fangovich nenechal líbit a přidal se k válečníkům, kteří mu okamžitě přispěchali na pomoc a smetli drancující vlnu pocházející od hráče Lukasov20, nesoucí 600 sekerníků. Fangovich byl spokojen – zbavil se utiskovatelů a pomohl zničit část ofensivní armády. V Šerosvitu zavládl na týden klid.

Byl to dlouhý týden, který ovšem prosperoval. Fangovich, tedy já, rekrutoval, jak by se u nás řeklo, ostošest a stavěl skvostnou armádu mírotvůrců, kteří měli zajistit, že všude bude klid a řád. Inu, Fangovich byl obránce, nikoliv útočník!

Jednoho odpoledne ovšem přišel k Fangovichi samotnému posel vyslaný jeho soukmenovcem, prosící o obranu jeho pevnosti. Fangovich, věrný svému kmeni a jeho členům, neváhal ani minutu a příteli v nouzi vyslal podporu, jak se patří. Nebyl ovšem hloupý ten Fangovich a ponechal si pár vojáků v případě nouze.

Byl večer a Fangovich se rozhodl jej strávit nad číší dobré Kofoly (nutno si uvědomit, že Fangovich je skutečně malé pívo, teprve šestnáct let stár!), a jakmile pár rund vypil, vytuhl ve své pohodlné posteli, na své milované město se ani nepohlédl.

Ráno bylo, jak se patří. Ptáčci cvrlikali, slunce dopadalo na Fangovichovy znavené oči a jeho ves měla oddanosti tři. S hrůzou se pohlédl na svá vojska – nulová! Podíval se na oznámení, která mu zanechali hodní soupeři, a zjistil, že jeho starý nepřítel, Davídek zvaný Medvídek, docela poničil vše, co se mu postavilo do cesty. Byly to tři hrůzné útoky, které nikdo z Šerosvitu nepřežil. Fangovich nevěděl, co si počít. Rozhodl se zavítat na fórum a se slzami v očích si napsat epitaf.
Fangovich, ten svůj kmen miloval,
svobodu si vzít on nenechal,
Davídek mu na zdi buší,
Fangovichi to rve uši.


Povolal milici, která čítala 280 sedláků, nicméně věděl, že s tímto nepochodí. Jeho pozorovatel totiž spatřil, že za 42 minut u něj bude Davídek, který si s sebou přivedl aristokrata, který má dobýt jeho drahocenný Šerosvit, aby jej mohl přejmenovat na DavídekMedvídek98 vesnice 2.

Ne. Ne, Fangovich se nenechá! V žádném případě nepadne proto, aby se jeho ves jmenovala tak uboze! Jeho bystrá mysl si vzpomněla na podporu, kterou poslal jeho soukmenovci, a proto poručil její stažení. Netušil ovšem, s čím Davídek narukuje, a tak pro jistotku aktivoval symbol nouze, rekrutoval, seč mu síly stačily a psal zprávy okolním spojencům, jako kdyby byl na ústředně.

Byl to závod o čas. Jeho pravá ruka, Laszlo Roche, se právě vracel z nově dobyté vsi jeho spojence, společně s pár stovkami mužů. Ze stejného směru zde kráčel Davídek Dobyvatel. Fangovich čekal se založenýma rukama, co přijde.

Nakonec Laszlo, který jej nikdy nezklamal, nezklamal ani dnes a přišel dříve, než Davídek. A co Davídek? Přinesl si s sebou 159 sekerníků, 15 kavalírů, tři beranidla, jeden katapult, jednoho paladina a jednoho aristokrata. Jeho vojska byla do jednoho rozmetána.

Ach, jaké to měl Fangovich z pekla štěstí! Kdyby byl podpory svému příteli neposlal, první vlna (několika násobně silnější než tento pokus o vtip!) by zničila vše, co měl, a tato vlna, která měla vesnici převzít, by ji skutečně převzala. No a co kdyby Fangovich zaspal? S jeho drahou vsí by rovněž byl amen!

A kde že je ten moment, kdy se zasmějete nad někoho neštěstí? No přeci ten, že se Davídek radoval, že ves bude jeho, a namísto toho spatřil rudé kolečko, které oznamovalo smrt jeho prvního a jediného šlechtice!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Děkuji za přečtení tohoto výplodu mé fantasie! Pokusil jsem se to podat co nejhumornější cestou, nicméně jaký to mělo dopad můžete posoudit jedině Vy. Abych shrnul situaci svými slovy a ne slovy wannabe spisovatele, měl jsem z pekla štěstí. Měl jsem oddanost tři, tedy ten útok by mě zničil. Naštěstí jsem vstal brzy a stihl zareagovat. Jistě to pro hráče DavídekMedvídek98 bylo nepříjemné, když namísto radování se z nové vsi zjistil, že jsem útok záhadným způsobem odrazil.
Toto může být snad i rada pro všechny hráče - být dobrý se vyplatí! Kdybych byl neposlal podporu, jistě bych se neměl s čím ubránit. Buďte týmoví, pro prospěch Vašich spojenců i Vás.
- Fangovich (s47, s48)
Speciální poděkování patří herním soupeřům DavídekMedvídek98 a Lukasov20, za to, že na mě útočili a tím dali vzniknout tomuto příspěvku. Jakožto hráč nepřátelského kmene Vás dva samozřejmě rád nemám, ale kdo ví, třeba bychom si společně sesedli nad sklenicemi dvou piv a jedné Kofoly (znovu připomínám, že je mi 16). Doufám tedy, že to právě Vás dva neurazilo, přeci jen, je to jen hra! :)
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Krásný příběh, jen ho kazí slůvko co je v rozporu s pravidly fóra - ani hvězdička to nezachrání. Můžeš to slovo vynechat prosím?
 

DeletedUser42621

Guest
Děkuji a omlouvám se, doufal jsem, že taková malá cenzura pomůže, opraveno. :)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Ne ne, to je chybné uvažování mnoha hráčů i ve hře, zástupné znaky netolerujeme.
 

Lotosový kvítek

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
115
Biblosi, ale v jiném soutěžím příspěvku ti to nevadí ? A tam ani žádné hvězdičky nejsou ;)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Já měl dovolenou a než jsem přijel, tak byla soutěž skončena.
 
Nahoru