• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Farmení barbarek

DeletedUser43901

Guest
Zdravím, jsem na DK poměrně novej a zajímali by mě nějaký pokročilejší strategie farmení barbarek. Nebo abych to otázku upřesnil spíš to, jak se barbarky chovají. Hraju na světě, kde se pomalu rozvíjejí, ale jaký způsobem přesně tenhle rozvoj funguje? Zajímaj mě např. tyhle věci:
  • Když pošlu do barbarky suroviny (dostatek na výstavbu nějaký budovy) použije je vesnice okamžitě na výstavbu, nebo ta reakce neni okamžitá a je klidně možný, že je někdo dalšim útokem vyrabuje? A v případě, že jo, mají vesnice aspoň nějakou základní inteligenci (výstavba surovinovejch zdrojů před např. kasárnama, ...), nebo budovy staví naprosto náhodně?
  • Potřebujou barbarky k rozvoji vůbec nějaký suroviny, nebo se prostě pomalu rozvíjí s časem, nezávisle na tom, kolik surovin v nich je?
  • Vyplatí se v okamžiku, kdy dosáhnou bodovýho limitu najet tam s katapultama a zbořit např. kasárny a doufat, že vesnice místo kasáren vystaví suroviny?
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Posílat tam suroviny je zbytečné. To, jak a co tam bude, je zcela řízeno tím, jak to programátoři naplánují. A ti se o své know-how nedělí. :)
 

DeletedUser43815

Guest
Pokud se bojíš že ti hráči budou z vesnice brát suroviny tak si postav skrýš na 10 a máš po starostech, jinak tam suroviny neposílej, je to zbytečné, nějaký hráč ti to veme a máš po surovinách.Co se týče jestli chceš aby barbarky stavily suroviny tak to nevim hele, nejlepší je si tu vesnici zabrat a rozestavět si jí jak chceš.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Pár drobných poznámek:
Od určité doby rozvoj barbarek funguje aspoň trochu logicky - dřív se běžně stávalo, že měla vesnice třeba lom na těžbu hlíny 12 a další surovinové zdroje na úrovni 4 a 3, což - jestli se zas nic nezměnilo - dnes už tak běžné není a ty vesnice se rozvíjí o něco víc rovnoměrně, než jak tomu bylo kdysi - ale asi se pořád občas stává, že se u některých vesnic dřív postaví kasárna než všechny surovinové zdroje.
Opuštěné vesnice ke svému rozvoji suroviny nepotřebují a nespotřebovávají - časem třeba zabereš nějakou, kde se bude některá budova stavět, a uvidíš, že to nemělo vliv na poměr mezi surovinami daný úrovní surovinových zdrojů; navíc se mohou nebo aspoň mohly postavit i tak drahé úrovně budov, že by na potřebné suroviny nestačilo skladiště.
Boření opevnění, tržiště, kasáren, hlavní budovy, stáje, dílny a třeba mírně i přerostlého skladiště nebo selského dvora běžně někteří hráči provádí (aby byl bodový limit růstu barbarek co nejvíce zaplněn budovami produkujícími suroviny).
Co se rychlosti/pomalosti růstu barbarek týče -> viz Wiki -> Čtení v konfiguraci světa
 
Nahoru