• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Hlášení chyb & Chybějící informace

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Prosím vložit na naší wiki informace o novém světě CZ64. Dnes jsme spustili před-registraci! :)
 

DragonLady

Pokročilý uživatel
Správce Wiki
Počet poděkování
308
ano, čekala jsem zda se nebude něco na poslední chvíli měnit :)
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Na světě nejsou aktivní bonusové vesnice, koukni prosím, zda to tam máš správně, protože jsem to měnil v nastavení až během včerejška. Díky! :)
 

DragonLady

Pokročilý uživatel
Správce Wiki
Počet poděkování
308
ano, opravila jsem to hned včera jak mě kolega upozornil že se to změnilo :)
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Zřejmě chybí stránka Návštěva/Návštěvy (ke kterým dochází, když je napadený hráč soukmenovec na světě, kde nelze na soukmenovce útočit nebo v nočním režimu a vlastně způsobí, že boj neproběhne). Taky "chybí" moje práva :D Nevím, jestli to akorát nikde nevidím, nebo opravdu řadový uživatel nemá už možnost vytvářet nové stránky (což stejně nemám být). Chybí třeba i nějaká stránka o speed speciálech (Výzkumový, Kontinentální, Bonusový, třeba i jiné). Chybí stránka s ročními statistikami množství hráčů na českých DK i celkově. Stránka "Pomocné a ostatní stránky" potřebuje aktualizaci (změna z nadpisového fontu na tučný nebo větší nenadpisový font kvůli narušenému obsahu, změna TW total -> TW speeds, doplnit, z jaké stránky se získávají ty mapy TOP15 nebo kolika kmenů, co visí na fórech u řady světů, pokud to tam nikde ještě není). Chybí stránka TW Speeds. Mohla by být nějaká stránka "Sociální sítě" odkazující na CZ DK FB, případně i další. Stránka "Nápověda" může obsahovat CZ DK FB v sekci "Odkazy" a navrhoval zvážení možností změny sekce "Zajímavé doplňky a pomocné stránky" ; "Konfigurace světa" je zde uvedena, tak by tu mohly - nemusí - být i stránky jako "Produkce", "Čtení v konfiguraci světa", "Nastavení jednotek" a "Nastavení budov". V rámci stránky "Čtení v konfiguraci světa" upravit Kmen -> Allytime support - doba (ve dnech) po vstupu do kmene, během níž hráč ještě nemůže od soukmenovců získávat podpory (snad to bude ono); sekce Vítězství by mohla být doplněna o konkrétní čísla pro konkrétní podmínky vítězství, kdyby je někdo zjistil.
 

DragonLady

Pokročilý uživatel
Správce Wiki
Počet poděkování
308
děkuji za zajímavý text, ale jakou chybu hlásíš?

stránky: je zbytečné, aby každá drobnost měla speciálně svojí stránku, pak je všechno dupicitní, triplicitní a hlavně nepřehledné, hráči tu nápovědu dříve nepoužívali, protože tam byl nepořádek a zmatek (v minulosti někdo pořád zakládal nové stránky, s podobným textem, a proto tam nyní nemají hráči možnost zapisovat)... roky jsme to třídili a odstraňovali, aby konkrétní informace byla na jedné stránce s daným tématem, a ne na několika :) při aktualizaci údajů je zbytečně komplikované, když je jedna informace na 10 stránkách a na všech 10 se musí opravovat.

teď tam hráči konečně chodí, informace najdou, a píší kladné reakce, proto se nebudeme vracet k předchozímu nefunkčnímu vzoru :)

obsah: např.: návštěvy vesnic jsou u útoků, protože to je vlastně jen jiný výsledek odeslaného útoku https://help.divokekmeny.cz/wiki/Podpora_a_útok

ostatní dotazy to samé.. :)

pokud tam něco uvedeno není, tak je to schválně, například konkrétní číselné údaje o podmínkách vítězství, protože to je něco co Innogames nezveřejňuje ..
některé informace tam nejsou i z důvodu, aby si je hráči sami vyzkoušeli a aby nepřišli o "překvapení" (ztratili by o to poznávání ve hře zájem).

wiki je nápověda, "jak hru hrát", není to statistika, proto tam údaje o statistikách nejsou prioritní, dají se najít na hlavní stránce hry, po kliknutí u každého světa na "statistika" :)

doba během níž hráč ještě nemůže od soukmenovců získávat podpory je pouze na některých světech, a je uvedena přímo v nastavení u konkrétního čísla světa :) https://help.divokekmeny.cz/wiki/Nastavení_světa_69 , tam kde není uvedena, tak tam není.

na stránku "nastavení jednotek" a "nastavení budov" se dá dostat odkazy ze stránky "konfigurace" nebo přímo zadáním textu ve vyhledávači v nápovědě (vyhledávání bylo vylepšeno a je dostatečně funkční) :) je zbytečné takovouto okrajovou záležitost psát do hlavního menu nápovědy, to by se tam muselo napsat i dalších 1000 věcí, a bylo by to opět silně nepřehledné jako v minulosti. :)

práva: práva mají členové wiki týmu https://help.divokekmeny.cz/wiki/Hlavní_strana

odkaz na FB: je přímo na hlavní stránce hry včetně odkazu na youtube, jsou to odkazy na sociální sítě, které neprovozuje Innogames a protože to není nápověda do hry, tak to také není na wiki prioritní .. a rozhodně kvůli jednomu odkazu zakládat celou stránku je neefektivní :) .

snad jsem tvé dotazy zodpověděla dostatečně, pokud ne, více budou vědět ostatní členové wiki týmu :)
 
Naposledy upraveno:

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
1) Název tématu: Hlášení chyb a CHYBĚJÍCÍ INFORMACE. Nemusím hlásit chyby.
2) Pokud hráč chce najít třeba "Placené funkce" a zadá to do vyhledávacího pole, zjistí, že se ani nic v navrhovaných výsledcích nepodobá tomu, co by chtěl zjistit. Neříkám, zda je to správně zrovna pro tento konkrétní případ, ale obecně vzato existence více stránek s podobným textem nemusí být na škodu. Často může duplicitní stránka třeba vypadat jen jako stránka s přesměrovávacím odkazem na "správnou stránku". Nemyslím si, že hráči vytvářeli mnoho duplicitních stránek a zvláště ne těch, které by potřebovaly neustálé editace. Věcí, které se pořád mění, podle mě zase tak moc není.
3) Stojím si za tím, že návštěvy svou stránku mít mají. Ta drobná práce navíc ti nic neudělá a nevidím důvod, proč by si o nich nechtěl něco zjistit. Což je ostatně podobné jako u statistických informací. Někdo chce vědět, kolik (aspoň na tisíce přesně) hráčů bylo na českých DK dřív nebo kolik historicky účtů na všech verzích DK vzniklo a vzniká, tak mu s tím nepomůže současná statistika. Možná mu pomůže někdo ze supportu, ale proč to bude rok bez výsledku hledat, když ty informace někde - na Wiki - přehledně můžou být a když se ho někdo i tak zeptá, jen ho odkáže na příslušnou stránku.
4) Můžeš si všimnout, že ze stránky "Konfigurace světa" (ta, která je v seznamu v "Nápověda -> Zajímavé doplňky a pomocné ostatní stránky" = ne "Konfigurace") se na ty stránky dostat nelze. Ani ze stránky "Veřejně dostupná data", která v tom seznamu taky je.
5) Číselné údaje o podmínkách vítězství InnoGames zveřejňují přes konfiguraci. Ostatně jak by dávalo smysl, že "veřejně dostupná data" nejsou veřejná :) Já jen říkám, že to jde zjistit a napsat tam - třeba aspoň některé - kdyby byla chuť :) Příklad užití: Hráč přijde na speed kolo, chce vědět, jestli je nastaveno správně - např. jestli CAT opravdu skončí po dosažení určitého množství bodů (které ale nevidí); tak pokud tyto informace ve Wiki budou, uvidí, že je nastaveno v podmínce vítězství třeba "4" a přečte si, že to jsou tajemství, což je špatně. Je to příklad, nevím, co je "4".
6) Práva by se mi hodila jak k možnému doplňování informací, kterému se bráníš, tak např. k úpravě neaktuálních nebo odebírání (svých autorských) celých článků z Wiki - což není na pořadu dne, ale ta možnost by tu být měla.
7) Jaké "ostatní dotazy to samé"? "Pomocné a ostatní stránky" opravdu editaci potřebují, však se podívej...
 

DragonLady

Pokročilý uživatel
Správce Wiki
Počet poděkování
308
a co potřebuješ zjistit? většina lidí ví že placené funkce jsou prémium a prémiové funkce, přímo pod názvem prémium, nebo přémiové funkce, pod obojím se to dá snadno nalézt, a dokonce stačí jen zadat slovo "funkce" :) a hned jako první je odkaz toto: https://help.divokekmeny.cz/wiki/Prémium_a_prémiové_funkce
tady to nenajdeš? :)

počet účtů je v současnosti logicky menší, protože systém automaticky maže neaktivní účty, a to poměrně často, dále je zakázáno mít více účtů na jednom světě, apod. Dříve to nebylo, dříve zakládali lidi další a další účty protože chtěli jiný nick, apod, dnes je možno nick snadno změnit a nemusí se zakládat nový. :) Jak jsem ti již psala, statistika o počtu hráčů není nápovědou, jak hrát tuto hru.

na konfigurace se podívám a upravím k tvé spokojenosti, protože jsi jeden z mála koho to zajímá. :)
A pokud ti to udělá radost , zjistím ti i to číslo 4 ;)
 

DeletedUser44631

Guest
Já už tedy roky žasnu nad spravováním České ,,Wiki" - z toho celého obsahu co tam je, lze konzumovat zhruba 40% informací. Důležité informace jako je například sestavení jednotek pro obranu / útok různé šablony do masové rekrutace nikde.
Nikde jsem nenašel například nějaké užitečné šablony pro správce účtů, definované defaultní šablony jsou naprosto nepoužitelné.

Řeším už roky problém, že když ,,rekrutuji" nové hráči pro tuto hru, nemám jim moc co poslat, k načerpání informací.
Pokud byste zapracovali trošku na nějakém hráčském know how nebo vytvořili sekci tipy a triky tak byste zvedli českou herní komunitu této hry.

Aktualizace informací asi moc neexistuje, otevřel jsem si namátkou tuto adresu https://help.divokekmeny.cz/wiki/Tribal_Wars_pro_iOS a zhrozil jsem se, co to je za snímky, 6 let staré - to už je pravěk!
 
Nahoru