• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Jahůdkovo Original - Vánoční dárek

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

Jahůdkovo Original

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2
Napíši Vám o tom, jak jsem s neteří vyráběli ručně šitý dárek jejímu kamarádovi.

Zitě je 14 let a rozhodla se, že svému kamarádovi věnuje vlastnoručně vyrobený dáreček. Ona i její kamarád Juráš mají v oblibě jedno zvíře - ježka. Prostě se jim několikrát připletl při jejich toulkách přírodou do cesty, že jich mnoho zachránili, ale některým už pomoci nedokázali. Prostě ježek je skoro v jejich „znaku". Zita se rozhodla, že Jurášovi 27.12. nadělí pyžamové kalhoty s ježkem na potisku. Juráš je s rodiči u babiček a domů se vrací právě až po svátcích. Je hodný, že v této nelehké době je u prarodičů, kam před svátky nemohl. Ale k dárku. Snadno jsme koupili látku, problém větší už byl s nůžkami. Zita je levoruká a musí mít na stříhání speciální nůžky. Do boje vytáhla i její babička, která sháněla nůžky a střih na takové kalhoty. Musela nakonec až do Plzně, kde sehnala oboje, dokonce i časopis Burda se vzorem. Zita ovšem, když rozložila předlohu v obývacím pokoji, nebylo tam k hnutí. A vyznat se v těch všech barevných čarách, které označovaly další střihy a velikosti. Začala si jehlou tečkovat na střihový papír velikost. Využívala i okno, protože se vlastně všechno učí od začátku. Jen začala samozřejmě dost pozdě a nyní ji tlačil čas. Poznat, kde je rub a líc, že vystřižený vzor vypadá dost „mini", kde bude poklopec, jestli bude okolo pasu všitá guma. Do toho její dva mladší bratři se ztracenými a nalezenými částmi lego stavebnic od Ježíška. Dokonalý pohled, který nepřipomínal svátečně vyzdobený obývací pokoj. 26.12. nabrala situace ještě větší spád. Blížil se přeci jen datum, kdy by měl být dárek předán a tak se od časných ranních hodin stříhalo, porovnávalo, sešívalo a páralo…Aby okolo osmé večer zaznělo slavnostní: „je hotovo!“

Zita vytrvala a po dvou nepovedených výrobcích spatřily světlo světa krásné pyžamové kalhoty, které udělaly navíc obrovskou radost. Byly přeci vyrobené z lásky.
 

Přílohy

  • IMG-20201226-WA0004.jpg
    IMG-20201226-WA0004.jpg
    115,1 KB · Zobrazení: 13
  • IMG-20201226-WA0002.jpg
    IMG-20201226-WA0002.jpg
    148,1 KB · Zobrazení: 13
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru