• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

» Vytvořit účet na fóru

Jarmark u dubu

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.337
Když tato hra začínala, nebyla možnost propojených kmenových fór, nebyl discord, tak se toho hodně řešilo zde. Dnes je tolik sociálních sítí, že hráči komunikují jinde a zde jen velmi sporadicky. Nejvíc to tu ožije, když si někdo myslí, že dostal ban neprávem, nebo když se navrhuje nový svět. A občas sem někdo zavítá zavzpomínat. Doba velkých kmenů a velkých světů je ta tam, bohužel.

hynekzalesak

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
105
no, moc jsme tu mladší generaci která hraje kmeny nenaučili používat více různých forem komunikace :D myslím že i v dnešním online světě který nabízí nepřeberné množství platforem mají dedikovaná fóra pro komunity svůj význam, tím spíše mě mrzí že lidi z pohodlnosti zahazují nadšení pro to něco budovat a tvořit, protože skupinu na FB nebo server na discordu si může založit dneska opravdu každý, ale má to pro každého stejné možnosti a nic z toho nevlastníme, je to jakýsi propůjčený prostor kde člověk nemá na nic nárok a všechno může ze dne na den ztratit když nějaká platforma zanikne, ne že by to třeba úplně hrozilo u FB ale ten discord už tak růžový není, nemají dobrý bussines model, živí to technologický gigant z číny a klidně by se mohli ze dne na den ocitnout na nějakém mezinárodním blacklistu.

Myslím že je to škoda ale jak tak sleduji celé IT odvětví tak musím říct že to je logický, technologický svět který byl v minulosti na ramenou nějakých geeků kteří tomu rozuměli a žili tím/bavilo je to, je dneska stejně jako všechno ostatní okolo nás už masivně konzumní záležitostí, málokdo se byť jen na vteřinu zamyslí nad tím jak fungují věci které každodenně používáme, málokoho technologie baví a nějak více se o ně do hloubky zajímá a to se propisuje i do toho online světa.

Shedd

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
Nazdar Shedde a Alexi, by mě nenapadlo že stále budete :D
Ahoj Martine,
jestli myslíš slovem "budete", že se tu ukážu jednou do roka, tedy předtím po více než roce a teď po více jak půl roce, tak pak ano.
Ale Alex se tu už neobjevil, přitom ten jeho příspěvek si říkal o reakci, ale asi ho reakce nezajímaly...:Cray
Když tato hra začínala, nebyla možnost propojených kmenových fór, nebyl discord, tak se toho hodně řešilo zde. Dnes je tolik sociálních sítí, že hráči komunikují jinde a zde jen velmi sporadicky. Nejvíc to tu ožije, když si někdo myslí, že dostal ban neprávem, nebo když se navrhuje nový svět. A občas sem někdo zavítá zavzpomínat. Doba velkých kmenů a velkých světů je ta tam, bohužel.
Hráči jinde mají svobodu, nikdo je nemůže ze supportu špehovat a bannovat.
Pokud má jít čistě jen o tento topic, tak ti lidi, kteří sem pravidelně psali, tak už tu nechodí.
Co se týká hry, tak účet nemám, jestli Inno spouští na každém světě vlajky, tak začínat de facto s deficitem se mi nechce. Nemám PB a jelikož, když to šlo je snadno získat, a pak prodávat, tak se mi z principu je nechce kupovat, jedině že bych hrál speedy.:D
Když čtu zpětně nastavení Classiců, hrál jsem jen Classic 2, tak mi udělalo radost, že byl spuštěný Classic s balíčky surovin u šlechtice, dokonce bez levné obnovy, když si vzpomenu, jak jsem to tu do omílání prosazoval a Kozmicz tvrdil, že to Inno už nikdy nespustí, tak ejhle bylo to možné, i když bez levné obnovy jsem to neprosazoval. :) Ale trochu i mrzení, že to bylo skoro před 2 roky a ani mi nedal nikdo vědět. Nevím, jestli tohle bude někdy v nastavení, ale také nevím jestli by se mi chtělo trávit nad tím čas, i přestože Classic tak dlouho netrvá.

Extravaganca

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1
Biblosi, řekl bych že aspoň do roka se přihlásit od poslední aktivity. Jak vidím, tak tu od mé poslední návštěvy (listopad 2022) přibyly jen dvě stránky, ale účet mi byl (opět) smazán pro neaktivitu.;)

Ahoj Alexi,
poznal jsem Tě hned podle nicku, nemusíš se představovat. Nick Ritier Alex jsi používal delší dobu, ač sis účet pak nechal přejmenovat. To víš, že si na Tebe někdy vzpomenu i Da Octopusse, ale nemám na Tebe žádný kontakt a škoda, že jste nebyli nikdy na žádném srazu. Tanky jezdíš, nebo ne?
Mazání účtů už funguje několik let, nařídila to EU už před několika lety a podle mě je to dobře, proč mají být desítky, stovky tisíc, ve světovém měřítku miliony neaktivních účtů, k nimž řadě z nich se majitelé třeba ani už nedostanou? Když DK slavily 10 let, to byl rok 2013 jestli se nepletu, tak Inno dost trapně se chlubilo, jak jim roste počet hráčů, ale počet aktivních hráčů už v té době klesal a nové světy bývaly už menší tenkrát.
Doufám, že se Ti daří v životě.:)
Ahoj ahoj. Som rád že sa niekto známi ozval. Rád by som sa s tebou skontaktoval aj na inej sociálnej sieti keďže vieme že už na fórum netrávime toľko času ako kedysi keď sme tu spamovali ako blázniví. Za tie roky sa veľa zmenilo kľudne by som si s tebou popísal napríklad na facebooku ale ani neviem či je to možné tu zverejňovať iné linky a podobne. Napíšem ti súkromnú správu. A verím že sa mi ozveš. Dám ti kontakt. A z nostalgie by som zahral aj hru. Aj keď viem že by sme ju prehrali. :D Každopádne by som sa rád skontaktoval aj so surrey ktorý tu napísal. A možno by sme si zahrali trio hru. Ale hlavne si popísať o živote čo nové a tak.