• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Jarmark u dubu

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Tak ono se to utlumovalo už i na starém fóru, hráči asi diskutují více na skype nebo facebooku.
 

Lotosový kvítek

Zkušený uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
115
Ano - "řízené utlumování supportem" to dovedlo až do dnešního stavu a výrazná finální vizuální podoba fóru tomu i citelně napomohla :rolleyes:
Dříve jsem si myslela kolik starostí musí mít takový moderátor a jaké vlastnosti a schopnosti by měl mít, aby "udržel forum v chodu"... A nyní stačí jednou za měsíc napsat nové oznámení a je to hotovo ;)
Z deseti moderátorů se to zkrouhlo na jednoho a ani ten moc práce, s tímto forem, zaručeně nemá.
Dá se říct - taková docela pohodička :)
 

DeletedUser33829

Guest
Ahojte,
vidím, že jste přidali novou budovu do hry…

Alexi, Ty se také moc neozveš, třeba po měsíci, a pak ani nevíš, co jsi chtěl…:confused:

Biblosi, typická manipulace, hráči prostě nejsou a ne že jsou jinde,i na skypu to hodně prořídlo, řada lidí co v minulosti vysedávala na skypu denně hodiny a psala, tam už nechodí vůbec, nejsou nikdy online.

Ahoj Kvítku, málokomu se chce seznamovat s novým fórem a kde co je, a to je tu už 4 měsíce.:D Ale mohli tu dát aspoň ty staré smajlíky a moderátory tu máš stále tři.:eek:
Kdy mi pošleš fotky?:D:cool:

Hynku, rozepsal ses pěkně, a nedá mi to se k tomu nevrátit.
ČSSD přišly k nám i noviny, kde psaly o jistotách, ale co je zajímavější, než když o tom píše ČSSD pro kterou než sociální jistoty jsou přednější sociálně-inženýrské destruktivní plány a priori linie určovaná Bruselem (což poznáš podle toho, jak hlídací psy demokracie už do ní nešijí, jak před lety a okultisté Václava Havla je už humanitárně nebombardují vajíčky), ale zajímavější je to, když před měsícem Theresa Mayová na výroční konferenci konzervativců mluvila o tom, že lidí chtějí existenční jistoty a to je předsedkyně konzervativců!!! A také mluvila o tom, jak se řada politiků a redaktorů vzdálila od svých spoluobčanů a chovají se jako by měli více společného s mezinárodními elitami apod. Prostě vykrádá to, co jsem tu psal po referendu o brexitu. :D

Okamurův problém je spíše ten, že je tu více lidí a politických stran, které se snaží nalákat lidi na politiku proti EU a z toho vyplývajících témat, takhle se akorát štípí, než kdyby tu byla jen jedna taková strana, ale oni se prostě nedohodnou, maximálně někteří z nich vytvoří jen volební koalice (a ve všech krajích Okamurova SPD neuzavřela koalice), a také těží z toho, že všechny staré parlamentní strany, úplně všechny, zaujímají kladný nebo vlažný postoj vůči EU a podporují ji. Do závěrečné debaty v ČT před volbami nebyl pozván parlamentní Úsvit, který zbyl po odchodu Okamury, ale za to neparlamentní Zelení a Piráti ano. Prostě demokracie vzoru veřejnoprávní televize. Odstranění i Okamury by už jim neprošlo.

S Babišem naprostý souhlas a řídit stát jako firmu může tvrdit jen diletant, nakonec i ti jeho voliči si akorát vyberou jen to, co se hodí a zdejší rádobyvtipný přispěvatel je vedle, jak ta jedle hned ve dvou bodech. Podnikatelé i Babiš nepodnikají, aby měli vyrovnané rozpočty, ale aby měli co největší zisky a ty největší firmy majitelé neřídí, to ani není v jejich silách a jsou zde další a další rozdíly, mimochodem řídit stát jako firmu, tak podobnou vizi měli liberálové v 19. století, někteří prostě žijí pořád v minulosti. Aseto, tímto Tě zdravím, určitě si to dříve či později přečteš, ses ptala na srazu, kdo může volit Babiše. Myslím, že to už si domyslíš jací lidé, a pokud si člověk spočítá volební výsledky, tak zjistí, že Babišovi k prvenství v krajských volbách stačilo 7 % lidí. To je, prosím, liberální demokracie!

K americkým volbám. Jak už jsem tu mockrát s pajclinem psal, tak americké volby jsou fraškou už desítky let, ale teď poprvé po desítkách let je to zajímavé, protože Trump vybočil z oficiální politické linie. Nevěřil bych dříve, že by mi republikánský kandidát mohl být sympatičtější, jak demokratů, ale tady rozhodně Trump. Psal jsi o zdravotním stavu Clintonové (asi protože měla v té době zápal plic), ale je tu jiná pro mě zajímavá věc, o které jsem tedy nečetl ani ň, jestli se někdo nad tím pozastavil, tak o tom nevím a to je věk kandidátů. Trump pokud vyhraje, tak se stane nejstarším zvoleným prezidentem, Clintonová by byla druhá a jen o pár měsíců mladší, než Ronald Reagan a Bernie Sanders, kterého vedení demokratů potopilo je ještě starší než Trump. Aby to za chvíli nepřipomínalo socialistické země v osmdesátých letech.

Z těch tří superdebat jsem sledoval jen tu prostřední, debata hodinu a půl vedená moderátory placenými demokratickou stranu (to není střet zájmů?), a jak se pitvali v tom, co Trump řekl před 11 lety v pojízdné šatně, ale že je to akorát kecálek, zatímco Clintonové manžel to rovnou dělal i v Bílém domě, nebo že Clintonová posílala e-maily ze soukromého serveru, tak to ty politicky korektní moderátory vůbec nezajímalo. Ale nejvíce odporný je Hillary feminismus a její hra na city, která je cynická od někoho, kdo hlasoval pro válku v Iráku a podporuje agresi, velice dobře Trump zareagoval, když se do něho naváželi za to, že podle moderátorů a Clintonové znevažoval mrtvého muslimského amerického vojáka, když řekl, že kdyby bylo po jeho, tak by nebyl mrtvý, a pak Clintonová, že má důkazy, že Trump byl také pro válku v Iráku, ale nepředložila je. A v neposlední řadě se mi na Clintonové líbí, jak degraduje jadernou mocnost na banánovou republiku, kde cizí stát ovlivňuje volby. Hynku, myslím, že ruská propaganda, tedy ta řízená z Ruska je téměř nulová, největší ruskou propagandu dělají odpůrci Ruska, kteří o ní pořád mluví a u nichž každý, kdo nepohrdá Ruskem a nesnášenlivostí vůči Rusům je automaticky agent Kremlu, kdo není s námi, je automaticky s Putinem, myšlení diktátorů, ehm tedy liberálních elit svobodného Západu a jediné svobodné části světa.

Ale hlavně nezapomínat, že USA jsou zemí neomezených možností, kde se prezidentem může stát i ten, který volby nevyhraje, to je zase, prosím, americká demokracie.

Krásná úvaha o tom, že lidi chtějí mít někoho nad sebou, kdo za ně bude rozhodovat a o zodpovědnosti. Bohužel lidi jsou nezodpovědní a to především v kolektivních záležitostech a ve sdílené zodpovědnosti, to je něco o čem už tu padla mnohokrát řeč a kritizoval jsem to na mnoha konkrétních příkladech, ale nejlépe by Ti to vysvětlili apologové Západu, kdy do roku 1989 za vše mohla KSČ, jak jsme se dozvěděli od bleskovsvodky i za to, kde vyrůstala a od roku 1989 si za vše můžeš sám. To tu zaznělo už od mnohých. Ale ono je to jinak, jen někteří a není jich málo to v rámci jednoduchosti a pohodlnosti nechtějí vidět a přetvoří si to k obrazu svému, takovým to nevysvětlíš, protože ti nejsou ochotni/schopni to připustit.

USA a nejen ony potřebují dalekosáhlé hluboké komplexní reformy napříč mnoha sektory a Clintonová nereprezentuje žádnou změnu a Trump by změnu mohl přinést, ale jak dalece je schopen a ochoten jít a jakým směrem je povede je většinou nejasné, než jasné, ale také jde o to, jestli se lidem do těch změn chce, pokud vytvořím přirovnání, tak (nejen) USA se nachází v narkomanském doupěti, kde si více a více lidí uvědomuje, že to takhle nejde dál a jde to více a více proti jejím zájmům a přibývají a rostou, jak počtem, tak výši pro ně negativa, než pozitiva, ale zároveň se i bojí detoxikace, aby to co nejvíce negativně neodnesli oni, jak už to odnášejí poslední dobou běžně. Dál to rozvádět nebudu, ti co mají přehled a sledují dění si odvodí a u nás už je to dost podobné.

A je tu ještě rozdíl i pro svět, Trump dává najevo ochotu jednat a dohodnout se se světem, u Clintonové to vypadá jak u Obamy, dohodnout se, že se nedohodne.

Hynku, potěšil jsi mě a jsem rád, že se zajímáš o společenské dění a uvažuješ nad ním. Za apatii vůči politice platíme tím, že nám pak vládnou zlí lidé. Platón.

Na závěr přidávám dvě noticky.
Jazykový slovník prochází další změnou, v některých kontextech začíná bývat nahrazováno slovo „občan“ slovem „obyvatel“…
A pak výzva špiček EU, aby se mládež více angažovala v evropských dobrovolných činností a pomoci uprchlíků. Tak nějak mi to evokuje SSM, ještě by mohla EU nechat fasovat uniformy, respektive by stačilo vyhrabat ty staré a ještě si u toho zpívat, že modrá je dobrá, to by mohla být i hymna. Slušivá uniforma, pro někoho třeba i sexy by se jim šikla též a hlavně by odstranila rozdíly a z rozdílů plyne diskriminace a proti ní je potřeba boj nejposvátnější v dnešních časech.

Mějte se hezky.;)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Alexi, doby, kdy se hráči seznamovali s hrou a psali si své zkušenosti tady na fóru, nebo tu polemizovali, či si jen tak povídali (zejména svět 3), jsou prostě pryč. Noví hráči mají k dispozici nápovědu, nebo raději napíší na support, než na fórum. Takže by sem zase musela chodit "stará" spamerská parta, aby to víc žilo. A z té už mnozí nehrají. Nebo jen sem tam někdy.
 

DeletedUser33829

Guest
Alexi, já myslel skype, ne toto fórum. :D

Pavouku123, když jsem to psal, tak jste tu byli tři oficiálně. :)
 

DeletedUser40852

Guest
Tak na foru není skoro nikdo z více důvodů
1) úbytek hráčů DK
2) nové fórum odradilo zbytek

A to nemluvim o dohadování se o banech apod. když jednou je ban za nic a jinde porušení pravidel fora i ze strany moderátorů je přehlíženo a tolerováno. Takže než se dohadovat tak se na to hráči raději vybodli.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Úbytek hráčů není, máme více hráčů, než před 2 lety :)

Fórum mnohé mohlo odradit, zkrátka zvyk je železná košile. :/

Bany za nic se nerozdávají, vždycky je za tím porušení pravidel, jen ne vždy to je všem veřejně přístupné. Často se totiž cítí nejvíce dotčeni ti, kteří sice přiznají porušení pravidel, ale i tak si myslí, že se vlastně nic nestalo a že by měli být vpuštěni zpátky do hry.
 
Nahoru