• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Classic

Deleted User - 4100157

Guest
Máte pravdu, Inno moc kostely na Classic světy nedává. Celkem dlouho mi trvalo než jsem našel classic svět s kostelem a to v Polsku v roce 2014. Překvapila mě i rychlost jen 2,5, více zde.
Kostel teoreticky být může také, ale asi to Inno skoro nedává.
 

Patrick Bateman

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
38
Souhlasím s názorem Fcs i Pretoriana, hráli jsme spolu classic světy na hodně jazykových verzích a co mě nejvíc překvapilo a bavilo jsou světy bez farmení. Je až obdivuhodné jak se tam musí strategicky přemýšlet, takže za mě jednoznačně bez farmení, ani to omezené, vyloučíte tím ze hry skriptaře a hráče co budou hrát dualy / trialy a po týdnu budou točit 20.000 vesnic za den.
Dále zásadní bod jsou milisekundy, zrušit je by byla další skvělá zpráva. V této době už chytat vlak umí snad každý hráč co tuhle hru hraje, zároveň by to byl první svět na CZ kde nebudou milisekundy, takže otázka bude znít: Máš na to aby si to udefoval ?
A ne “můžu ti hodit zástup a chytneš mi to”

takže tady vidím taky plus.
Jinak jsem také pro Balíčky surovin s levnou obnovou šlechtice.
Dále obchodování 1:1 aby to na začátku nikoho nelákalo k podvádění.
Kmeny uzamknout 3 týdny po startu nejdéle a ještě jedna věc, Nelze opustit kmen, aby si hráč rozmyslel zda opravdu chce někam vstoupit.
Rychlost bych viděl také na 4-5.
 

Kluk s kamením

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
179
Překvapují mě neaktivní milisekundy a morálka. To asi těžko bude, neaktivní milisekundy se mi nelíbí, nešlo by časovat podporu mezi vláček. Pokud se chceš vyspat měl bys navrhovat co největší noční bonus, ale raději standard než tu novinku vybrat si vlastní časový rámec, navíc stejně nejde jen tak změnit. Někteří chtějí jít na ten mezinárodní svět 125, tam nebudou mít ani noční bonus ani fake limit.

Upřímně, do dnešního rána mě moc nenapadlo, že lze časovat na serveru bez milisekund ale logicky ano. Hrajeme tohle nastavení v Německu a kdo dříve pošle, ten dříve mele tzn seskupuje se to pošle času a pořadí odeslání. Tzn pokud útočil hráč 8 hodin a poslal dva šlechtice s dopadem 8:00:01 a já poslal šlechtice s dopadem 8:00:01 ale šel jsem 4 hodiny, tak někdo kdo šel 4:01-7:59 tak mohl poslat podporu s dopadem 8:00:01 a znamená to, že do vesnice to došlo takto:
  • Útok
  • Útok
  • Podpora
  • Útok
  • Útok
Takže ve finále chytat lze a je to ještě propracovanější a vyžaduje to týmovou spolupráci.
 

Adams Hahn

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
34
Hrál jsem classic na .nl a bylo tam několik super prvků, které tady už byli napsány.

1) Bez farmení - utok do barbarky nevezme suroviny, je to super pro support, protože nemusí řešit blázny, kteří scriptí a otočí 30k vesek za den
2) Zvýšená produkce - když není farm je potřeba vyšší surky, logicky
3) Bez milisekund - zase super věc, která dostává do hry více strategie a přemýšlení, než scriptění. Jsou scripty, které dokážou načasovat podporu přesně na 1ms a tím pádem chytnou každý vlak. Do vesnice dorazí v sekundu utoky tak, jak byli v čase poslány.
4) Podpory jen v kmeni - žádné zbytečné multi, které se napodpoří
5) Kmen max pro 10 lidí, at je úzký počet hráčů, který dokáže spolupracovat.
 

1Rici

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
165
Světy bez farmení se opravdu osvědčily? Teď si to nedovedu moc představit, ale třeba je to tím, že jsem to nikdy nezažil a farmím rád. I když je fakt, že se zrušením milisekund to asi vezme chronickým podvodníkům jako jsem já, uličník a mnoho dalších z vás výhody.

To vaše nastavení zní celkem fajn, jen se bojím, že lidi tomu neuzpůsobí taktiku, budou to hrát jako každej jinej svět a dopadne to průserem. Přeci jenom jsme na CZ dk... Dát menší počet hráčů v kmenu a uzamknout kmeny je blbý nápad, pokud se classic bude muset hrát rok jako minule. Pokud to bude záležitost na pár měsíců a ohlídá se to v nastavení, tak pak klidně. Ale hrát classic rok v 15 lidech bylo fakt utrpení a pokud se tomu neuzpůsobí další nastavení, tak to dopadne zle.
 

Adams Hahn

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
34
Svět bez farmení je mimochodem super v tom, že se změnšuje rozdíl mezi skill hráčem a hráčem co kliká pro radost. Classic na .cz jsmě měli zapnuté scripty, farmily 30k vesnic denně a četly na foru, jaký jsme podvodníci a jak kazíme hru normálním lidem. Když se zavede toto, tak tento negativní faktor pomine. A o hře nerozhodne kvalita scriptů, ale spolupráce, taktika, strategie. A může to tím pádem přivést více klasických světařů, kteří hrají v nižším tempu než my speedaři/classic hráči.

Jinak to, že jsme na CZ serveru nemůže být vymluva, aby se udělalo něco nového. Někdy se snad začít musí, nemůžeme být pozadu ve všem. Jsme pozadu ve společnosti a ještě být pozadu v online hře, by nás zabilo :D
 

1Rici

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
165
Jo však jasný, jen upozorňuji, že pokud se nastaví toto, tak by se tomu měl přizpůsobit i zbytek nastavení tak, aby tam 5 chudáků neklikalo rok a půl 80 % dominanci
 

Miami Nights 1984

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
42
I přesto, že mám radši světy už jen s maximimálně limitovaným farmem, kde je hra opravdu vyrovnaná viz. německé světy tak musím uznat, že česká verze na takovej styl hraní si bude muset zvyknout, takže je to tak 50 na 50. Ale ta větší produkce při classicu bez farmu dělá svoje
 

Kluk s kamením

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
179
Já stejně tu otázku, co bychom si za nastavení představovali beru jako řečnickou a nastaveno bude něco úplně jiného.

Určitě ale nebude špatný krok omezit kořist nebo ji úplně odebrat. Určitě nebude špatný krok uvést 2 vesnice jako startovní, protože bude více vesnic na serveru a zároveň hráči budou mít větší možnost růst nebo v případě dobytí jedné vesnice pokračovat v hraní.

Další věcí k diskusi je například správce účtu, který bývá na každém classicu a moc si to bez něj nedokáži představit.
Dominance může vypadat takto -
6 hráčů - 40%
8 hráčů - 45%
10 hráčů - 50%
15 hráčů - 60%

V cizině ty classicy trvají často 3-4 měsíce a málokdy se stane, že by se to táhlo 6-12 měsíců.
Otázkou taky je, zdali server classic bude obnoven jednorázově nebo tu zažijeme i nějakou sérii.
 
Nahoru