• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Classic

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Moc díky kluci za vaše návrhy! My jsme si je pročetli a dáváme to nějak dohromady. Nelze vyhovět všemu, chceme jít nějakou klasickou cestou a jako první sériový klasik nastavit něco běžného - žádná dramata se šlechtickými balíčky, 10stupňovým výzkumem nebo kostelem. S tím si můžeme možná hrát v budoucnu...

A ano, klasik to snad nebude jednorázový, ale budeme si ho moct pravidelně dovolit, pokud nám to Inno za čas nezakáže.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Tak jsme dali nastavení světa dohromady - https://forum.divokekmeny.cz/index.php?threads/nastavení-classic-2.28221/

Ještě stále si vyhrazujeme právo nastavení měnit, nějaké vaše nápady? Během víkendu nejpozději spustíme novému světu velkou reklamu - facebook, zpráva do hry, titulní strana, Discord, v té době bych rád již měl nastavení světa kompletní a potvrzené.
 

Patrick Bateman

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
38
Takže z věcí co si tu všichni přáli se nevyslechlo opět nic, 25 lidí v kmenu je první věc, zde bych volil 15 max, dále pokud chcete dávat produkci 250% zrušte farmení úplně, pokud chcete nechat farm, tak nedávejte produkci 250% oboje se tluče a nedává smysl.
počet barbaských vesnic na hráče ?
milisekundy nevyslyšeny, balíčky surovin to samé, zamknutí kmenů taky.
Tak mi potom řeknete, co si z té naší zpětné vazby berete
 

Miami Nights 1984

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
42
Farm 200.000 na den a vesnici je opravdu hodně to není ani omezený snad. Jak říkám, kdyby se dal první den základ 15.000 s tím, že se to bude navyšovat každý den o 5000 je ideální. Pokud se zabere vesnice naskočí limit o dalších 5000. To pak produkce může zůstat při základu. Počet členů na kmen přehnaný a správce účtu od 10 vesnic?? No teda. Toť moje reakce
 
Naposledy upraveno:

Kluk s kamením

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
179
Děkuji za nastavení, jsou tam tři aspekty, které hru udělají extrémně těžkou i pro dobrý hráče.
Největší problém vidím ovšem v počtu kmenu, to bych se nad zamyslel a jestli udělat úpravu a jednu jedinou, tak snížit kmen na 15 lidí.
  • Omezené rabování surovin - 200tis za den a vesnici / celkem max 200mil
  • Rozestup mezi útoky - 150ms
  • Počet členů v kmenu - 25 členů
Ovšem nastavení musíme respektovat, můžeme být rádi, že něco bude :) já věřím, že si @Kozmicz ty náměty schoval jako esa v rukávu do budoucna.

Ten farm by bylo též dobré upravit, protože je to hodně - je to jako kdyby nebyl a ztrácí to pointu. Pokud nemáte zkušenosti s tím a nechcete to testovat, tak raději kořist zrušte.
 
Naposledy upraveno:

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Pokud se podíváš na návrhy hráčů, tak většina našich věcí v nastavení zde byla zpomenuta. Některé věci jsme přidali na základě jiných Classic světů z jiných jazykových verzí, ale samozřejmě nastavení ještě není konečné a dá se o tom pobavit. Když jsme však četli žádosti na nastavení, tak zde bylo neskutečně mnoho odlišných názorů, takže těžko připravíme takové nastavení, které bude pro všechny hráče ideální.

To omezení farmení ještě probereme, je pravda, že je to asi dost nadsazené.

FCS: Však 25 členů v kmenu je nastaveno.
 

Kluk s kamením

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
179
Já mám odehrány desítky classiců s pratorianem a hráli jsme posledně italský classic.
Tam jsme to zabalili asi druhý třetí den. Nebylo to totiž o ničem jiném, než sedět za PC a klikat jak robot áčka, béčka.

První den hráči vyrabovali cca 20-30k, a druhý den udělali lehkou kavalerii a večer měl top hráč vyrabováno 250.000 surovin - já jsem tam měl nějak 178.000 a to jsem celý den u toho seděl a točil jsem kopitníky s lehkou.

Svět tam běží dnes osmý den a statistika je taková : https://itc1.tribals.it/guest.php?village=null&screen=ranking&mode=in_a_day&type=loot_res a vesnice mají už 1100 bodů.

To je tak pro představu.
Takže co je za mě trošku složitý, je ten farm a 25 hráčů v kmenu. Většina classic serverů má v kmenu málo lidí, aby se nestávalo, aby 60 hráčů z jiných světů si nezaložili 2-3 kmeny a ve větším počtu se lépe spolupracuje, to je pravda ale ono je to docela svazující, spolupracovat v 15 hráčích úzce..

btw. edit 15 hráčů v kmenu by bylo přijatelnější.

Takže pokud můžete, klidně dejte hlasování nebo to prodiskutujte nějak spolu nebo v tvém okolí s někým.
Ten farm je nesmysl a kmen je pro hodně lidí..

Pro představu:
.net tournament ani 15 lidí není v kmenu.
.nl 4 hráči v kmenu
.pl special 15 hráčů v kmenu
.br 30 hráčů v kmenu
.pt 20 hráčů v kmenu
.ru 20 hráčů v kmenu
.it 10 hráčů v kmenu
.es 15 hráčů v kmenu
.uk 6 hráčů v kmenu

z toho Brazílie a Portugalsko mají extrémně barbarských vesnic na hráče, portugalsko dokonce 10k vesnice na mapě.
 
Naposledy upraveno:

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Dejte prosím návrhy na konkrétní body, které změnit. Ještě to prodiskutujeme.
 

Deleted User - 4100157

Guest
Kluci, děkuji Vám, že jste mi vysvětlili, jak funguje svět bez ms, ale já to vím, proto jsem napsal, co jsem napsal. Pokud vím, že nemám šanci ubránit vesnici, nemá pro mě smysl se pokoušet cokoliv rozstřelovat, protože i ve vláčku jde první šlechtic s full útokem (někteří když se spálí, tak pak jsou schopni poslat full útok až ve druhém útoku) a nemá smysl se snažit defovat vesnici před tímto útokem, když bude vesnice bez hradeb (navíc chápu, že by obránce musel mít štěstí, že začne posílat podpory předtím než útočník dopošle ostré útoky a pak by poslal už jen šlechtice). V takovém případě, pokud obránce nemá jednu vesnici, nebo jednu vesnici s panským dvorem, tak proč defovat? Prostě si tu vesnici přebiji zpět. A pokud útočník bude obranu posílat až další sekundu po útocích a pošle první takovou podporu, tak obránce už ví, že když pošle útok na sebe ve stejnou sekundu či v tu dobu těch útoků, tak případné další podpory v sekundě po dopadu útoků přijdou až později a má na to celé 2 sekundy, případně jednu celou sekundu vždy, když to bude chtít poslat ve stejnou sekundu šlechtice jako útočník. Útočník nebude moci poslat podpory s dopadem ve stejnou sekundu, dokud nepošle šlechtice, a pokud obránce vyšle útok se šlechticem co nejdříve po útočníkových šlechticích, tak už ho žádná podpora nevyčasuje a má na to celou sekundu. To zvládne každý s prstem v nose, pokud má čas sedět na DK.

Jestli existují scripty, které dokážou vyslat útok s dopadem na 1 ms, tak o tom nic nevím, na to tu jsou jiní experti, říkám si jen, že je ale odezva připojení a serveru.

Máte pravdu v tom, že hráči na CZ na to nejsou zvyklí, tak že by to někoho potrápit mohlo, ale nepřijde mi to jako náročnější nastavení.

Asi mi uniká pointa, proč Inno tedy začalo omezovat rabování. Nějak se rozšířili farm scripty? Vždycky to bylo o rabování. Ale i tady Vám dám za pravdu, mohlo by to být zajímavé spustit svět bez možnosti rabování. Hráči by jeli na doly, ale k čemu by mi bylo na někoho zaútočit, pokud mu nemohu vyrabovat sklad? Navíc není potřeba skrýše, i když ta toho moc neskryje. To už by bylo dobré jen na obsazování a katování. Ale to si obránce řekne brzo pak o obranu.

Proč se to nazývá Classic, když je jasné, že řada starých věcí už nikdy nebude nastavena (pravidlo SD, staré bonusy bonusovek, šlechtic se starými předměty ať s původními bonusy, tak pak s těmi novějšími, stará morálka, starý způsob špehování, limity kmenů…).

10stupňový výzkum nazývají jako klasický, i když u nás dlouho nebyl. Na rozestupu 150 ms nic klasického nevidím.

Čekat na balíčky surovin, to je jako čekat na Godota.

Celkem jste splnili ten noční bonus a růst barbarek.

nice naskočí limit o dalších 50
Dejte prosím návrhy na konkrétní body, které změnit. Ještě to prodiskutujeme.
Nahradit zlaté mince za balíčky surovin
Zrušit ms, nebo upravit na 100 ms
Snížit počet členů v kmenu na 20
Zrušit rabování, když se to některým líbí
 

Miami Nights 1984

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
42
Vypnout milisekundy, Snížit omezený farm na 5000 s maximem 250k. Dát počet členů na kmen 20 s podporami jen v rámci kmene. Správce účtu od 5 vesnic.
 
Nahoru