• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Svět 74

Vukko

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Každý, kdo poruší pravidla hry musí počítat s tím, že za to může být potrestán.
Já to trošku poupravím, aby to bylo přesnější. Každý, i ten, co neporuší pravidla hry, musí počítat s tím, že může být potrestán.

Co tedy znamená toto:
1. V kavárně toho padlo tolik, ale jak napsal Biblos, nevěř všemu co hráči píšou. Každopádně ano, majitel se po nějaké době ozval, když jsem to prověřil, tak jsem Tyranovi napsal, ze ho můžeme pustit do hry, ale už byl dávno odblokován.
Zjistili jste, že pravidla neporušil, tak jste Tyrana chtěli pustit do hry. Nebo to snad znamená něco jiného? Co?
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Odpovím jednou bajkou:


Neznáte celý příběh

Před dávnou dobou žil na samém konci indiánské vesnice v Americe starý muž. Byl velice moudrý, měl vlídnou vrásčitou tvář a hluboké laskavé oči. Všichni vesničané starce milovali, vážili si ho a často k němu chodili pro radu.

Starý muž měl neobyčejně krásného koně. Všichni lidé ve vesnicích po celé zemi o tom koni slyšeli. Bylo to nádherné zvíře s dlouhou lesknoucí se hřívou. Jeho svaly se rozehrály leskem a krásou při každém pohybu. Stařec a kůň spolu žili již dlouho. Starý muž věděl o každé myšlence svého koně a kůň zase dobře věděl o všech starcových přáních dřív, nežli je vyslovil. Byli si za ta léta velice blízcí.

Velký Náčelník slyšel o tomto koni a vyslal svého posla, aby se muže zeptal, zda si ho od něj může koupit. Náčelníkův posel uháněl tryskem k vigvamu starého muže a seskočil ze svého koně. Když se jeho mokasíny dotkly země, prach se rozvířil všemi směry. "Starý muži, jsem zde jménem Velkého Náčelníka. Posílá své pozdravení a ptá se, zda si může koupit tvého koně."

Starý muž byl člověk vlídný, důstojný a choval se s klidnou rozvahou. Nakonec odpověděl: "Odevzdejte, prosím, mé pozdravy Velkému Náčelníkovi a poděkujte mu, prosím, za jeho laskavou nabídku ke koupi mého koně. Ten kůň je však mým přítelem Jsme společníci. Znám jeho duši a vím, že i on zná mou. Nemohu prodat svého přítele." Posel odjel pryč. Za dva týdny nato kůň starého muže zmizel.

Když vesničané uslyšeli, že kůň se ztratil, všichni se shromáždili kolem starého muže. "Starý muži, to je ale velká smůla! Mohl jsi svého koně prodat Velkému Náčelníkovi. Teď nemáš koně ani peníze za něj. To je ale smůla!"

Starý muž se na každého z vesničanů podíval svýma mírnýma očima a řekl: "Není to smůla. Není to štěstí. Neznáme celý příběh. Řekněme jen, že kůň utekl." Vesničané odcházeli a kroutili hlavou, protože věděli, že je to veliká smůla.

O měsíc později se kůň starého muže vrátil a za ním následovalo dvacet dalších nádherných koní. Každý z nich byl bujný a překypoval vitalitou a energií. Vesničané běželi ke starému muži. "Starý muži, měl jsi pravdu. Nebyla to smůl, že tvůj kůň utekl. Bylo to štěstí. Teď nejenže máš svého koně zpátky, ale ještě dvacet dalších krásných koní! To je štěstí!"

Starý muž jen pomalu zavrtěl hlavou a s hlubokým soucitem řekl: "Není to dobré, není to špatné. Neznáme celý příběh. Řekněme jen, že kůň se vrátil." Lidé odcházeli a kroutili hlavou. Věděli, že je to převeliké štěstí, mít tolik krásných koní.

Starý muž měl jediného syna, který začal koně drezírovat. Syn každý den brzy ráno vstával a pokračoval ve své práci. Jednoho rána se starý muž přišel na svého syna podívat. Mladý muž se vyšvihl na neosedlaný hřbet divokého černobílého koně s přirozeným půvabem. Kůň se divoce vzepjal, otočil se doprava a pak doleva. Najednou jediným mocným kopnutím zadních nohou vyhodil černobílý kůň syna vysoko do vzduchu. Syn starého muže dopadl na zem a zhroutil se v prachu. Měl zlomené obě nohy.

Všichni vesničané se shromáždili s velkým nářkem a lamentováním. "To je ale neštěstí! Máš pravdu, starý muži. To že se tvůj kůň k tobě vrátil, byla velká smůla." Teď má tvůj jediný syn obě nohy zlomené a je z něho mrzák. Kdo se o tebe postará, až budeš starý a nemohoucí? Je to velká smůla."

Starý muž se napřímil a vážným hlasem řekl: "Není to smůla. Není to štěstí. Řekněme jen, že můj syn si zlomil obě nohy. Neznáme celý příběh." Vesničané odcházeli a kroutili hlavami. Věděli, že je to velká smůla.

V zemi vypukla válka. a Velký Náčelník povolal všechny mladé muže do boje. Byla to krutá válka a vesničané věděli, že už nikdy svoje syny neuvidí. Ještě jednou se shromáždili okolo starého muže. "Starý muži, máš pravdu. Není to smůla, že si tvůj syn polámal nohy, protože i když je mrzák, pořád máš svého syna. My už nikdy své syny neuvidíme. Bylo to pro tebe štěstí."

A starý muž znovu řekl: "Není to štěstí. Není to smůla. Neznáme celý příběh."
 

Vukko

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Myslíš, že to bude někdo číst? Můžeš radši místo románů (pardon, bajek) normálně odpovědět?
 

Woo Woo

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
145
Uz ses omluvil Tyranovi? ze u toho byl 2 mesice zbytecne?

Už jste se omluvili za urážky supportu zde a za vydávání nepodložených výroků za fakta?

Konečně poznávám český support. Teda pravda, reakce zbytečně rychlá, nezvyklá, ale klasicky bez odpovědi na otázku, vyhýbání se a obracení.

Dovolím si odpovědět knihou. Stařec a moře.

Stařec, kterého trápí dlouhodobá ignorace supportu. Celý život čeká na odpověď. Nejen, že se žádné odpovědi nedočká, ale kvůli jeho čekání na odpověď ho opouští přátelé a kamarádi. (Ano, i kvůli vám odchází hráči)

Jednoho dnes se onen stařec konečně prolomí smůlu a podaří se mu dostat odpověď. Dostane ji někdy v noci, aby nemohl rychle reagovat (cca ve 3 ráno, že Biblos). Když už stařec ztratil naději, konečně odpověď přišla, je tam! Ikdyž je často odpověď strohá, nicneříkající, mimo téma, stařec je přesto pyšný, že vůbec nějakou dostal (trochu se odchýlíme od děje).

Stařec, konečně s ulovenou odpovědí, vydává se vstříc domovu. Může však svůj úlovek někomu ukázat? Ne, dostal by přece ban. I přesto se o to pokusí, alespoň o tom vyprávět. Vypráví o svém dlouhém boji s kořistí, o dlouhém čekání, o tom jak byl na pokraji svých sil, jak proklínal osud, jak mu šlo o přežití ve hře.

Zatímco se mu povedlo alespoň něčeho docílit, nějaké odpovědi, nějakému návratu zpět na DK, vše co měl bylo sežráno žraloky okolo. Ano, ti žraloci cítili krev a starcovy slabosti využili dosyta! Stařec se konečně dočkal a dorazil domů! Ano, je doma! Ale jeho kořist zmizela. Jeho snaha přišla vniveč a jemu opět nezbylo nic. Jen oči pro pláč.


Já v tomhle sporu nemám favorita a nechtěl jsem se vyloženě zapojovat, protože k tomu nemám dostatek informací, ale tvoje odpovědi mě opět utvrzují v tom, že jsi udělala chyba a teď to prostě odmítáte přiznat. Cením si, že aspoň Martinovy reakce dávají smysl, ikdyž třeba mám jiný názor.
 

pegak

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
18
Tedy pro ujištění, ať už tu máme (alespoň na něco) jasné stanovisko.

Od nynějška je možné (resp. možné to bylo dříve, jen častý předpoklad hráčů byl, že pouze poškozená strana může) a stane se to běžnou praktikou, že prohřešky budou nahlašovány třetí stranou (a nedělám si iluze, že se nerozjedou mulťáky na bruteforcování nahlašování různých lidí, aby za případný spam supportu nenesl následky hlavní účet) a support to bude prověřovat a banovat.

Je tomu tak?

Pokud tomu tak je, tak tento případ s urážkou vztáhnu na poškození účtu.



Nahlásit v případě domnění, že je daný účet poškozován, může kdokoliv. Support poté posuzuje, zda je účet poškozován bez souhlasu majitele. Předpokládám, že postupy nám neodhalíte, ale moje domněnka je tato:
  1. Prověří zprávy mezi zastupovaným a zástupcem, zda je tam někde povolení k rozebrání účtu.
  2. Pokud danou zprávu nenajde, dává hráči BAN. V tomto případě byl udělen ban bez ochrany účtu před útoky.
  3. Banovaný hráč má zprávu (či se sám ozve na support, když uvidí ve svém účtu, že byl zabanován), kde může oponovat.
  4. Ban běží do doby než se prokáže nevina, nebo do doby než uplyne lhůta, na kterou byl ban udělen.
  5. V případě, že se během vyšetřování odhalí další pochybení, může být ban prodloužen, či změněn na permanentní.
Dále bych se zeptal, zda i poškození není čistě náhodou subjektivní. Pokud bych já jako hráč souhlasil s rozebráním účtu, ale mimo zprávy DK (což, jak jsme se dozvěděli, je chyba, neboť to značně snižuje šance na rychlé vyřešení banu a prokázání, že je to oprávněné), tak ohrožuji nejen sebe (nemožnost zachránit účet) ale vlastně celý kmen, protože každý jeden hráč by mohl benefitovat s mého rozebrání.
Povede to tedy k tomu, že hráči si mezi sebou budou muset sepisovat smlouvy, kde bude jasně a bez právních kliček uvedeno, zda účet může být rozebrán a v jakém případě?

Dále když to trochu přitáhnu za vlasy, tak v případě neoprávněného banu by měl být potrestán support, který tento ban udělil? Jaká je definice poškození, kterou se support řídí? Co když se já jako hráč, který dal souhlas s rozebráním, cítím poškozován tím, že mě support ještě nutí se vracet do hry a řešit to s nimi?

Také tu bylo řečeno, že se jedná v zájmu ochrany poškozovaného účtu, aby nebyl zcela zničen bez možnosti návratu (tedy kompletní zabrání). Nebylo by ideálním řešením dát na poškozovaný účet ochranný ban (aby nemohl být rozebírán během prověřování) a případně dát ban i na účet zástupce - rovněž s ochranou - dokud nebude vše detailně prověřeno a uzavřeno?

A tohle tu support odignoruje? Není to snad dostatečně slušně napsané? Nebo se odpovídá jen na to, na co se chce odpovídat?
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
To Pegak - slušně napsané to je, ale sám jsi tam napsal, že předpokládáš, že Vám to neodhalíme, jak postupujeme. Tvůj předpoklad je správný.
 

Despos

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
16
Ban Tyran:

ChytmaCZ napsal na forum, ze potrebuju zástup od dnešního večera do zítra ráno, aby ho nepřítel přes noc nepřekvapil a nezabral (screen uložen)
Maximum effort se nabídl a do osobky a na forum napsal že ho pohlídá.
Chytmacz mu odepsal, že děkuje, zástup dává, a ať mu to pohlídá a kdyby měl čas, ať se po účtu porozhlédne, že by ocenil nějaké rady do budoucna. (screen i konverzace uložena)
Maxim vzal zástup a stavěl tam armádu a účet hlídal.
Jenomže místo do rána ho měl
okolo 4-5dní. Psal tedy tyranovi co budou dělat. Tyran řekl, že se počká ještě chvíli. (screen i konv. uložena)
Pak náhle Tyran napsal, že potřebuje vesnici na def, ať Maxim uhne s jednou armou ve vesce, že ji zabere. Maxim poslechl a uhnul. Tyran vesku zabral. (Screen i konvr. uložena) -> Zde nastává zlomový okamžik porušení pravidel, kdy bez souhlasu ingame, maxim zneužil zástup a uhnul s vojskem, zatímco tyran toho zneužil také a vesnici chytmovi zabral. Tím oba porušili pravidla. Ovšem Maxim dostal nižší trest, protože mu to bylo nařízeno od vedení (Tyrana) a on to musel vykonat, jinak by byl rozebrán -> lidský faktor support týmu

Jelikož je Maxim muj kamarad, všechny screeny mi přeposlal. To ovšem supportu nestačilo a potřeboval zmíněné konverzace nahlásit přes hru -> To na mé požádání maxim udělal a tak Biblos oprávněně Tyrana zabanoval. Jelikož Maximovi chytma rozebírku jeho účtu nepovolil.
Tyran si mohl psát co chtěl, ale chytma byl rozebrán neprávem. A tyran dostal spravne ban.
 

Woo Woo

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
145
Když to tak čtu, tak prvně jsem si myslel, že seš pěkný čuně, ale teď vidím, že jsi vlastně hrdina! Ještě, že tě máme!
 
Nahoru