• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Svět 74

1Rici

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
165
Hele v kontextu té diskuze na screenu je jasné, že to žádný překlep není. Screen sem dávat nebudu, abych nehanil člověka, který je podle měřítek supportu nevinný.
 

Lučištník na koni

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
59
Jasný, já to nevyvracím a věřím ti.. jen že většina hráčů na kmenech píší jak mongolové, takže mi ban jen na základě takový věty nepřijde jako dobrý nápad.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
A řešil to někdo z tvého týmu nějak nebo se to rovnou zamítlo?
Ono i na základě skutečnosti, že oba účty hrají ve stejný čas, ponocují ve stejný den, pak stejně dlouho spí a z obou účtů obepisuje stejný hlupák, který nesloží větu bez 10 chyb se dá usoudit mnoho. Pak možná to, že PB nakupuje jeden a pak je rozposílá na další účty může napovědět, že něco není ok. Ono i z malých indícií můžeš složit skládačku :)

Každopádně je to celé demotivující a upřímně je mi líto každého kdo české DK hraje a nijak nepodvádí. Ta šance že se na vás přijde je tak malá a drtivé většině lidí prochází vše, bohužel. Tento konkrétní příklad zde uvádím proto, že dotyčný nijak nezakrývá své multi účty, veřejně o tom mluví na fóru a stejně "není to důkaz, pokud se tam neprokáže nějaká spojitost."

Plus nabízet svůj login, nabádat ke hraní přes VPN a ještě k tomu na multiúčtu je podle mě ukázkové porušení viz. Je také zakázáno navádět jiné hráče k porušování herních pravidel. V té jedné větě jsou hned 3 věci, které zavání porušením pravidel a navádění k porušování je tam bez pochyb. Ty tajné interní postupy, jež zmiňuješ zavání spíše skutečností, že si support může dělat kdy chce co chce.

Tak odpověď od supportu jsi dostal, takže na otázku, zda to někdo řešil ti asi už odpovídat nemusím.
Pokud bychom postupovali podle tebe, tak bychom hráče blokovali na základě pocitů, nikoliv důkazů. Pokud se dva hráči přihlašují ve stejnou dobu, mohou mít stejnou pracovní dobu. Pokud bych se měl řídit tím, co píšeš, nebylo by těžké najít spojitost mezi tebou a jiným hráčem, kterého třeba vůbec neznáš, bydlí na druhém konci republiky, ale může mít podobné časy loginů.
Tohle samozřejmě jsou věci, které také bereme v potaz, hráč je však jednoduše dokáže obejít a navíc je tam velká šance, že pokud bychom to brali jako stěžejní důkaz, mohli bychom se lehce splést.

Pokud hráč veřejně mluví na fóru o tom, že má multiúčet, je to přiznání a poměrně přímý důkaz. Takový příspěvek nahlas a velice rádi ho prověříme.

Věřím, že kdyby se někdo v té době podíval na obou účtech do zpráv, tak hned zjistí, o co tam běží.

Nemůžeme číst zprávy jiných hráčů, takové zprávy by nám musel někdo nahlásit.

Upřímně, pokud support nevybanuje hráče na základě věty "hoď mi zástup na účet xxx", tak je něco opravdu hodně špatně :D
Ještě že existují interní postupy supportu, díky kterým příjdou na každého kulišáka :) jinak by tu měl mulťák každej druhej..
Jo, počkat...

Pokud se taková zpráva objeví a někdo nám ji nahlásí, prověříme samozřejmě spojitost, ale zabanovat někoho pouze na základě této zprávy je z naší strany nemožné. Pochybuji, že by za tuto zprávu na jiné jazykové verzi hráč hned dostal ban, kdyby mezi účty nebyla nějaká bližší dokazatelná spojitost.
 

Medík Tedík

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
103
V tom je ten problém, vy nemáte šanci zjistit bližší spojitost mezi účty :)

S klidným srdcem vám můžu říct, že se vám půlka hráčské komunity směje do obličeje a vy nezmůžete vůbec nic :)
Otázka pak je, jestli to vůbec chcete změnit..
 

Dux2311

Častý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
114
Ja bych spustil jeden svet na kterem by bylo dovoleno vse abyste se predvedli.
----------------------

Datum spuštění světa: 5. 3. 2021 v 10:30

Vstupní podminka pro hru: Aktivní prémiový účet

Nastavení světa
  • Herní rychlost - 3
  • Rychlost jednotek - 2
  • Morálka - aktivní (závislá na čase a bodech)
  • Pravidlo selského dvora - neaktivní
  • Fake limit - 1% bodů vesnice
  • Výzkum - zjednodušený
  • Kostel - neaktivní
  • Lučištníci - neaktivní
  • Strážní věž - neaktivní
  • Pevnost - neaktivní
  • Sběr surovin - aktivní
  • Rostoucí barbarské vesnice - aktivní (do 7500 bodů)
  • Noční bonus - variabilní
  • Začátečnická ochrana - 10 dní
  • Vlajky - aktivní
  • Paladin - aktivní, lze vylepšit dovednosti
  • Domobrana - aktivní
  • Šlechtic - zlaté mince
  • Maximální dosah šlechtice - 70 polí
  • Snizeni oddanosti - 20-50
  • rust oddanosti - 3 za hodinu
  • Počet členů v kmenu - 10 členů
  • Podmínka vítězství - Dominance (90%)
Ostatní
  • Skripty, boty - povoleny ... jedina podminka pro pouziti bude jejich nahlaseni pres ticket.
  • Multiucty, vice hracu na jednom uctu - povoleno
 

Despos

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
16
Duxi :D Nerad ti kazím iluze... ale svět by vypadal furt stejně. Boti i skripty se používají, multiúčty taky. Navíc byste je stále vy nezveřejnili a neodsouhlasili veřejně, takže ti co je nemají, by byli opět v obrovské nevýhodě, a ti co je mají, by je používali vesele dál. Svět by vypadal úplně stejně, akorát by třeba někdo začal používat věci detekovatelné a špatně napsané -> Ultimatetribalwarsbot a skripty na prodávání a kupování surovin na premiovém trhu.

Ale byl by to určitě hezký svět. Přilákali byste nové hráče z jiných světů a ti by nám ukázali, jaký zbraně mají oni :D. Takže jediné co by se změnilo, by bylo, že by nám dali nafrak cizí hráči a vy byste přišli na skripty a mulťáky co se používají a vybanovali byste to na dalších serverech :D
 
Naposledy upraveno:

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
V tom je ten problém, vy nemáte šanci zjistit bližší spojitost mezi účty :)

S klidným srdcem vám můžu říct, že se vám půlka hráčské komunity směje do obličeje a vy nezmůžete vůbec nic :)
Otázka pak je, jestli to vůbec chcete změnit..

Tak my samozřejmě nějaké způsoby na to máme, nejednou jsme vybanovali hráče, kteří se divili, jak jsme na ně mohli přijít. :)
Navíc spoustu skripťáků, kteří se tím veřejně netají, mají na svém kontě pěkných několik BANánů, ale samozřejmě ne vždy je to odradí neskriptit dál. To už je pak jejich boj.

Česká verze v boji proti skriptům je velice aktivní a na počet BANů i velice úspěšná, alespoň co vím o přístupu ke skripťákům od ostatních adminů. Samozřejmě však naše možnosti jsou omezené, takže to není jen o tom, co my chceme, ale o tom, jaké máme možnosti...
 

PAIN. -The Waste of Life

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Čtu to tu zase po týdnu nebo po dvou zpětně.

Potěšilo mě, kolik schopných a zkušených hráčů poděkovalo za můj narychlo sesmolený nástřel nebo ho podpořilo v diskuzi. Je celkem smutné, že prakticky jediná odpověď, kterou na to ze strany administrátora dostaneme, je, že samotné použití VPN není porušením pravidel, pokud není zneužito.
Ano, my to VÍME. A navrhujeme, aby se tato věc změnila a bylo. Protože čestných a s pravidly korespondujících důvodů k používání VPN v této hře mnoho není (bohužel je velmi těžké je odhalit a prokázat, jakmile je adresa takto šifrována). De facto dělám(e) práci za support/vlastní hry/bůhvíkdo-to-má-na-starost a snažím(e) se přijít na způsob, jak napravit zásadní chyby ve hře (nejčastěji právě změnou pravidel). Je mi jasné, že toto není věc, o které rozhodujete vy. Ale jste to vy, kdo má v popisu práce přímou komunikaci s vlastníkem hry a měl by ho informovat o názorech hráčské komunity a otevřít mezinárodní diskuzi (nevěřím, že po podobných věcech volá pouze české komunita).

Myslím, že tu není asi nikdo, kdo by zpochybňoval, že český support se snaží být ve svém trestání prohřešků důrazný a aktivní. A osobně opravdu nemám problém věřit tomu, že patří mezi ty "nejlepší" na světě. Například za skripty to opravdu lítá ve velkém, pár "nepolapitelných" skripterů se už chytilo a tyto nástroje se k nám šíří spíše za zahraničí, kde jsou standardnější součástí.
Taky o skriptech v tom svém asi šestibodovém návrhu nepíšu ani slovo (nedělám si iluze, že mnohé unikají, ale rozhodně to není momentálně největší problém této hry, protože nikdy nenahradí schopnosti a nakonec i ten nejlepší skript na farmu pouze přidá hráči více surovin za nic a úplně stejného výsledku se dá docílit legálně nákupem surovin z premiového trhu, takže tito skripteři poškozují spíše firmu inno než své protihráče).

Jakékoli naše výtky nesměřují na aktivitu supportu, nýbrž na neefektivitu jejího vynaložení a nespravedlnost systému, který to ve svém důsledku vytváří. Protože to, na čem se všichni shodneme, je, že pozornost věnovaná prohřeškům a pravděpodobnost jejich potrestání je přesně opačná než odpovídá jejich závažnosti a vlivu na čestný průběh světa.
Největší pozornost vyžaduje prověřovat mraky udání za nesmysly jako cizojazyčné texty nebo obrázky, vulgární výrazy či zveřejnění konverzace bez souhlasu druhé osoby. Za tyto věci také padají nejčastější tresty, ještě společně s předáním účtu bez schválení supportu (což je sice chyba a porušení pravidel, ale rozhodně ne podvod, který by ovlivnil čestný průběh světa). Potom následují různá zneužití zástupu v dovolené, dualy více osob na jednom účtu a skripty, které se v některých případech prokázat dají, v jiných podvodníkům projdou, a občas mohou být tresty na hraně a potrestáni i nevinní. Naopak zcela nepostižitelné jsou ty nejhorší podvody, kterými jsou nakupování herních účtů za peníze či premiové body (například za účelem špehování v nepřátelském kmeni), kupování vesnic, zneužívání multiúčtů - stačí jediná věc, aby se o tom mluvilo na externích komunikátorech. A pokud by snad přeci existoval nějaký způsob, jak tyto věci odhalovat a řešit (čemuž při současné technické podobě a pravidlech hry nevěřím), support je natolik zavalen řešením takových přečinů jako jsou jeden anglický citát v profilu nebo vulgární výraz pro hýždě, že na složité prověřování nemá kapacity a čas.

Je mi jasné, že podle instrukcí z INNO na toto nesmíte odpovídat ani to přiznat, ale je načase se nad tím minimálně v tichosti zamyslet. Nás tahle hra baví, a proto nám záleží na tom, aby fungovala. A neobviňujeme z toho konkrétní lidi. Je to chyba v systému. A my nechceme nic jinýho než to, aby ji někdo napravil, protože už přesáhla únosnou mez.

PS. Když už se tu mluví o tom tolerování prohřešků v některých jazykových verzích apod., napadl mě ještě dodatečně bod 7, který je ze všech nejméně důležitý, ale svůj smysl má... a to je zkrátka stanovit si priority a na základě toho přestat trestat prkotiny jako jsou cizí jazyk, vulgarismy, zveřejnění komunikace apod., aby zbylo víc prostoru věnovat cheathunting důležitějším věcem.
 

Despos

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
16
Ve 21. století banovat za angličtinu v popisku je něco neuvěřitelného... Nadávky beru, i ty hýždě a zahvězdičkovaný slova, okey...

Ale abych dostal ban, za to že jsem si 2x za sebou dal do popisku něco v Angličtině bez překladu, je něco tak neuvěřitelného...
Je spousty věcí, co bych si tam dal, ale nemůžu, protože ten překlad to doslova hyzdí.
 
Nahoru