• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Svět 74

PAIN. -The Waste of Life

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Ach jo, tady někdo už zase (záměrně?) absolutně nepochopil, co vlastně píšu, a celé to zredukoval jenom na brečení ohledně nemožnosti používání angličtiny a jiných cizích jazyků :D přitom pointa byla zhruba následující: Kozmicz tu napsal (a tohle je parafráze, nikoli citace!) "v některých jazykových verzích panuje nepsaný zvykový obyčej porušení určitého pravidla přehlížet a takovou cestou my jít nechceme" a moje reakce zněla (opět parafráze, nikoli citace!) "je super, že takovou cestou nejdete například v případě skriptů a moc vás za to chválím, ale bylo by fajn se zamyslet, jestli se tou cestou nevydat třeba u anglických citátů a vulgarismů a místo toho pořádně nevyčistit světy od mulťáků a obchodování s účty za reálné peníze, na což teď chybí kapacity". Jestli jsem to napsal až moc květnatě na to, aby to někteří pochopili, tak se omlouvám. (Upravovat v takové banalitě pravidla daná vlastníkem hry je samozřejmě nesmysl.)

Kubina: super připomínky, se kterými nelze nesouhlasit, nemyslím si, že by kdokoli chtěl rušit naše českou verzi, náš hezký malý rybníček, výhrady směřovaly úplně jiným směrem na určité nedostatky v jejím fungování
 

Ulvinde

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
6
Já nějak nechápu,proč popis profilu musí být v jazyce českém,ale na jména vesnic se to nevztahuje... Tohle pravidlo je uplně k ničemu v téhle hře
 

pegak

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
18
Ano, angličtina se dnes běžně vyučuje, ale co mají dělat třeba hráči, kteří angličtinu nikdy neměli? Měli třeba ruštinu nebo němčinu? Říkáš použít Google překladač, ano to je možnost, ale pokud se na ten překladač pořádně podíváš, zjistíš, že perfektně umí přeložit jen nejpoužívanější věty. Ostatní je sázka do loterie, zda je přeloží správně a zda si zachovají původní význam.
Hra byla lokalizovaná do různých jazykových verzí, z toho také vychází, že na každé jazykové verzi jsou povolené jen místní jazyky. (výjimkou je .net a beta verze)

Z tvého pohledu je to možná nejlepší řešení, ale zkus si představit, že migrace na jeden mezinárodní server by mohla mít za následek ještě větší úbytek hráčů, než je nyní. Ano, namítneš, že několik světů bude mezinárodní verze daleko větší, bude tam více bojů, více zábavy... Ale z dlouhodobého hlediska se může stát, že se celá komunita ještě více zmenší, právě vlivem migrace na jeden mezinárodní server.

Samozřejmě je možné, abys hrál na .net verzi nebo třeba na .pl, stejně jako někteří zahraniční hráči hrají .cz verzi. Nicméně každý takový odliv hráčů na jinou verzi má za následek zmenšení domovské jazykové verze a se zmenšením přichází samozřejmě omezení různých možností, například nemožnost classic světů, světů bez prémiových funkcí (jak někteří stále píší). U nás třeba máme speed server, který běží 24/7 a spousta kol je odměňovaná. (PS. tyto možnosti se odvíjí od počtu hráčů, kteří do hry investují peníze. Nevím jak je to u nás, ale běžně se v online hrách počítá, že pouze 2-3 % hráčů si něco ve hře koupí.)

Ale přeci citáty a kecy v profilu nijak neovlivňují hru. Chápu, že pro potřeby komunikace je v pořádku toto vyžadovat (ač mi to stejně nevoní, ale tam to chápu). Buď mít pravidlo na "komunikaci v úředním jazyce země" nebo "všechno v úředním jazyce země" a pak začněte banovat kmeny za jejich názvy a tagy, hráče za jejich názvy vesnic.
 

Deleted User - 4100157

Guest
Tak jsem si říkal, že to tady snad i žije, když vidím kolik je tu příspěvků, i když dle datumů to až tak živé není.

Možná trochu opožděná reakce (ale tak živé to tu není jak se mi zprvu zdálo), Legendary psal, že každý vůdce porušil někdy pravidlo s rozebírkou hráče bez jeho souhlasu. Omyl! Tam kde jsem byl zakladatel, tak na interním fóru bylo napsáno a každý s tím musel souhlasit, že musí mít nastavený preventivní zástup, že když bude žlutý, tak jej vedení kmene může aktivovat, a že pokud se do určité doby nevrátí, tak souhlasí s rozebírkou svých vesnic. Je to zcela legální postup, který kdysi v ticketu mi posvětil i DK Tým.

Řekl bych, že vám unikají dvě věci, nebo spíše ony vám neunikají, ale spíše si je nechcete přiznat.
1) Tato hra, nalejme si čistého vína, prostě nikdy nebyla o kvalitě a schopnostech hráčů. Hru nakonec vyhrají ti co mají možnost u této hry ponocovat a věnovat tomu spoustu času, a pak mít známé, kteří budou s vámi hrát, to jsou benefity daleko větší než to jestli se člověk vyzná ve výzkumech, umí časovat útoky/obranu, pochopil podstatu hry, pokud skončí, protože mu doma nadává manželka, tak je pro další fázi hry bez přínosu oproti člověku, který se živí na mrtvých účtech. Přesně to vede lidi k aktivaci skriptů, botů či duálů/triálů/kvartálů na účtech. A protože není ve fyziologických možnostech člověka sedět nonstop bdělý za počítačem, tak se tu někteří domáhají, aby to bylo legální, ale jaká je to pak známka kvality hráče, jestli chce mít nonstop kontrolu na účtu? Řešíte něco, co je zakódováno v samotné DNA hry, co nezměníte, pokud byste nezměnili samotnou podstatu hry. Jediné co můžete řešit je míra efektivnosti práce DK Týmu či zkoušet legalizaci ilegálních věcí. Mně osobně spíše vadí jiná věc a to, že minimálně v minulosti v DK Týmu byli lidé, kteří svou moc zneužívali, zabanovali slušné hráče, ty podvádějící nechali podvádět a jen se mlčky zpětně přiznala chyba, ale nikdy veřejná omluva či přímo poškozeným hráčům, a to ta omluva by byla to nejmenší, kompenzace třeba PB je nereálná. Ale to co mě zaujalo nejvíce je, když Kozmicz napsal, že si budou někteří myslet, že má hráč protekci, když dostal blokaci za urážku člena DK Týmu jen dva dny, že se dává více. Bylo by fajn kdyby sazebník trestů byl veřejný, tak jako byl v minulosti, to že není veřejný je hloupost, v reálu trestní sazby jsou také veřejné.

2) Innogames zaspala dobu, je to příklad firmy, která dokázala prorazit na základě jedné hry, ale pak už nestačila jít s dobou, přenést provtní úspěch a snaží se vyždímat co se dá viz ten zmiňovaný nákup surovin a to si vzpomínám jak jsem tu před lety upozrňoval, když Inno zavedlo prodej surovina za PB, tak že v pravidlech je to zakázáno, a pak až na můj podnět to bylo zrušeno. Ta hra měla ve své době mapu, což řada textovek neměla, také ta myšlenka rozšiřovat vesnice a ovládnout velký kus mapy byla zajímavá, ale dnes máte spoustu jiných her, kde pokud pochopíte principy hry, umíte je aplikovat, máte taktické a strategické myšlení, dobré reflexy, tak se můžete stát úspěšnými i vydělávat si než ve hře, kde tyto schopnosti jsou potlačeny na úkor toho, jestli můžete u hry sedět 16 či 20 hodin denně či být vzhůru ve dvě v noci a nemusíte se strachovat jestli vám někdo vybílí účet po dobu nepřítomnosti, nebo se přidat do kmene, kde největší část aktivity odvedou druzí.

Názvy kmenů, hráčů, vesnic jsou něco jiného než komunikace. Název kmene mohu mít ///////, škoda že nejdou třeba i obrácená lomítka, rozhodně bych znaky rozšířil, nebo si vymyslet novotvary např. Kotelnátor apod. Ale je úsměvné jak se chytáte a pitváte asi tu největší blbost, která tu zazněla.

Biblos, tvrdit, že napříč stoletími tu byla tendence vymazat český jazyk je dost silné tvrzení a není ani pravdivé. Prostě od roku 1627 v Čechách, od roku 1628 na Moravě byla uzákoněna i němčina, ale čeština zůstála nadále zemským jazykem. To, že komunikace začala pak být vedena hlavně němčině je dílo centralismu, byrokratického pragmatismu i jakési internacionalizace tehdejších elit (aristokracie) a panovník vládne z Vídně a ne z Prahy a mluví hlavně německy a ne česky. Jak si na vídeňském dvoře polepšíš, kde se o všem rozhoduje? Centralismus tenkrát probíhal v celé Evropě. Habsburkové se češtinu nesnažili zlikvidovat, jen ji nepreferovali, vždyť nezakazovali národní obrozence ani výuku jazyka ve školách či v dopisech na úřadech i v Říšské radě ve Vídni se mohlo mluvit česky. Spíše je to otázka zaprodanosti tehdejších elit a že se musely objevit nové elity z jiných míst, obdobné jako dnes s EU a také máš češtinu jako úřední jazyk EU, ale ten hlavní je angličtina. Byrokracie, globalizace a zaprodanost některých skupin udělá více než některá nařízení, která nemusíš ani dělat.

PS: Zdravím sakaal na Slovensko! Někteří jsou nesmrtelní, i když jsou málo komunikativní.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

PAIN. -The Waste of Life

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Tam kde jsem byl zakladatel, tak na interním fóru bylo napsáno a každý s tím musel souhlasit, že musí mít nastavený preventivní zástup, že když bude žlutý, tak jej vedení kmene může aktivovat, a že pokud se do určité doby nevrátí, tak souhlasí s rozebírkou svých vesnic. Je to zcela legální postup, který kdysi v ticketu mi posvětil i DK Tým.

Kdybys četl pořádně celou předchozí konverzaci, tak dobře víš, že support tu opakovaně upozorňoval, že taková pravidla na fóru kmene nejsou závazná závazná a nestojí nad pravidly hry, podle kterých se má zástupce starat o účet podle nejlepšího vědomí a svědomí a dle (výslovných) instrukcí zastupovaného hráče.
A zrovna fórum kmene k tomuhle účelu je zcela nevyhovující. Editovat příspěvek s pravidly kmene je práce na dvě kliknutí a nikdo neprokáže, co tam bylo uvedeno před tím a přepsáno/připsáno. Navíc nikde v pravidlech hry od inno není stanoveno, že hráč má povinnost číst kmenové fórum. A mlčení bohužel nelze taky vyložit jako souhlas. Bylo by krásné, kdyby to tak bylo, ale jestli opravdu věříš tomu, že je to legální postup, tak žiješ v iluzi.
 
Nahoru