• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

» Vytvořit účet na fóru

Kavárna světa Casual 13

Napsal jsem email v angličtině na InnoGames v něm vše velice dopodrobna popsal.

Já ten casual asi chápu trochu jinak. Chápu ho hlavně jako svět pro lidi, kteří se nechtějí vypořádávat s 10krát silnější konkurencí a v tomhle směru to v zásadě funguje. Ta konkurence tu sice je, ale nemůže na vás ani útočit, natož brát vesnice. Může zabrat barbarky, které pak nezbydou na vás, to možná je věc, kterou by stálo za to trochu promyslet. Takové jednoduché opatření by třeba bylo zachovat možnost přesunu vesnice až dokud hráč nezabere druhou, už protože na casualu ne všichni začínají na stejné úrovni. Samozřejmě to ale neřeší problém pozdější fáze hry, kdy je už zabrané všechno a všude.

Já ten casual asi chápu trochu jinak. Chápu ho hlavně jako svět pro lidi, kteří se nechtějí vypořádávat s 10krát silnější konkurencí a v tomhle směru to v zásadě funguje. Ta konkurence tu sice je, ale nemůže na vás ani útočit, natož brát vesnice. Může zabrat barbarky, které pak nezbydou na vás, to možná je věc, kterou by stálo za to trochu promyslet. Takové jednoduché opatření by třeba bylo zachovat možnost přesunu vesnice až dokud hráč nezabere druhou, už protože na casualu ne všichni začínají na stejné úrovni. Samozřejmě to ale neřeší problém pozdější fáze hry, kdy je už zabrané všechno a všude.
Tyto světy byly původně vytvořeny pro lidi který mají málo času na to aby hru hráli pravidelně a i tak si mohli kmeny zahrát. Také se počítalo s tím, že se nováčci mohou pohodlněji naučit jak hru hrát a měli více času se to vše naučit. Na konec toho někteří skalní hráči začali zneužívat a velmi intenzivním hraním praktický někteří skoro 24/7 ideu pomalých světů znehodnotili. Proto jsem navrhl upravit pravidla těchto světů, aby se do nich takový hráči nemohli dostat. Jo a ty Trollové tady na fórech začíná být všeobecný problém, vyřešila by ho přímá možnost si Trolly osobně bloknout, ignorace to nijak neřeší.

Naposledy upraveno:
Tyto světy byly původně vytvořeny pro lidi který mají málo času na to aby hru hráli pravidelně a i tak si mohli kmeny zahrát. Také se počítalo s tím, že se nováčci mohou pohodlněji naučit jak hru hrát a měli více času se to vše naučit. Na konec toho někteří skalní hráči začali zneužívat a velmi intenzivním hraním praktický někteří skoro 24/7 ideu pomalých světů znehodnotili.
Tak to je jeden úhel pohledu, já jsem třeba kdysi ještě starý casual zkoušel a přišlo mi, že to je už zase druhý extrém, prostě moc velká nuda a pomalu to nikdo nehrál. Ten současný kompromis se mi líbí, ten svět normálně funguje, ale zároveň tam má člověk celkem klid a má možnost si vyzkoušet i věci, ke kterým se na normálních světech ani nestihl dostat, protože ho vždycky někdo zabral dřív.
Ano, jsou tam určitě i hráči, kteří si tam přišli honit ego, ale zase ti jsou i na normálních světech a tam představují mnohem větší nebezpečí. Tady tě může štvát, že mají 5krát tolik vesnic, ale udělat ti nic nemůžou.

Tak to je jeden úhel pohledu, já jsem třeba kdysi ještě starý casual zkoušel a přišlo mi, že to je už zase druhý extrém, prostě moc velká nuda a pomalu to nikdo nehrál. Ten současný kompromis se mi líbí, ten svět normálně funguje, ale zároveň tam má člověk celkem klid a má možnost si vyzkoušet i věci, ke kterým se na normálních světech ani nestihl dostat, protože ho vždycky někdo zabral dřív.
Ano, jsou tam určitě i hráči, kteří si tam přišli honit ego, ale zase ti jsou i na normálních světech a tam představují mnohem větší nebezpečí. Tady tě může štvát, že mají 5krát tolik vesnic, ale udělat ti nic nemůžou.
Ano, ale i tak tam nemají být a zneužívat toho, že tam jsou hlavně málo aktivní hráči.

Ano, ale i tak tam nemají být a zneužívat toho, že tam jsou hlavně málo aktivní hráči.
Budiž, ale jak bysis představoval, že jim v tom zabráníš? Omezovat rozvoj v tom světě mi přijde nesmyslné, protože to zase povede k nudnější hře, Možná bych si dokázal představit, kdyby to bylo navázané na stáří světa, že by se limit zvedal třeba o 1-2 vesnice týdně, ale osobně bych spíš hledal cestu jak zajistit, že těch vesnic bude dostatek vždycky.
Pak je samozřejmě varianta určitým hráčům úplně zakázat registraci, ale tam je zas otázka podle jakých kritérií. A taky jestli je to vlastně dobrý nápad, protože jestli to má být svět vhodný pro nováčky, tak by tam měli mít i zkušené hráče, od kterých se mohou učit.
A další problém vidím v tom, že tady není žádná třetí alternativa pro hráče jako třeba já, kteří to mají čas hrát aktivně, ale zároveň se chtějí vyhnout nevyrovnaným bojům.

Budiž, ale jak bysis představoval, že jim v tom zabráníš? Omezovat rozvoj v tom světě mi přijde nesmyslné, protože to zase povede k nudnější hře, Možná bych si dokázal představit, kdyby to bylo navázané na stáří světa, že by se limit zvedal třeba o 1-2 vesnice týdně, ale osobně bych spíš hledal cestu jak zajistit, že těch vesnic bude dostatek vždycky.
Pak je samozřejmě varianta určitým hráčům úplně zakázat registraci, ale tam je zas otázka podle jakých kritérií. A taky jestli je to vlastně dobrý nápad, protože jestli to má být svět vhodný pro nováčky, tak by tam měli mít i zkušené hráče, od kterých se mohou učit.
A další problém vidím v tom, že tady není žádná třetí alternativa pro hráče jako třeba já, kteří to mají čas hrát aktivně, ale zároveň se chtějí vyhnout nevyrovnaným bojům.
Hra jako taková si pamatuje jak dlouho který hráč hru denně hraje, taky od kdy je na kmenech (registrace). Také podle zkušeností hráče v předešlých světech. Je to jako to, že hra rozezná zkušeného hráče od nezkušeného a ten komu hraní jde dobře, nemůže využít rady od Mentorů a ukáže se pouze zpráva že hráč mentora nepotřebuje i kdyby o to žádal přes svět kde má jen jednu vesnici. Jak jsem psal už dřív, tak jde podle hraní hráčů pro které jsou pomalé světy udělány tak omezit na určitou dobu max počet vesnic které hráč může mít, klasických hráčů se to nijak nedotkne. Většina z nich svým stylem hraní daný limit automaticky nepřekročí. Potom na určitou dobu omezit max lidí kteří si vytvoří vlastní kmeny (počet lidí na jeden kmen), opět to klasické hráče nijak nezasáhne. Tato opatření odradí hráče takzvaně 24/7 hráče a světy budou sloužit účelům pro které byly vytvořeny.

Naposledy upraveno:
Zpět