• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

» Vytvořit účet na fóru

Knihovna skriptů

Forseti

Komunitní manažer
Člen týmu
Komunitní manažer
Počet poděkování
124
Co na tuto novinku říkáte? Jak se na ni těšíte? Těšíme se na vaše názory!

V oznámení čtu:
  • Odešlete svůj skript přes beta server zz1, a to přímo ve hře.
  • Váš skript bude zkontrolován z hlediska legality, bezpečnosti a souladu s pravidly hry.
  • Pokud bude schválen, může být také k dispozici na různých jazykových verzích podle uvážení komunitního manažera.

@Forseti Dalo by se předpokládat, že tímto krokem se postupně bude trochu sjednocovat, co je povoleno na jaké jazykové verzi?

Napadá mě to proto, že jestli skript bude schválen na společném beta zz1, budou lokální komunitní manažeři možná mít tendenci to schválit i pro jejich jazykovou verzi?

Nebo to je uplně mimo?

Osobně mi to vždycky přislo takový bezdůvodný, když jsem narazil na rozdíly mezi .net a .cz a zdálo se mi, že to vycházelo jen z toho, jak to lokální tým feeluje

Nemohu slíbit, že zde nebudou žádné rozdíly (ostatně na to výslovně upozorňujeme přímo v naší nápovědě ke hře), ale ano, osobně si myslím, že to ve finále povede k určitému sjednocování.

Co na tuto novinku říkáte? Jak se na ni těšíte? Těšíme se na vaše názory!

Totální selhání v roce 2026 přicházet s funkcionalitami, které měla hra obsahovat už před více než deseti lety. Nemluvě o tom, že většina skriptů je prakticky nepoužitelná, cílená na úzkou skupinu hráčů nebo zastaralé způsoby hraní. Reálně smysluplné skripty dnes tvoří jen pár autorů, jako Shinko nebo RedAlert.

Místo toho, aby se klíčové funkce integrovaly přímo do hry, spoléhá se na komunitní skripty, které suplují nedostatky základního produktu. Výsledkem je roztříštěnost, nejen ve funkčnosti, ale i v pravidlech. Každá jazyková verze má odlišně schválené skripty i pravidla, takže hra jako celek postrádá jednotnost a konzistenci. :D

Děkujeme za zpětnou vazbu. I kritické názory jsou pro nás důležitým podnětem do našich dalších plánů. Děkujeme, že je sdílíte!

proč není knihovna i na spíd kolech zatím jsem ji tam neviděl děkuji za odpověd

Za mě na 112 docela úspěch - spoluhráčům, kteří v používání skriptů nejsou tak zběhlí, bylo jednodušší vysvětlit, jak nějaký skript vůbec přidat. To může znít jako blbost, ale moje instrukce samozřejmě taky obsahovaly jak ten danej skript použít, takže to že byl krok 1 jednodušší je plus.

Negativa jsem zatím žádná nenašel, snad jen strach, aby se odebrání původního způsobu neuspěchalo. Narazil jsem na to, že skript z knihovny nefungoval, tak jsem jako záložní způsob ten stejný skript našel online a přidal po staru.

Mimochodem, je nějaký správný postup co můžu dělat, když skript z knihovny nefunguje? Kromě palce dolů.

Zpět