• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

» Vytvořit účet na fóru

Návrh - 2. Heslo

• Zakladatel vlákna Zakladatel vlákna DeletedUser34864
  • Vytvořeno Vytvořeno

DeletedUser34864

Guest
Ahoj, přicházím s návrhem a to: 2. heslo.

Upřesním, nedávno jsem strávil týden na lyžáku, a hodil jsem si zástup. Když jsem přijel, zjistil jsem, že mi chybí 90 premiových bodů. Podíval jsem se do protokolu, kde stálo, že jsem postupně o PB přišel "zkracováním doby stavby". Není to největší obnos, ale může se stát že třeba i vám někdo vezme zástup a bez rozmyslu vyčerpá třeba 1000PB. Proto jsem dostal nápad, že by se mohlo utvořit takové druhé, pojistné heslo. Fungovalo by tak, že kdyby majitel účtu nepovolil zastupujícímu PB využívat, a zastupující by chtěl body využít, musel by zadat toto 2. heslo, které by bylo odlišné od toho pravého.

Příklad (tohle heslo nikdy nepoužívám, nemusíte to ani zkoušet):
Moje heslo k účtu je například: 789skakalpespresoves123
moje heslo, které zadává zástupce v případě, že chce využít PB: amerika

Pokud bych výslovně chtěl, aby zastupující moje PB použil, poskytnu mu to 2. heslo, bez kterého se k PB prostě nedostane. Moje využití PB ovšem "zaheslované" nebude.

Doufám, že se vám můj návrh líbí ;)

Jako nápad mi to přijde vcelku logické :thumb
Ale IG od tohoto dává ruce pryč tím, že v pravidlech máš přímo uvedeno, že máš dávat zástup jen tomu, komu naprosto důvěřuješ a navíc si předem máte domluvit podmínky.

Já to dělal při větším obnosu PB tak, že jsem si je převedl na další svůj účet na jiném světě a na svým zastupujícím účtu jsem nechal jen nezbytné minimum...

A teď si představ, že se zdržíš, na účtě dojde PÚ a spustí se útoky. :)

Na co davat do hry dalsie heslo ? Niektori hraci maju problem si zapamat jedno heslo, nie to este dva. Navyse ked davam niekomu zastup tak sa s nim dohodnem co moze na konte robit a co nemoze. A pevne verim, ze hrac je dost rozumny na to aby dal zastup iba osobe, ktorej naozaj veri. Vid dole dva odseky z pravidiel. Registrovanim si s nimi suhlasil. A aby si sa citil bezpecnejsie mozes tieto dva body vzdy poslat aj hracovi do spravy, ktoremu davas zastup. Myslim, ze potom si rozmysli co bude na konte robit a co nie.

6)Zástupci, kteří bez souhlasu majitele nabídnou zastupovaný účet k rozebrání, úmyslně jej zničí nebo vážně poškodí, budou potrestáni.
Pozn.: Ujistěte se, že můžete důvěřovat osobě, kterou jste zvolili za svého zástupce. Škody vzniklé na účtu vlivem volby špatného zástupce nenahradíme.

7)Hráči se zpravidla v soukromých zprávách domluví, na jakou dobu bude zástup potřeba a co během zástupu bude s účtem činěno (uchovejte a vyžadujte tyto zprávy ve vlastním zájmu pro případnou obhajobu, kdyby vás zastupovaný nařkl z nějaké nekalosti).

no tak já jsem dal pokyny poměrně jasné, ale o tom, že se NESMÍ využívat PB jsem tam nic nenapsal. nevěděl jsem že to vůbec jde.

A teď si představ, že se zdržíš, na účtě dojde PÚ a spustí se útoky. :)

Ano, i to se mi v minulosti již stalo. Pro mne je velikou výhrou parta v kmeni... A moji kolegové byli natolik ochotni, že každej pár bodíků na můj účet poslal - po návratu jsem jim to ihned vrátil.
Tedy ano - nejdůležitější je důvěra ve své parťáky.

Malkin333 - klasická a očekávaná odpověď.
Zástupy mají velkou díru - support škodu nenahradí, poškozenému vždy zůstanou jen oči pro pláč a vina se svaluje vždy jen na nedostatečně důvěryhodný zástup.
Popravdě ani nevím jak mám věřit někomu, koho jsem nikdy na vlastní oči ani neviděl, obzvláště když je je většině kmenech vyžadován jen a pouze zástup mezi soukmenovci a ne mimo kmen.

Já mám takový pocit, že co se PU týče, tak zástupce nemá právo disponovat body v tom smyslu, že je nemůže někomu poslat (je potřeba zadat heslo) - to je samozřejmě dobře - většinou... Ale jak se zde píše nasazení PU a použití při zkracování omezeno není.

Podle mě by ovšem bylo lepší, spíše než druhé heslo jakési nastavení pro zástup v dovolené.

Příklad možností:

Chci aby měl zástupce právo poslat PB na jiný účet? Ano/Ne
Chci aby měl právo prodloužit PU, pomocník rabování a správce účtu? Ano/Ne
Chci aby měl právo zkrátit dobu výstavby? Ano/Ne

Tato nastavení by mohl měnit jen majitel účtu. Samozřejmostí by také mělo být, že zástupce by neměl mít možnost zrušit automatické prodloužení PU pokud má toto majitel účtu zvoleno.

Takováto "omezení" zástupu v dovolené by se ale nemusela týkat pouze PB, ale i zpráv nebo skupin. Nyní marně můžeme hledat při vytváření skupin oznámení a zpráv (hlavně zpráv) možnost "Soukromé: Ano/Ne" do které by nemohl zástupce nahlížet. Přeci jenom ne vždy se přes zprávy řeší věci ohledně hry ...

PS: Co se PB ("virtuálních peněz DK") týče, tak si za ně samozřejmě odpovídá hráč, ale ve chvíli kdy cizí osoba má možnost s nimi disponovat, tak by měl ovšem provozovatel vyjít vlastníkovi pokud možno co nejvíc vstříc a umožnit mu své peníze ochránit. Svalovat vinu na nedostatečně důvěryhodný zástup se mi nezdá jako nejlepší chování...

Naposledy upraveno moderátorem:
Tomu se dá rozumět.
Pravidla sice mluví jasnou řečí, ne však tak jasnou, aby hráči poradila, kde ho najdu a jak vypadá důvěryhodný hráč. Je známou praktikou i z historie, že se využívají špehové. Osobně jsem byl u toho, když zvěd získal důvěru a pak rozpustil celé fórum v kmenu, kde bylo 700 hráčů a fórum mělo 5 řádků. To samé by se mohlo klidně i stát jako ZvD u hráče.

Rozhodně jsem pro, aby v případě zadávání ZvD měl hráč možnost specifikovat stupeň ZvD (příklad, stupeň 1, 2, 3). Kde kupříkladu při zaškrtnutí 1 dávám najevo, že mám 100% důvěry v dávaný ZvD a ten může nakládat s mým účtem, jako vlastním. 2 by mohla znamenat zablokování práce s PB a rozesíláním OZ a třeba 3 by povolil pouze stavbu, rekrutaci a rozesílání jednotek (podpory pouze v rámci kmene a útoky rozhodně ne v rámci kmene), ani demolice by mu nebyla povolena. Pokud by zastupující předával dál ZvD, tak při stejném nastavení, které dostal ... v tom je již dána ta základní důvěra.

Něco takového bych bral jako naprosto logickou pomoc hráčům a pak by výklad pravidel byl naprosto bez jakýchkoliv pochybností.

Naposledy upraveno moderátorem:
Já bych tyto čistě herní činnosti moc neomezoval. (Ne-)možnost demolovat budovy, útoky na vlastní kmen ... to by jsme se pak mohli dostat k tomu, že někdo nechce aby měl zástupce vůbec nějaké možnosti, aby mu náhodou neposlal armádu na druhý konec mapy ...
Spíš bych opravdu řešil pouze to soukromí jedince a peníze. To odstupňování - no nevím to je takové moc obecné. Co když budu chtít aby nemohl aktivovat správce účtu, ale jen pomocník rabování? A nebo jen PU, ale ne pomocníka rabování? A nebo jen pomocníka rabování a nic jiného? ... To by jsi měl pak hromadu kombinací ... Myslím, že to co jsem psal je na první pohled jasné každému a nemusí to dlouze studovat co jaká varianta nabízí/zakazuje ...

PU - Ano/Ne
Pomocník rabování - Ano/Ne
Správce účtu - Ano/Ne
Možnost přeposílat PB - Ano/Ne
...

Toto nastavení budete mít uložené v nastavení a bude platit pro všechny zástupce ať to dáte komukoliv. Dokud to jako majitel účtu zase nezměníte. Není nutné to nastavovat při každém zadání zástupu v dovolené ...

Zpět