• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Nový svět - rychlý růst

  • Zakladatel vlákna DeletedUser42548
  • Vytvořeno

DeletedUser42548

Guest
Ahoj, vim ze je to omyvane tema, ale jak nejlepe se dostat napr do TOP 100ky po spusteni noveho sveta?
Urcite je dobre si nakoupit nejake Premiove body a nasledne zakoupit pr.ucet a produkci +20% surovin.
Ale co pak? Je dobre spise stavet jen prednostne doly na suroviny, nebo zacit stavet vojaky na rabovani bonusovych vesnic barbaru a ziskavani surovin pro stavbu budov ve vesnici.
Hru jsem dlouho nehral, a tak bych byl rad o nejakoj taktiku, jak hrat ze zacatku noveho sveta. Zda pockat chvily az se svet zaplni a mit tak nejakou sanci hrat na kraji mapy, a nebo se ihned registrovat a hrat uprostred...jak idealne stavet vojaky ze zacatku na rabovani surovin z vesnic a kolik posilat priblizne vojaku, dekuji
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Já osobně si myslím - a jsem toho důkazem, že na to dostat se do TOP 100 není využívání prémiových funkcí nutné. To až třeba od 1.000.000 bodů PÚ na to, aby ses v té nejlepší stovce udržel.
Co vím, tak jestli to neopravili, vždycky v inneru - to je ten střední kruh vesnic, co se zaplňuje během předregistrace - je barbarek stejně jako ve zbytku mapy, ale hustota hráčů daleko větší. Takže je lepší počkat na spuštění světa jako takové a tam se co nejrychleji zaregistrovat.
Na úplném začátku se vyplatí spolupracovat s tím tutoriálovým systémem úkolů. Dá to nějaké vojsko na farmení :) Vyplatí se v simulátoru vyzkoušet si, jak velké rabovací vojsko můžeš posílat, aby bylo co nejmenší a zároveň nehrozilo, že ti umře. Jak hra postupuje dál, sám si všimneš nějakých větších vesnic a tam už samozřejmě s nulovými hradbami počítat nemůžeš. Všímej si růstu vesnic po 6 bodech (= postaví se v nich doly).
To farmení je nejdůležitější na začátku - první den, pak je pár dní ve všech vsích pusto, tak je lepší věnovat se spíš výstavbě dolů a pak třeba den, dva před koncem začátečnické ochrany zase začít stavět vojsko. A od té doby by asi neměl být den, kdy bys nepostavil ani vojáka :) Protože musíš začít farmit co nejširší okolí a postupně lidí, co rabují, bude ubývat, takže bude víc co nosit. Důležité je neprospat to, když končí začátečnická ochrana u hráčů o 26-80 bodech. Takoví hráči jsou evidentně bez vojska a tedy nabízí suroviny beze ztrát. Většinou brzy zbarbaří.
Co se týče kmenové politiky, doporučuji vybírat kmeny, které mají pokud možno několik zástupců v TOP 100. Do kmene vstupovat asi ještě během začátečnické ochrany, když je třeba 5 nebo 7denní, ale asi ne v prvních třech dnech existence světa - to ti toho o kvalitě kmene ještě moc neřekne. Je dobré sledovat mapu a nějak se pokoušet zneškodňovat velké hrozby. Tzn. když jsi v celém okolí ze svého kmene úplně sám, nemá cenu v něm zůstávat. Když je blízko tebe hráč, co má 2x tolik bodů, buď se nějak domluvit na spolupráci s ním - to bývá ta lepší varianta - nebo s okolím o obraně proti němu. Ta nakonec stejně nezabere, protože pay to win je pay to win a s tím neudělá nic nikdo, ale může oddálit nebo přerušit snahy o útok na tebe, některé spojence nebo tvůj kmen. Každopádně být třeba 3 políčka od takového hráče je prostě smůla a to se dá vyřešit leda zabetonováním, ale to musí být provedeno již velmi brzy, protože čím bližší okolí, tím rychleji si to ten člověk vyčistí.
Jinak obecně jak hrát v té předdobývací a dobývací fázi - určitě platí, že čím útočnější hra, tím lepší. Takže stavět pouze obranné jednotky určitě ne, stavět deff + LK a časem přidat nějaké sekerníky, beranidla a katapulty se normálně dá a stavět offku + minimum obrany je vůbec nejlepší. Ale musíš si dávat pozor na 2 věci: Když je někde v blízkosti - do 15 polí - paytowinař, kterému se váš kmen nemůže reálně postavit, tak je asi lepší dát dost do obrany a čistou offku nestavět. A druhý problém je, když se sám staneš tím extrémně dominantním hráčem ve svém okolí - že si tu dominanci musíš udržovat a hlídat si neposlušné farmy :D Hodí se v takovém případě postavit ke své offce i nějakou drobnou obranu (ta může zaujímat třeba 20 % vojska) a mít blízko sebe v kmeni nějaké lidi, co staví víc obrany než ty a mají i nějaký útok. Tím si zajistíš případnou pomoc v době napadení a během zabírání okolí to ve 2-4 lidech stačíte pobrat všechno dřív, než se k vám nastěhuje konkurence.
Jinak určitě je dobrá spolupráce se soukmenovci a spojenci i třeba díky tomu, že když někdo skončí, předá ti vesnice, což urychlí tvůj růst. Je to lepší, než když někoho necháte se od ostatních úplně izolovat, pak skončí, zbarbaří a za obrovských ztrát při probíjení jeho obrany půlku vesnic dobudete vy a půlku nepřítel.
Ještě asi jedno důležité upozornění - pomoc na farmy se sporadickou aktivitou. Takoví ti lidé se 300-2000 body, co se jednou, dvakrát za týden přihlásí, zadají stavbu 2 budov a nějakého vojska a zas odejdou. Je dobré tu jejich bodovou aktivitu sledovat a nebrat to tak, jako že v jejich vesnicích nikdy žádné vojsko nebude, a můžeš to farmit kopiníky.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser42548

Guest
Ahoj, dekuji hezky jsi to sepsal, diky...jinak ze zacatku chci koupit premiovy ucet a suroviny +20%..jinak co je lepsi ze zacatku stavet? ihned tezbu, a nebo se snazit co nejrychleji stavet kasarnu+staj a dotoho tezbu? jj dam si pred registraci trochu pozde at nejsem ve stredu kruhu a budu se snazit byti na okraji mapy + se pokusim sehnat nejake schopne hrace k sobe a pozvu je.
 

DeletedUser

Guest
Ikdyž máš nějaký plán, patrně ale počítáš s tím, že bude ovlivněn situací na daném světě a konkrétním místě a jeho okolí. Nemám pravdu?
Osobně si totiž myslím, že je to obrovský faktor, který start každého hráče ovlivní.
A ještě dodatek - z prvopočátku nemá prémiový účet až tak velký význam. Leda bys neměl čas, farmil a kupoval bys suroviny a chtěl zadat stavební řadu místo častějšího klikání.
 

DeletedUser42548

Guest
Tak +20% surovin urcite koupim, dale kupovat suroviny pres premiovy trh budu nejspis take delat a premiovy ucet mozna zakoupim, mozna ne..jinak se uvidi jake bude okolo, ale par pratel uz mam v planu pozvat az bude otevrena predregistrace cili budu mit nejakou mensi vyhodu, ze mi budou pomahat cistit jine vesnice a ja budu mit v klidu ciste vesnice na pripadne prebrani..uvidime jak to pujde, ale urcite s premiovymi body je samce se dostat do topky 50-100 hracu a udrzet se tam ne?
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Já bych doporučoval trochu střízlivější přístup... Je v pořádku takhle žádat o rady a snažit se dělat vše pro to, aby ten plán dostat se vysoko fungoval, ale s těmi prémiovými funkcemi není důvod zbytečně pospíchat.
Zvlášť jestli jsi doteď nezaznamenával nějaké výraznější úspěchy, tak i když do účtu narveš mraky PBček, pořád to nebude mít efekt stejný jako když někdo, kdo podobné věci dělá často a umí s tím lépe zacházet, udělá to samé. Takže je asi lepší teď nevydávat ze své peněženky maximum a prostě si to jen tak zkusit a poznat to, kdy je dobrá příležitost do něčeho zainvestovat a kdy naopak to není tolik nutné a v dalších světech až jet naostro.
 

DeletedUser42548

Guest
Hru hraji s prestavkami a ted hravam speedy a klasicke servery, takze nejake nove veci a novinky co jsou ve hre uz jsem nasel a prozkoumal. Toto tema jsem zalozil z toho duvodu, abych zjistil jak nejlepe zacit bud s premiovymi veci, nebo bez nich a dostat se so topky a nasledne se tam udezet. Urcite par bodu chci koupit a tech 20% surovin se hodi k tezbe ze zacatku urcite dost a nakupovani surovin by mohlo taky bodnout do zacatku hry. Navic jeste jsem si precetl zde na forum nejake y taktiky jak hrat na zacatku sveta, ale prispevky jsou stare, tak se radeji zeptam, treba se neco zmenilo, ale jak pises asi nejlepsi taktika bude drancovat ostatni vesnice porad dokola a stavet.
 

DeletedUser40738

Guest
A já vyjádřil svůj :).

Už se třepu, až se dostanu konečně do křížku se sypačí světa 47. Nebudu jmenovat, ale jednou už to bylo a srdečně jsem se zasmál.
 
Nahoru