• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

OKNO pro ZPRAVODAJE - Kmenový magazín

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

DeletedUser11059

Guest
Pěkné Marku a je škoda, že to nemohlo vyjít "oficiálně" v časopise.
Je pravda, že o Alexově konci vím už dlouho (ještě před tím, nežli jsme dali zrušit účty), ale co si píšem na skype tam také zůstává.
Jinak přiznám se, že tím, jak jsme to ukončili my - dali zrušit účty - jsme chtěli trochu docílit rychlejšího konce světa. To, že TFoH a KOF válku odloží, nežli bude rozebrán zbytek světa mi bylo jasné, jen jsem to neprezentoval moc nahlas (vlastně vůbec a spíš popichoval k rychlejšímu začátku války :blush;) ).
Stále si myslím, že KOF si zaslouží za svou práci, um a díky osobním pohnutkám mnohem více vyhrát tento svět. Proto jim to přeji a zároveň bude ve finále pak také záležet, jak promluví do dění právě aliance MAGNUS - zda bude na straně jedné či druhé (má zajímavé územní postavení), nebo bude ještě zničena právě jednou z finálních stran a do závěrečných bojů nezasáhne.

Ať se Vám hra pořád líbí, daří a tak dále, vždyť to všichni znáte :yes .
SKRYTÁ REKLAMA JEDNOHO POŘADU :::::
[SPOIL]Jinak dříve bylo "Křeslo pro Hosta" zde (dá se pochopit, že když jsem cs8 přestal hrát, přesunul jsem ho jinam) a nyní má již stanoviště pro celé DK ... to neznamená, že nejste vítáni ... jsou tam zajímaví hosté, jako nedávno Indigra (naše administrátorka) a dnes Linteo (administrátor SK-DK).
Křeslo pro Hosta je ZDE[/SPOIL]
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser33247

Guest
Magnus

Děkuji Ivanitě za přehledný článek. Chci jen upřesnit, že v naší alianci se žádné převratné změny nekonají. Ano, odešel Standalf a Takesi, ale vedení je doplněno o nové hráče. Prioritou je samozřejmě posilovat už obsazené kontinenty a dál se rozšiřovat. Pokud jde o války, myslím, že je vše lokální a silná prohlášení předčasná.

Naše aliance vznikla jako odpověď na teritoriální zájmy CRUS. A proto ani my svůj boj neprohrajeme. Ti odpadlíci, kteří skončili byli fajn hráči i lidé, ale bodově nebo vojensky to aliance v podstatě nepocítila.

Těším se na další hru a slibuji, že informovat samozřejmě budeme.
 

DeletedUser16488

Guest
Děkuji Ivanitě za přehledný článek. Chci jen upřesnit, že v naší alianci se žádné převratné změny nekonají. Ano, odešel Standalf a Takesi, ale vedení je doplněno o nové hráče. Prioritou je samozřejmě posilovat už obsazené kontinenty a dál se rozšiřovat. Pokud jde o války, myslím, že je vše lokální a silná prohlášení předčasná.

Naše aliance vznikla jako odpověď na teritoriální zájmy CRUS. A proto ani my svůj boj neprohrajeme. Ti odpadlíci, kteří skončili byli fajn hráči i lidé, ale bodově nebo vojensky to aliance v podstatě nepocítila.

Těším se na další hru a slibuji, že informovat samozřejmě budeme.

Vieš Radku, ty si presadzoval svoje neadekvatne podmienky a pri zrode tej tvojej "aliancie" si požadoval nemožné.
Nakoniec pri samotnom jednaní o diplomacíi, kedy má byť (myslím si) kľud zbraniam a samotným utokom sám si utočil na naších členov a tak z diplomacie vzišlo. Mam o tebe svoju mienku a pokial môžem nahlas povedať, netreba ti veriť ani slovo. Možno v civile si skvelý človek ale to, čo si dokázal v jednaniach a tu, to je proste pod úroveň. Možno časom si dospel k rozumu a si už lepší ale spoznal som ťa ako neferového bojovníka.

Protože Kmenový magazín v září nevyšel a už pravděpodobně nevyjde, dovolím si vám předložit svůj článek, aby jste se necítili ochuzeni.
Prosím berte ohledy na to, že je psán k 1. záři a tak některé, skoro všechny, informace mohou být zastaralé a neplatné. Děkuji.



[SPOIL] [/SPOIL][SPOIL]
Tak nám skončili prázdniny, což v řeči Divokých kmenů znamená, že skončilo mnoho hráčů. Ať už protože, přecházejí na vyšší typ školy, nastupují ze škol do zaměstnání, nebo prostě protože ti „bloudi“ na prázdninách, nebo dovolených dospěli k zcela „scestnému“ názoru, že mohou docela dobře žít bez kmenů.


Sbohem a šáteček...
Na našem světě tomu není jinak. Ještě v době kdy se hlasovalo o slevě počtu mincí na šlechtice nás tu bylo něco přes čtyři tisíce. Na začátku školního roku je nás už jen „pouhých“ 1 511. A obávám se, že všem odchodům ještě zdaleka není konec. Podívejme se tedy na to, jak které Aliance tyto odchody postihly. Předem bych rád upozornil na to, že takové informace se nezískávají snadno. Každý kmen či aliance si takové údaje žárlivě střeží. Nikdo nechce poskytnout svým nepřátelům sebemenší výhodu a tak je většinou vše zahaleno v mlhách. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že tyto odchody nás postihli všechny bez rozdílu a nikdo tak není ve výhodě.
Už 27. července ukončil na tomto světě svou působnost kmen Tabula Rasa ( což vyústilo i ve změnu informátora). Tady opravdu nelze hovořit o odchodu mnoha, ale kvalita těch co odešli je nesporná. Jejich odchodem, jsme přišli o nejlepší obranný kmen na našem světě. A i po zrušení tohoto kmene se s jeho ex členy můžeme potkat, ať na jejich původních účtech (pavouk123 přešel do +GOG+; Dan XIV do Crus; Maty91 do -ČP-), nebo na převzatých účtech ať v kmenech bývalých spojenců nebo nepřátel (*TFoH*; KOF). A jistě si všechny kmeny mohou pogratulovat k zisku kvalitních hráčů.
Další velkou ztrátu v těchto dnech zažívá aliance KINGDOM OF FREEDOM , neboť je v těchto dnech opouští opravdová legenda nejen této aliance, celého světa 8, zakladatel a dlouhodobý vůdce kmene i aliance alexistech. Protože jde o opravdovou personu mezi námi, připravil jsem si pro vás kratičký rozhovor s Alexem, jak o jeho odchodu, tak o tom jak vidí další dění na osmičce.


Jdou zvěsti o tvém odchodu. Jak je to tedy? Končíš nebo ne?
Jo končím, ale není za tím žádný problém spojený s mojí nespokojeností atd. Jsem prostě časově maximálně zaneprázdněn a na kmeny už nemám čas.


Už jsi sehnal někoho na tvůj účet, nebo stále hledáš?
Ještě stále hledám někoho vhodného, zatím se mi o účet stará kámoš.


Dlouho se už na světě osm mluví o válce mezi KOF a *TFoH*, jako o nevyhnutelnosti. Jak to vidíš ty? Ukočírují to diplomaté, tak aby k ní došlo v nejvhodnější čas, nebo je to na spadnutí?
Já myslím, že ta krize už nějak přešla a teď se spíše bude jednat o to, kdo získá většinu území. Válka by byla zatím asi ještě předčasná. Ze strany KOF se k válce ještě určitě neschyluje. Spíše to bereme tak, že na válce se nějak jednou společně dohodneme předem s velením *TFoH* a případně si dohodneme i nějaká pravidla.


Válčíte s *TFoH* proti Crus. Na jak dlouho to ty osobně vidíš?
No to záleží od šlechty, ale myslím si, že CRUS si prohráli tu válku ještě než začala.


Koho ty osobně typuješ na vítěze tohoto našeho světa?
No, určitě buď *TfoH* a nebo KOF. :D
To bude záležet od toho, kdo bude mít větší výdrž a kolik lidi předčasně skonči. No, když beru v potaz všechny statistiky tak možná KOF muže mít mírně navrch.


Když jsi zmínil končící hráče, většinou jich nejvíc končí o prázdninách, ale letos to bylo poměrně mírné. Máš taky ten pocit? (Ptal jsem se v době, kdy jsem ještě neviděl to strašné numero uvedené výše.;) )
U KOF teď skončili někteří velcí hráči, takže u nás to moc mírné nebylo.


Rád bych tedy poděkoval Alexovi za to, že se s námi podělil o svoje názory. A rád bych mu popřál mnoho úspěchů v reálném životě, jakož i šťastnou ruku při výběru jeho nástupce na účtu.




I u The Fellowship of Heroes došlo ke změně na nejvyšším postu. Dlouhodobý vůdce Drooh předal žezlo vlády do rukou hráče KarlKubrta. Nicméně naše původní obavy byly rozptýleny. Jak jsme se dozvěděli, jde jen o změnu organizační a ještě jen dočasnou. Je jistě dobře, že další legendární hráč a vůdce nehodlá opustit naše řady. Navíc je jistě Karl dobrou volbou na post vůdce jak pro svoje zkušenosti hráčské tak vůdcovské. Přes to všechno k nám dolehli zvěsti, jak o odchodech hráčů uskutečněných, tak plánovaných. A ani *TFoH* se tak nejspíš „syndrom prázdnin“ nevyhne.


U CRUSADERS jsou již odchody „obehraná deska“ a to hlavně v souvislosti s probíhajícími válkami. Proto je zde velmi těžko odlišit, za který odchod je zodpovědná válka a za co můžou prázdniny.


Čtvrtou velkou aliancí, která by ráda mluvila do dění na našem světě je MAGNUS. Tato velmi mladá aliance je velmi skoupá na jakékoliv informace, jak o vnějším tak o vnitřním dění. Přesto se nám podařilo zjistit, že ani jim se „prázdninová kosa“ nevyhnula a to údajně na některých vysokých místech.



Celkově lze tak říci, že prázdniny náš svět přišli velmi draho a nezbývá nám než doufat, že se z těchto ztrát co nejdříve vzpamatujeme.


Vojenské aktivity
Odchodem TaRy se v centru světa utvořila poměrně velká kolonie barbarských vesnic, a proto se mnoho hráčů vrhlo na zabírání těchto strategicky velmi důležitých vesnic. Tím byli válečné akce v srpnu velmi omezeny a některé války na čas úplně ustaly.


Války kmene Crus
Přesto války vedené různými aliancemi proti Crus i nadále pokračovali a ztráty na straně Crus jsou i za posledních třicet dní fatální. Je možná zajímavé se podívat na to, jak si Crus proti jednotlivým aliancím vedli.
Prvním válečným oponentem Crus je aliance KOF. Pokud se podíváme na graf dobitých vesnic za poslední měsíc, tak vidíme, že se jedná o poměrně jasnou záležitost.
2c34468524_80295669_o2.jpg


Čtyři vesnice oproti čtyřem stovkám se opravdu snad ani komentovat nedá. Nicméně proti *TFoH* je situace ještě horší.
aba546cc75_80295684_o2.jpg

Hlavním důvodem, proč je *TFoH* v zabírání skoro o třetinu úspěšnější než KOF je hlavně v tom, že *TFoH* mají vůči Crus daleko výhodnější polohu.
Třetí aliancí do party je MGN. Zde se však Crus vede daleko lépe.
dca5aeef59_80295676_o2.jpg

Ne, že by se zde Crus dostalo do kladných čísel, přesto jsou zde ztráty daleko nižší a Křižáci dosáhlo i čtyřiceti osmi zabrání.
Závěrem lze říci, že si Crus svojí taktikou kopou, poměrně úspěšně vlastní hrob a pokud s touto situací okamžitě něco neudělají, tak budou Crus brzo minulostí. I když ve stavu v jakém se nachází je možná už pozdě, ale přeci jenom naděje jak známo umírá poslední.


Letem osmičkovým světem
Jedním z dalších kdo opustil náš svět je legenda světa 3 a supportu K.iller. Jeho odchod nastal údajně, protože mu konzumace plzeňského tekutého chleba neumožňovala se plně věnovat kmenům. Ač měl na našem světě jen pět vesnic a byl s námi necelé tři měsíce, je jistě škoda, že náš svět ztratil takovou personu.


Jak nám již výše potvrdil Alexistech veškeré rozpory mezi největšími aliancemi a dlouhodobými spojenci jsou vyřešeny. A tak očekávaná válka mezi KOF a *TFoH* se odkládá na neurčito.


Z prohlášení vedení MGN jsme se dozvěděli: „...až budou pryč CRUS půjde +GoG+ a =SW=...“
No, máme se na co těšit...


Po mnohaletém úřadování hráče Alexistech na čele offranku, ho ve funkci leadera vystřídal Král Miroslav 8. Gratulujeme.


Závěrem bych rád poděkoval bývalému dopisovateli Papasesemu za jeho dlouholetou práci pro Paladina a Kmenový magazín, jakož i za jeho další aktivity a projekty na hlavním fóru, kterými se staral o náš svět. Jen málokterý server se mohl chlubit tak aktivním zpravodajem. Děkujeme.
[/SPOIL]
[SPOIL]
[/SPOIL]
No napísané pekne...
Je to trošku ťažké bojovať na dvoch frontoch. Na severe KOF a spol a na juhu TFoH a spol.

Pozastavím sa nad tým: ... se mluví o válce mezi KOF a *TFoH*, jako o nevyhnutelnosti.
Ano, až padnú veľké kmene, respektíve väčší bojovníci a docela nepohodlný, vytvori sa uplne iný kmeň s novým nazvom a z tých najsilnejších. Ten kmeň sa bude snažiť si po nejaký čas udržať prvenstvo a minimalne 83% uspechu.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Je to trošku ťažké bojovať na dvoch frontoch. Na severe KOF a spol a na juhu TFoH a spol.
To samozřejmě chápu a netvrdím, že je to lehké. Přesto tady byli kmeny které to po dlouhou dobu poměrně úspěšně dokázali. Čím těžší úkol, tím větší výzva a tím i více slávy pro úspěšného řešitele.

Pozastavím sa nad tým: ... se mluví o válce mezi KOF a *TFoH*, jako o nevyhnutelnosti.
Ano, až padnú veľké kmene, respektíve väčší bojovníci a docela nepohodlný, vytvori sa uplne iný kmeň s novým nazvom a z tých najsilnejších. Ten kmeň sa bude snažiť si po nejaký čas udržať prvenstvo a minimalne 83% uspechu.
Tohle je na tomto světě technicky nemožné. Nezapomeň, že je tu jisté omezení pro počet členů v kmeni, takže i při spojení těch nejsilnějších nedají dohromady víc než 30 možná 40% a nevěřím tomu, že by se s takovým koncem zbytek světa smířil. Myslím si, že ani těm co se do top20 nedostanou, by se asi taky nelíbilo poslušně zbarbařit k větší slávě říše. Nezbývá než aby došlo téhle válce a nejen to. I po vítězství jedné z aliancí válkám rozhodně konec nebude. Protože nikdo si nedá vítězství sebrat před cílovou páskou. A pak začne opravdu bratrovražedný boj. Myslím, že nás čeká ještě pěkných pár zajímavých let na tomto světě.:pardon




Všem vám děkuji za slova chvály i za objektivní kritiku k zamyšlení.:hi
 

DeletedUser32783

Guest
Dobře a přehledně napsaný článek.

Budoucnost vývoje světa 8 je jen závislá na výdrži a na ochotě jednotlivých hráčů tady strávit pár let svého života. Myslím si, že je zatím vše otevřený, ale určitě dojde k eliminaci menších účtů, aby se mohla vyvolat nová anketa na slevu mincí a potom se teprve možná něco začít dít. Ale jsem skeptický, a tak jak sleduji hru, tak vidím jak postupně umírají i velcí hráči jako byl třeba Alexitech, takže k nějaké válce mezi *TFOH a KOF vůbec nemusí dojít a nakonec se může celé uskupení sloučit v jednu alyanci a eliminovat vše co tu zbyde a posléze nechat zbarbařit určité účty tak, aby byly splněny podmínky vítězství.

Diplomat kmene KOF3 Borgosss
 

DeletedUser33404

Guest
Je pravda, že při počtu 20ti členů v kmeni to bude ještě luxusní dojít do konce. Máme tu 1075 hráčů, kteří mají více než 1.000 bodů, 850 hráčů má aspoň dvě vesnice a pouze 500 hráčů má nad 200.000 bodů, které se už dají nějak počítat. A to nepočítám neaktivní a dorozebírající se účty. Snad tedy k nějaké válce dojde (pokud tu bude dostatek hráčů :), ale spíše to bude válka tak 100 aktivních hráčů.
 

DeletedUser

Guest
příspěvky

Koukám příspěvky naposled z roku 2011, no napíšu do každé sekce snad si toho všimnete:) a někdo se mi ozve:)

Sokar I
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru