• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Script..

  • Zakladatel vlákna DeletedUser44325
  • Vytvořeno

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Cílem hry ale není, aby byla co nejpohodlnější. Hra má být hlavně férová a zábavná a pokud možno hráči, kteří si ve hře nějaké funkce platí, mají platit co nejvíc za co nejmenší výhodu, aby se hra nestala pay to win. Pomocník rabování, správce účtu, zkracování výstavby, skripty, boty a programy pomáhající vykonávat herní příkazy (dělající často totéž, jen zdarma) na speed kola nepatří, protože dávají přímé herní výhody. Výhoda z prémiového účtu je ze všech těchto funkcí nejmenší; ano, třeba na Speed of Barbars je PÚ většinou nezbytný, ale takových speedů tolik není a na ostatních ta důležitost PÚ není taková.
Se zástupy je to složitější. Měla by být (ale není - je to zakázané natrvalo) čistě věc navrhovatele daného delšího speedu (48h+), zda chce nebo nechce mít na daném speedu zástup. Pokud chce, ruku v ruce s tím musí jít krok, který vynucuje velmi přísné podmínky nočního režimu, aby nedošlo ke zneužití možnosti trvalé aktivity, zatímco další hráči hrající jednotlivě by museli chodit spát. Je možné dát i nějaký limit na zástup. Ale říkám - to, že zástupy nejsou možné, je podle mě legitimní postoj.
Já to vidím tak, že jsou nastavení, včetně toho zástupu, která jsou vhodnější pro situaci, kdy je na serveru velké množství konkurujících si hráčů. V podobné situaci my ale nejsme. Proto si myslím, že základ všeho má být v přilákání hráčů na speed server. Navrhnul jsem 5 týdnů, které můžeš vidět v sekci návrhů (https://forum.divokekmeny.cz/index.php?forums/speed-návrhy.167/); dle plánu měly už začít, ale sakaal do speed pubu nakonec psala, že prý snad budou jindy, tak já akorát doufám, že opravdu budou nastaveny co nejdřív a v celku (třeba akorát posunutě o týden nebo dva). A jsem přesvědčen, že v případě jejich nastavení se ta úroveň na speed serveru o něco zvedne jak v množství hráčů, tak časem i jejich kvalitě. Je potřeba brát to tak, že dnes je možné skoro všechno a já sám jsem svým mnohaletým navrhováním k rozmanitosti speedů značně přispěl. Jsou hráči, kteří chtějí lvl 0 a žádné barbarky, jsou hráči, kteří chtějí lvl 1 a plno barbarek, jsou hráči, kteří chtějí lvl 4, jsou hráči, kteří chtějí lvl 10 a bez barbarek nebo taky Speed of Barbars, jsou hráči, kteří chtějí Miniblesky / Bashe / mnohadenní speedy atd. atd. Nelze vždy plně uspokojit všechny a já si ani nemyslím, že trvale zvedat produkci jako na .pl, snižovat ceny mincí jako teď na .cz nebo zavádět na Blesky farm limity 50-200 jako kdysi na .ru jsou ty správné cesty, jak udělat speedy zajímavé. Pro někoho asi ano, ale nakonec vždycky všechny tyhle věci skončí jako zbytečný chaos a další zvýhodnění těch největších hráčů na daných speedech (mezi něž patříš, tak je jasné, že se ti to v něčem líbí), kteří od určitého bodu začnou zabírat všechno ještě snáz než standardně, proto bych byl v těchto věcech opatrný; neříkám nikdy nezvýšit produkci, nikdy nesnížit ceny ZM, nikdy nedat farm limit na Blesk (to jsem teda do těch 5 týdnů jako jediné z těchhle 3 věcí nedal ani jednou, ale za určitých okolností na to lze přistoupit), ale myslím, že ten základ by měla tvořit ta "klasika" - speedy s jednoduše vysvětlitelným nastavením, na body nebo off rank, od těch nejběžnějších levelů. Na těch se toho mohou hráči nejvíce naučit a zároveň tím získat nějaký stabilní bod, od něhož se lze odrazit, když najednou přijdou nějaká složitější nastavení.
 

DeletedUser33829

Guest
Jenom k tomu proč u nás jsou PB za speedy délkou minimálně 6 hodin a jinde i za kratší speedy:
Tohle právě není v kompetenci DK Týmu, to si usmysleli v Německu. To se musíš obrátit na centrálu, proč diskriminuje český trh, ač je tu kolikrát více hráčů, to samé ten Classic.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Já osobně jsem Classic server chtěl prosadit, ale bohužel mi to bylo zamítnuto s tím, že jsme na takový svět příliš malá verze.

Odstranit pomocníka určitě neplánujeme, přidat správce účtu by bylo určitě na zvážení, možná by bylo fajn, kdyby se k tomuto bodu vyjádřili i ostatní speedaři.
FCéčko, ty jsi asi poslední člověk, kdo by tady měl psát cosi o nefér hraní. Se skriptařema, podvodníkama apod. bojujeme na denní bázi. Je to běh na dlouhou trať, který ani není možný doběhnout do cíle, protože vždy se najdou hráči, kteří dokážou pravidla obcházet. A určitě se jim to hodněkrát povede, ale pak stačí jeden, dva speedy, kdy spadne klec a hráči přijdou o svůj účet.

Každé nahlášení na porušení pravidel prověřujeme, více se k tomu nebudu vyjadřovat, protože nám to zakazují interní pravidla od InnoGames. Skripty jsou příliš citlivé téma a my v tomto ohledu nemůžeme sdělovat žádné naše postupy apod.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Přidávání placeného buildbota do hry určitě na zvážení není, už jen z toho důvodu, že po překročení určité meze můžu jako autor smazat nebo nechat smazat různé své texty tvořící páteř Wiki, hlavně té speedařské, zakázat nastavování některých druhů speedů nebo vesnic, jichž jsem autorem atd. Takové to provokování, že když napíšu, že snížené ceny ZM moc nedoporučuji a že bych chtěl, aby mnou navržené týdny byly použity jako celky a během pár hodin jsou nastaveny minimálně 2 speedy z mých návrhů s upravenou sníženou cenou ZM na úplně jiné dny v týdnu a časy nebo že o co víc odmítám SÚ, o to víc to budete chtít zavést, si myslím, že nic pozitivního ještě nikomu nepřineslo, ono ve výsledku kdyby přicházelo na mnou navržené speedy hodně hráčů a na speed serveru by byl jen PÚ (což není součástí těch mých návrhů speedů, byť to obecně prosazuji, jen říkám kdyby), utratili by víc PB než teď s PR nebo i SÚ, ale chápu, že krátkozraké uvažování a snaha za každou cenu bojovat se mnou tu má vždy přednost, byť je to po ekonomické, psychické, morální a kdoví jaké ještě stránce zjevný nesmysl, což nejlépe ukazují výsledky, kdy teď jsou sice speedy co nejvíce izolované od mého vlivu, ale nějak to tu kýženou spokojenost hráčů ani zisky Inna, když je server prázdný, nepřináší.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.303
Já s tebou souhlasím a nemyslím si, že by bylo dobré správce účtu na speedy zavádět. Spíše jsem konstatoval, že pokud bych měl pocit, že speedařská komunita opravdu po tom touží, tak nevidím problém jim v tom nevyjít vstříc. Nicméně, zatím jsem se nesetkal s tím, že by po tom hráči nějak prahli, spíše jsem reagoval na Fcéčkovo příspěvek.
 

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
Správce účtu na speedech? Kravina... O čem ta hra pak bude? To už nebudeš muset dělat vůbec nic. Na klasickém světě je to jednoznačně pomoc, protože klikat x měsíců, či dokonce let budovy v třeba 300 vesnicích, či více je docela otravné, zatímco na speed kole bys měl ukázat co umíš, však to je jen pár hodin tvého času... A pokud jdeš hrát a ten čas nemáš, tak už je to pouze tvůj problém... Za mě jasné NE správci účtu na speedech.

Pomocník rabování na speedech? Jednoznačně ponechat... Skripteři si vždy najdou způsob jak farmit rychleji. Odstranění by udělalo ještě větší rozdíl mezi poctivými hráči a podvodníky... S PR mají ti poctiví alespoň šanci se jim přiblížit. Navíc nedokážu si představit, že by hráči dokázali hráči hrát bez PR na speedech. Jsou na to zvyklí, usnadňuje jim to hru. Zrušte ho, tantaleno, a server pohřbíte úplně, přičemž tu celou dobu tvrdíš, že se snažíš přilákat nové hráče.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
V současné době se už nesnažím vůbec o nic. Není čas, chuť, energie ani prostor. Když jsem navrhnul 5 týdnů na květen, nebyl tak, jak byl navržen, nastaven jediný speed z těch třeba 160, a "změněně" byly nastaveny asi 3. Mít plný speed server a zablokovanou možnost PR by bývalo bylo možné za předpokladu, že bych měl na dění na speed serveru reálný vliv, což dávno nemám. Teď je pro jistotu prázdný speed server a aktivní PR. Neříkám, že kdyby se teď ze dne na den vypnul pomocník rabování, nezmenšilo by se množství speedařů. Ale kdyby to nebylo jenom o tomhle jediném kroku, ale bylo by to doprovázeno dalšími, které dlouhodobě i krátkodobě prosazuji, ten dlouhodobý efekt by nemohl být jiný než pozitivní - počet hráčů by se nakonec zvýšil nad současnou úroveň; skripteři by byli lépe detekováni a tedy i snáze banovatelní, návrhy by méně zvýhodňovaly hráče se skripty a boty, byla by provedena reklamní kampaň na přivedení hráčů na speedy (více metodami), plánované speedy by měly jasně zaměřenou koncepci pro růst množství hráčů i jejich kvalitativní vzestup atd. Akorát je to samé kdyby, kdyby, kdyby - reálně když něco prosazuji, je téměř jisté, že realizován bude pravý opak. A pak máme stav, jaký máme, a bude hůř.
 

DeletedUser44270

Guest
Já po nahlášení porušení pravidel asi stovky hráčů s českým serverem končím. :)

Hra je zabugovaná plná chyb. Při psaní scriptu jsem objevil cca 10 chyb, které mohou ovlivňovat hru a hráče znevýhodňovat. Nahlásil jsem nejzaváženější a doposud nebyl opraven.
Má mít hráč snahu něco zlepšit? NE.
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Nahoru