• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Speed of Legends

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
Ahoj,

rád bych uspořádal takovou, jakoby, speed ligu, pod názvem Speed of Legends. Již jsem na toto téma vedl diskuzi s Kubinou, nicméně rádi bychom znali vaše názory.

O co se jedná?
Jde o jakýsi turnaj dlouhodobějšího trvání, řekneme o délce třeba 20-30 kol, ve kterých by se počítali body buď prvním 3-4 hráčům, což navrhoval Kubina, nebo pouze vítězi jednotlivých kol, která by trvala v rozmezí 2-4 hodin.

Nastavení jednotlivých kol?
O to bych se rád postaral osobně, jelikož pohled na hru od hráče se výrazně liší od pohledu někoho, kdo speed kola nehraje. A proto si myslím, že mohu dodat zajímavé a zábavné návrhy na jednotlivá kola.

Cíl k vítězství?
Buď dosáhnout nejvíce bodů dle stanoveného bodování, či vyhrát minimálně 1/3 ze všech kol této události.

Odměna pro vítěze?
Navrhoval jsem 3000 PB pro vítěze, avšak Kubinovi se to zdá mnoho a ani by to asi nebylo schváleno ze strany Inna, proto jsem návrh změnil na 1500 PB pro vítěze a zároveň jsem dodal, že Prize Pool můžu zasponzorovat i jiným způsobem, ale to tu teď řešit nechci.

Napoj se na CZ/SK SDS discord server: https://discord.gg/nq8Syp

Nevím na co jsem nyní zapomněl, jsem poměrně ve spěchu, proto možná další informace budu přidávat později. V případě dotazů neváhejte napsat.

Na závěr bych vás rád požádal o váš názor na událost. Máte o ní zájem? Dle mě by to mohlo být příjemné zpestření v této nelehké korona situaci, která jistě drží doma nejednoho z vás.

S pozdravem

šachlik
 

Rewsed

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
já se k tomu taky vyjádřím takže podle mě je to čisty nesmysl 20 až 30 kol to je půlka měsíce jenom turnaj? to ste vážně tak naivní a myslete si že to bude někdo hrát kromě těch co tu hru hrotí? upřímně ne

pokud chcete udělat turnaj udělejte třebas 5 až 8 kol max a to stačí ale podobnou volovinu 20 až 30 kol to nemohl vymyslet níkdo jiny než šachlik upřimě je to blbost

pokud chcete poznat nejlepšího hrače nepoznáte ho tak že si na diskordu uděláte honicí ( přesně tak honí si Ega ) skupiny ve ktere sou napsaný jenom členové Hoptua

@SDS-Runden - vítěz MČR ve speedech 2015 @sachlik.cz - vítěz 1v1 Interserver Speed Competition 2017, vlastník serveru

první podoba byla ještě víc do očí bijicí

proto to považují za směsný turnaj pokud chcete udělat turnaj pro všechny a ne jenom pro členy Hoptua proto že pokud oní přijdou ostatní nemají šanci to vyhrát proto toto nepovažují za turnaj ale spiš jako frašku kterou vyhrají lidí z Hoptua proto navrhnu vlastní turnaj


pokud by měl turnaj vypadal dobře tak stačí třebas 3 až 5 kol vetší počet je nesmysl a kmen maximálně pro jednoho člověka a aby se hrálo všichni protí všem aby to mohl vyhrát nejlepší stratég a ne nejlepší team Viz Hoptua

pokud jde o odměny podle mě by se kola měly udělat 3 hodinová a za každé kolo viz 30 až 40 pb

a kola by se měla skladat ze všech disciplín

1 kolo lvl 1
2 kolo lvl 3
3 kolo lvl 4
4 kolo lvl 5
5 kolo lvl 7 bash
u všech kol by bylo následovný počet barbarek a rychlost u všech 360 a 0,666
1 10
2 6
3 4
4 3
5 5

a to by bylo snad vše za mě prostě těch 20 až 30 kol je stupidita členu Hoptua
pokud jde o hodnocení pokud by to mělo bejt spravedlivé tak opět jak navrhují oní viz 3 lidí opět aby to vyhrály lidí od nich opět blbost
mělo by se hodnotit nejlepších 10 hraču a to jak off tak deff rank a umístění taky

pokud by mělo jít o objektivní hodnocení mělo by se to hodnotit viz nějak takto

body
1 50
2 40
3 30
4 25
5 20
6 15
7 10
8 5
9 3
10 2
off i deff rank
1 20
2 16
3 12
4 10
5 8
6 6
7 4
8 3
9 2
10 1

aby to mohl vyhrát každý i ten co braní i ten co utočí

pokud se vám to zdá jako nesmysl budíš stravil sem nad tím 10 minut a za víc času mi to ani nestojí
 
Naposledy upraveno:

DeletedUser44631

Guest
Já si to přečetl a začal jsem se jen smát, že hráči už neví, jaké nesmysli si navymýšlet :) už dávno nejsou doby, co by hráči u toho hnili a hrotili to.
Hodně štěstí, u hraní těchto nesmyslů a poměřování ,,pér" :)
 

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
@Rewsed - Tady ale nejde o turnaj, nýbrž o ligu, která se bude hrát 3-4 měsíce... Třeba 1-2 kola týdně... A k tomu ohledně Hoptua a jasné výhry se nebudu ani vyjadřovat, protože je to trapný...

@Legendary sir Fcéčko - Proč by to měly být nesmysly? Jde o klasická kola, s tím rozdílem, že hráči budou mít třeba větší motivaci a nyní v době koronavirové by třeba konkurenceschopnější kola uvítali.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Jako nápad to nevypadá úplně špatně, v týmu již jednáme o možnostech realizace.
Akorát co se týče odměny, ta je naprosto mimo realitu, takže ta by určitě musela být nižší.
 

voloda

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2
Zdravím,

v prvom rade by som sa chcel poďakovať za šachlikov nápad. Je neobvyklé, že aj v dnešnej dobe sa nájde niekto z hráčov, kto má chuť a čas prísť s podobnými nápadmi.

K samotnému návrhu.
Nazval by som to podobne frázov z fify :) "Myšlienka dobrá, prevedenie nedostatočné."
Vezmime si skupinu hráčov, ktorá nemá prémiové body. Je jasné, že k najväčšej motivácií, prečo hrajú jednotlivé kolá, je vyhrať prémiové body. Každý kto nejaké speed kolo hral vie, že bez PU a bez PR je nereálne konkurovať najlepším. V tomto prípade však bude 20-30 kol, po ktorých aj keď vyhráš nejaké kolá, nezaručuje ti to prémiové body. V kontexte toho ako písal šachlik, že jedná sa o turnaj 3-4 mesiacov, tak buď to bude hráča stáť 920pb. 200*4 PU + 30*4 PR. Alebo každé jedno kolo 40pb. Okey, počítajme s tým, že 40 pb by mu vystačilo na 2 kolá, aj keď nemyslím si, že vždy. Takže 40 * 15 = 600PB. Podľa môjho názoru je to príliš veľa ak má hráč obetovat 600PB a pravdepodobnosť, že sa mu to len vráti je príliš nízka.


Viem si predstaviť, že príde nejaký podobný model. Navrhoval by som menej kol, a dajme tomu, že by boli 3-4 kola v rozmedzí 3dní aby to hráča stálo, čo najmenej. Viem si predstaviť aby to šlo smerom MČR 2020 a môžme sa rozprávať o detailoch.



@Legendary sir Fcéčko - to, že staré časy, keď na speede do 10min. bolo 100 hráčov už nie sú, neznamená, že takýto podobný event nepriláka nových či starých hráčov. Já osobne by som sa niečoho podobného rád zúčastnil.


@Kozmicz - čo sa týka odmeny, tak by som navrhoval súčet pb za každé kolo. Napríklad ak by bol turnaj z 10kol a každé jedno kolo by malo 3h. tak 10*50=500pb. Proste už podľa tých vzorcov.


voloda
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Já tu jen pro přehlednost sepíšu mou představu napsanou na Discordu.

Navrhuji po MČR 2015 zorganizovat MČR 2020 podobným způsobem. Taky na jednotlivce, nikoli kmeny.
Termín druhá polovina listopadu až začátek prosince.
Účast povolena jen českým, slovenským a trvale imigrantským hráčům (Deswer).
Vypsat několik (4-6) čtvrtfinálových kol v průběhu třeba 10 dní, nějaký den mohou být i dvě, a požádat účastníky kromě toho, že se přes support přihlásí, aby zadali v ticketu i které termíny mohou nebo nemohou. Tohle přihlašování účastníků by zabralo první polovinu listopadu.
Z každého čtvrtfinálového kola postoupí pár nejlepších (4-5?) do semifinálových kol (dvou nebo tří) a odtud pár nejlepších do finále. Do semifinále se nepostupuje náhodně, ale podle pozice v předchozím kole (např. není možné, aby se v jednom SF potkali všichni, co vyhráli čtvrtfinálové kolo).
Nastavení každého speedu by bylo stejné, level 3 nebo 3,5 jednotná délka asi 3 hodiny, zbytek prostě někdo kompetentní vymyslí.

Výhody tohohle turnaje jsou, že se na něm taky střetne elita a speedy můžou mít celkem úroveň, ale na druhé straně odehrát 3 kola je pro hráče přijatelnější a není to vlastně na úkor jakési regulérnosti.
Hráči by měli zakázáno spolupracovat nebo se střídat na účtech, což určitě bude porušeno a třeba i potrestáno, ale to podvádění hrozí vždy všude a u těchhle Speed of Legends rozhodně taky, tím spíš, že by na nich bylo nutné uhlídat 3-5x tolik speed kol, ještě do toho cizince a ještě by naprosto otevřeně různé skupinky hráčů tlačily jednoho z nich k titulu.

Ale stejně už jste se rozhodli, tak je asi zbytečné, že sem něco píšu.
 

Kubina

Administrátor
Člen týmu
Administrátor
Počet poděkování
755
Děkujeme za Vaše připomínky. Nyní připravíme finální návrh.
 

Praetorian-from-hell

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
50
Opravte mě, ale nejmenuje se tahle hra Divoké Kmeny? Čili Kmeny jsou množného čísla a uspořádat turnaj, které se hraje solo by bylo nečestný. Nedá se zajistit to, že se 20 lidí každé kolo nedomluví na hráče, co je zrovna průběžné na prvním místě. A takový ty řeči, jakože je to o taktice, takže radši budu hrát ze spoda, nevyhrávat aby na mě nikdo neútočil a pak na posledních pár kol to rozjedu to si nechte někam jinam. Hraju hru abych byl snad nejlepší a vyhrával kolo za kolem. Čili jestli turnaj jedině týmový, nikoliv solo.
 

DeletedUser44631

Guest
Ta hra se opravdu jmenuje divoké kmeny a o kmenech to bohužel již delší dobu není. O žádné taktice to není, je to jen o náhodě, o mapě a skriptech a následné domluvě a kamarádíčkovství. 1vs1 mohou hráči hrávat i za běžného chodu hry a nikdy tomu tak není, vždycky se tam nahromadí 10 hráčů, kteří společně vymetou ostatní a klepou si na prsa, jak jsou dobří. Ovšem to, že kazí ostatním hru je jim absolutně jedno.

Odjakživa se na speed kolech fightil každý s každým a od roku 2015 bohužel se tu zjevil trošku nešvar. Vy tohle ještě podporujete hloupými turnaji místo toho, abyste se zamysleli celkově nad celým chodem speed kol to ne. Když už chcete pořádat turnaj, měli byste dohlížet na dodržení pravidel, pak si z toho každý dělá holubník a je to fér hra?

Když někoho nahlásím, že nehraje fér, přijde mi odpověď : Odpusť si podobné zprávy, nesedíme tady nonstop! Hráče prověříme vždy hned, jak se k vyřízení zprávy dostaneme.

Hodinu od zprávy, že byl hráč prověřen byl hráč zabanován! Hodinu likvidoval ostatní hráče a kazil jim hru.

Já chápu, že administrátoři nesedí u hry nonstop, ale sorry - co to má za význam, že ,, Česká Reprezentace" "trénovala" na českém serveru, kde skriptili hned po startu a blokace nikde nebyla? Ručně vytočit 1000 vesnic za 10 minut od startu hry? Kdy mi Kubina napíše, že se nejednalo o oficiální herní kolo, že si může dělat co chce? Tohle je normální v době, kdy @Kozmicz hlásá, že skripty nikdy v Čechách povolovat nebude a přitom je nechají hrát v Čechách a skriptit ?

Krásný příklad - https://www.divokekmeny.cz/page/speed/round/16347/ranking/player kdo tohle kontroloval? hlídal? Jak se liší přátelský zápas oproti ostatním? Kromě toho, že nedostanou odměnu?

Je to směšný, že všem těm, co nehrají fér hru tu připravujete co si usmyslí, ale na ostatní hráče, kteří si tu hru chtějí zahrát fér nemyslíte.
Nedokážete asi pochopit, že běžná hráč si kliká ručně farmí a rabuje a ostatní se skripty staví a rabují 10x rychleji a logicky všechny převálcují.. :)

Za mě to není nic jiného, než si honit ego nad tím, že rozválcujete hráče, kteří hrají fér hru :) to gratuluji
 
Nahoru