• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Stepanb - Paul

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

stepanb

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
6
Jmenuji se Paul. Vím, v našich krajích to není zrovna běžné jméno, ale otec, vzdělaný kupec se doslechl, že toto jméno dostávajé ti nejvzenenější hrdinové. Měl jsem celkem nudný život, hlídkování na hradbách, popíjení s kamarády v hospodě, v té u hradeb, kterou určitě všichni znáte, kontrolování naší výzbroje a jiných velice zábavných záležitostí. Tohle všechno se změnilo té jedné mrazivé noci. Zdržel jsem se v hospodě, pivo nám zrovna točila Wlasta, se kterou, jak bych to řekl... Zkrátka měli jsme spolu poměr a vypadalo to na dobře strávený večer.

Potřeboval jsem se tehdy trochu projít, z toho tabáku, nebo jak se tomu říká a všichni to kouří, mě bolí hlava. Dostal jsem se až nahoru na hradby po schodech v postranní věži. Chodím tam vždycky, moc lidí tam nechodí, protože od hlavních věží, kde je hlídka, tam nikdo moc nechodí. Kor teď v zimě. Každej se jen kouká aby seděl v teple u ohně.

Z jižní strany není moc vidět, za městem se rozpínají lesy a zase jenom lesy. Ale něco mě zaujalo. Byl to jezdec. Ano, běžně se naši špehové vrací z nočních výprav od Safingera Prvního, který se neustále snaží rozbít naše království, ať už přímými útoky, nebo intrikami. Tenhle byl jiný. Měl naleštěné brnění, a když se přiblížil blíž, viděl jsem takové detaily, které by ani náš nejlepší kovář nedokázal udělat. Musel být z nějakého bohatého království, snad od Šamana II. velikého? Který je prý známý tím, že v mladí hrál ten zábavný sport zvaný kopaná? Ale co by tu ten jezdec sakra dělal? Jeho království je i s nejrychlejším koněm více než den daleko.

Jezdec mířil k naší bráně a z cvalu jeho koně jsem pochopil, že se jede ukrýt. Nebo jede se zprávou? Naše brány může otevřít jen naše stráž, ale dneska má službu Pagoslav, veliký piják, a za pár loků dobré slivovice udělá cokoliv. Slovo dalo slovo, a brána se s Pagoslavovou pomocí otevřela. Kůň s jezdcem, očividně vyčerpaný, doklopýtal do našeho města..

"Dejte mi pít!" Prohlásil jezdec. "Jedu celý den a celou noc!" Pagoslav hned přiskočil se slivovicí. Nevím odkud jí ten kluk furt bere, ale musím uznat, že teď v zimě je to pravé. Napili jsme se všichni, a jezdec si ani nestačil sundat helmu jak byl žíznivý. Sesedl z koně, sundal si helmu.

"Snad aby jsme šli někam do ústraní." prohlásil jezdec, a přivázal koně hned u brány. Následoval jsem ho, a jeho první kroky vedly... Do hospody?

"Tři korbele toho nejlepšího piva!" Zahlaholil jezdec. Hned u nás byla Wlasta s korbely toho dobrého piva, které naše rodina pila jen při těch nejslavnostnějších příležitostech.
"Jsem Šama II. Veliký." Představil se jezdec a mě spadla brada. "Panéééééé, odkvuď stě jako přijééél, dejtze si heštěěě?" odvětil Pagoslav, který toho na hlídce asi vypil víc než je zdrávo a nechápal, s kým se to vlastně baví.

"U mě jsou barky." řekl Šaman II,, zvedl se a šel zaplatit těch pár grošů Wlastě. "Odneste tuto zprávu vašemu králi."
dodal. Nevěděl jsem co s touto zprávou dělat. Ale slyšel jsem, že prý existují opuštěná města, obývaná jen pár lidmi. Donesl jsem tedy tuto zprávu králi. Ten nebyl nadšen, že jsem ho vzbudil v noci, ale po sdělení zprávy zpozorněl, řekl něco svým strážným, a najednou začali lítat lidé po celém hradě a za dvě hodiny jsem viděl odcházet celou naši armádu i s našimi šlechtici!

Druhý den ráno mě probudila královská stráž. Ale ne tak, jako by mě vedla k výslechu za opilství, ale jemně, s připraveným oblekem "prej abych vypadal dobře před králem". Hrozně to kousalo, ale před naším králem vše. Pořád si nemohu odpustit, že jsem k němu v noci jen tak vpadl.

Vyšel jsem na náměstí, kde spoustu lidí provolávalo slávu. Mně? Předstoupil jsem před krále a poklekl jsem. "Paule," promluvil král. "za tvé služby, které jsi prováděl mimo službu, které vedly k rozšíření našeho království do dalekých barbarských vesnic, tě jmenuji vrchním velitelem špehovacích sil." Špehovacích... sil? Takže se už nikdy nevyspim? No to potěš prdel, to bych se radši vrátil k pivu a hlídkám.
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Prosím, přečti si pozorně zadání ohledně dodržování pravidel DK fóra.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Aspoň v nějakých aspektech to bude určitě bližší realitě než jiné příspěvky do soutěže, objektivně tento není tak špatný. Ony ty někdy zbytečně přísné restrikce mají za následek pravý opak, např. já na jejich motivy vymyslel vtip, ve kterém je zastoupen prvek středověku, "hrdinství" i všechna vypsaná "odpusťte si", ale vymyslet seriózní příběh dle pravidel není v plánu :D
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru