• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Tantalena

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Šlechtické vojsko se krčí na obrovských pláních před vesnicí Nouzov a zaujímá obrannou polohu. Vyčkává úder blížícího se nepřítele. Obě armády jsou promrzlé na kost, vyhladovělé a zklamané z posledního vývoje. Jejich říše se kdysi rozléhaly na několika kontinentech, nyní však z obou zbyl jen stín jejich někdejší slávy a moci. Ani jedna si nesmí dovolit prohrát další válku, za tímto účelem se rozhodly vsadit všechno na jedinou kartu - vojáky.
Protože v obou vázne zásobování, největší podíl v armádě mají kopiníci, sekerníci a špehové. Šermíři, lehké kavalérie, větší počet beranidel a katapultů - to vše je extrémně drahé, přídělový systém v armádě a mezi obyvatelstvem se i tak zhroutil a po demoličních invazích jiných armád obě země postihl hladomor. Knězové, jež mají obě armády podpořit pozvednutím morálky, svou činnost nemají vůbec jednoduchou. Zvláště pak kněz z hlavního města bránící se říše, který musel putovat desítky kilometrů, protože nikde blíže není kostel, odkud by mohl farář přijet podpořit armádu. Oběma se ale podařilo k válce přesvědčit vojáky vidinou obrovských územních zisků a šíření jejich náboženství.
Vtom přichází povel k útoku. Vzniká epochální souboj armád, kterým jde o všechno. Útočník o síle 17.000 sekerníků, 1.200 jednotek lehké kavalérie a 140 beranidel se zařezává do rozhozené armády se silou 45.000 kopiníků a 8.000 šermířů, jež je opevněna jen slabě a kterou oslabená víra připravuje o polovinu skutečné síly.
Náhle se nad bojištěm rozprostírá jasné světlo. Mikuláš se objevil přímo ve frontové linii. Spolu s ním i andělé. Všichni začali kázat mír a rozhazovat potraviny a oblečení zbídačelým vojákům. Knězové obou armád byli situací zděšeni. "Neposlouchejte ta ďábelská stvoření. Buďte stateční, ubraňte se hříchům. Neberte si, co vám nepatří." Zejména kopiníci a sekerníci s myšlenkou vlastního vstupu do nebe kněze poslechli. Svá kopí a sekery nyní vrhali i na bezbranné anděly, jež hromadně umírali. Poté se pokračovalo v původním střetu.
Bůh Inno proto svět potrestal. Na kněží seslal pohromu - všichni byli najiti čerty a odvlečeni do pekla. Tak skončil první Winter event...

Řídil jsem se tímhle a přesně 330, jestli má někdo problém s délkou, ať to řekne před uzávěrkou soutěže, ne že se někdy v budoucnu dozvím, že jsem byl vyřazen ze soutěže, protože někdo našel program, který ukazuje jiný počet slov...
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.322
Neboj, jsi přesně v rozpětí a pojetí máš opravdu netradiční. Chudáci :angel:angel:angel ...
 
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.
Nahoru