• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Velké obléhání

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Velké%20obléhán%C3%AD.jpg


Vážení hráči,

dnes chceme zvednout oponu a odhalit novou funkci, na které jsme v posledních měsících pracovali: Velké obléhání.

Abychom vám mohli nabídnout něco nového při příležitosti 15. narozenin hry, aniž bychom změnili hru, kterou znáte a milujete, vytvořili jsme novou podmínku ukončení světa, kterou poprvé spustíme na Světě 61!

Kmeny světa budou bojovat o kontrolu jednoho velkého města. Kdo bude chtít vyhrát, bude muset uvažovat hodně strategicky. Rozbijete město, kde je tolik vojáků, co nejvíc jen jde? Pokusíte se převzít strategické části města od svých nepřátel? Nebo napadnete jejich vesnice, zatímco jejich vojáci jsou pryč a bojují o kontrolu nad městem?

Rozhodnutí je na vás!


... Město a jeho okrsky!

Na každém světě začínajícím touto novou podmínkou ukončení světa najdete ohromně rozlehlé město uprostřed světové mapy. Města se však mohou lišit velikostí, tvoří je vždy několik okrsků. Tyto okrsky fungují jako normální vesnice, jen nemohou být přejmenovány, mají vždy oddanost 1 a cesta k nim vždy trvá stejně dlouho. Dokonce i z jednoho okrsku do druhého. Mimo to mají okrsky obranný malus (negativní modifikátor), čímž je ještě obtížnější ho bránit. Hodnota snížení obranyschopnosti se u jednotlivých okrsků liší, ale ty okrsky, které jsou obtížněji bránitelné, poskytnou více vlivových bodů potřebných k vítězství.


gs_map_city_400300.jpg
gs_ranking_overview_400300.jpg



... Městské čtvrti

Body vlivu jsou uděleny kmenům za každý okrsek, který vlastníte, ale v závislosti na městské čtvrti, do které okrsek patří. Zatímco množství okrsků se může na jednotlivých světech lišit, město jako takové se vždy bude skládat ze čtyř městských čtvrtí. Každá čtvrť uděluje body v jiný čas. Městké náměstí v 10 hodin, finanční čtvrť ve 14 hodin, řemeslnická čtvrť v 18 hodin a přístav ve 22 hodin. A ne, dokonce ani po 15 letech nejsou v Divokých kmenech ještě žádné lodě. Promiňte!

Chcete-li získat body vlivu, musí váš kmen držet daný okrsek v uvedený čas. To je jediný způsob, jak získávat body vlivu, takže je potřebné zajistit, aby okrsky byly pod vaší kontrolou v čase udílení odměn, v době, kdy časovač okrsků klesne na nulu. Ujistěte se proto, že vaše obrana je dostatečná. Případně naplánujte útok tak, abyste okrsek převzali na poslední chvíli.

Pro zpestření jsme ještě přidali malý bonus: Jakmile kmen dosáhne hranici 40 % požadovaných bodů vlivu, náklady na zlaté mince se pro všechny hráče automaticky sníží o 10 %. Tak to bude pokračovat pro každých dalších 10 % vlivu, dokud jeden kmen nedosáhne 90 % požadovaných bodů vlivu a zlaté mince budou sníženy až na 40 % původních nákladů.


gs_influence.jpg



Vzhůru do války!

Doufáme, že se vám naše nová podmínka ukončení světa líbí. Zatímco popis není příliš složitý, držení okrsků bude! Nezapomeňte si vypracovat plán bitvy a moudře si vyberete své cíle.

Rádi bychom také znali váš názor, nebo zda máte nějaké dotazy. Dejte nám prosím vědět v tomto vlákně!


Váš DK Tým
 
Nahoru