• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Šľachtic a všetko to čachrovanie okolo neho

DeletedUser14722

Guest
Jenomže to bývá většinou málo (500-1000) na vyčištění. Takže přijde i o šlechtice i o jednotky, a to dost neefektivním způsobem (4*1000 nadělá výrazně menší paseku než 1*4000).

To se řeší vysláním vláčku těsně po čističi. Na sekundy těsně. A uhne-li se a vrátí-li se zpět na sekundy (rozmezí 2-5 s) (jde to, blbě, ale jde to), budiž mu přáno.

Turgone já měl na mysli poslat ne čistící tak malý(čistící minimálně 2-5 000 vojenských jednotek), měl jsem na mysli doprovod se šlechtici minimálně 500-1000 vojenských útočných jednotek.
A trefit se opravdu dá, bo to mám vyzkoušené a zrušil jsem tak 3 šlechtice a chlapec byl ještě bloklej bo mi nadával a tak jsem ho kecl.
 

DeletedUser2029

Guest
Turgone já měl na mysli poslat ne čistící tak malý(čistící minimálně 2-5 000 vojenských jednotek), měl jsem na mysli doprovod se šlechtici minimálně 500-1000 vojenských útočných jednotek.
Já vím. A říkám, že je to na nic. Funguje jedině v případě, když má obránce pár jednotek (že těch 1000 stačí zlikvidovat odstřelovací armádu) - pak je ale zbytečné/chyba poslat čističe (mohou útočit jinde, zde jsou bolokováni a zbyteční). Uhýbá-li a odstřeluje-li větší armádou, je to k ničemu. EDIT: opravuji se, blbě jsem se vyjádřil "Ztratíš 4*1000 jednotek coby doprovod a škod naděláš výrazně méně, než kdybys poslal i jen 1*4000 či, neřku kdybys těch 4000 přidal k většímu útoku 14000 (lidí selského dvora) jinde." ... mám na mysli, že z pohledu efektivity je to zbytečná ztráta, že by ty jednotky mohly být použity jinde (kde nadělají větší paseku).

A trefit se opravdu dá, bo to mám vyzkoušené a zrušil jsem tak 3 šlechtice
Jasně že se dá, také jsem odstřeloval (pravda, spíše na zástupech než u mne). Pak to obránci přeji, když si s tím dal takovou práci. Jsou i jiné způsoby a je nutné volit jiný přístup.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser14722

Guest
osobně když přebírám vesnici aktivnímu hráči posílám v čistícím minimálně 10000 vojska a ve vláčku po minimálně 2-3000+šlechtic.
A zatím mi to vždy vyšlo. S méně vojskem bych si na aktivního hráče netroufl a to tam ještě před útokem jdou špehové a fake útoky na nejbližší jeho hráče či další jeho vesnice. Vše samo načasované tak, že to dorazí na setinu sekundy přesně. Jinak to nemá smysl. Je nutné u toho než to odstartuji chvíli sedět, ale potom už jen příjdu a přejmenuji vesnici a dávám stavět armu.
 

DeletedUser

Guest
Zdravím vás :) a mám dotaz:
Poslední dobou se nejen mě čím dál tím častěji stává, že pošlu vláček čtyř na vteřinku po sobě jdoucích šlechticů z nichž jeden má přibaleného i Paladina s žezlem a přesto mi po posledním útoku spadne oddanost na 1, popř. 2...to je samozřejmě k vzteku. Jindy těch princátek pošlu pro jistotu 5 a ejhle - vesnici zabere čtvrtý a pátým ho přikryju.
Zkoušela jsem různé kombinace a pokud se nepletu, neovlivnil to ani noční bonus a také množství doprovodných jednotek bylo dostatečné...

Má otázka tedy zní: ovlivňuje moje morálka vůči nepříteli snížení oddanosti v dobývané vsi nebo je to zkrátka jen náhoda, se kterou musím počítat?
 

DeletedUser

Guest
Mě už to občas přijde jako škodolibost systému ;).
Právě teď mi jde do vesnice pátý šlechtic a samozřejmě jsem ji zobla čtvrtým... :rolleyes:
 
Nahoru