• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Haruanornor

Haruanornor

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Panna z Wormenu
© Haruanornor


Rozhodl jsem pro vás napsat další příběh ve formě oblíbeného gamebooku, aby jste se mohli opět stát součástí příběhu.


Příprava: Ke hře potřebuješ 1 šestistěnnou kostku, tužku a papír. Napiš si na papírek, že máš Umění 2 a životů 7.

Pravidla boje: hoď kostkou a přičti své Umění. Pak hoď kostkou za protivníka a přičti jeho Sílu. Kdo má vyšší číslo, zranil protivníka za 1 život. Komu klesl počet životů na 0, tak zemřel.



A zde nyní začíná tvé dobrodružství

Jsi ochránce jménem Ron a za nějakou tu zlatku doprovázíš potulné obchodníky, abys je chránil. Venku už klepe jaro na dveře, ale občas se dá potkat ještě zbytek sněhu. Zrovna obcházíš kolem koní obchodníků, které jsou ustájené u hostince na okraji vesnice, který je ihned vedle obchodní cesty. Všichni uvnitř odpočívají a na tebe zrovna vyšla strážní služba.
Z lesa po své pravici jsi zaslechl křupání větví. Je jasné, že se něco blíží tvým směrem.

  • Pokud chceš tasit meč a připravit se na boj, přejdi na 6.
  • Pokud se raději rychle schováš za koně, přejdi na 3.


1

Mrtvé tělo nájezdníka se zhroutilo k zemi. Udýchaná dívka se opírá o trám malého přístřešku hostince a v očích má úlevu. Tak krásné oči jsi ještě neviděl.
„Seš v pořádku?“ natáhl jsi k ní ruku, abys jí pomohl.
„Snad už jo,“ odpověděla vyčerpaně, ale stále příjemným hlasem.
V tom jsi trhnul hlavou směrem k obchodní cestě. Horda barbarských nájezdníků na koních přicválala na okraj vesnice a zastavila se. Strhl jsi dívku instinktivně za ruku dolů, aby jste se kryli.
„Jdou po tobě?“ šeptnul si.
„Ano,“ řekla nervózně.
„Proč?“ podivil ses.
„Jsem Katarina – vévodkyně z Wormenu. Moji družinu přepadli a já jsem utekla.“ Odmlčela se … „Vědí, že by mohli dostat tučné výkupné,“ podívala se na tebe.
Pocítil jsi, že ti důvěřuje.
Barbaři se rozdělili a vyjeli pročesávat vesnici. Jeden zamířil vaším směrem a je jisté, že vás objeví, pokud nezmizíte. Napadli tě jen dvě možnosti:

  • Můžete se ztratit do lesa, přejdi na 4.
  • Nebo se můžete plížit ve stínech budov, přejdi na 7.


2

Dostali jste se úspěšně k povozu. Rychle se převlékly do vesnického prostého šatu a jako farmáři vyjeli k obchodní cestě.
Zvolil jsi pomalé tempo, abys nevzbuzoval podezření a husy, které se tu volně pásli, mohli v klidu uhýbat z cesty. Z pod potrhané kapuce jsi nenápadně zrakem pozoroval nájezdníky, jak to tu pročesávají. Zdá se, že i když váš povoz zahlédli, nepojali podezření.

  • Pokračuj na 17.


3

Z hustého houští vyběhla mladá dívka s rozervanými šaty od větví a drápanci v obličeji. Hned za ní vyběhl bojovník, který jí očividně pronásledoval. V ruce držel meč a na sobě měl kroužkovou zbroj s kožešinou. Podle modrých čar v obličeji jsi poznal, že je to severský nájezdník, který jistě nemá nic dobrého v úmyslu. Dívka naproti tomu byla krásná a šaty před rozerváním určitě značily její urozenost. Bohužel vidíš, že mu už nedokáže utéci, protože nemá dost sil.

  • Pokud chceš dívku zachránit a zaútočit na nájezdníka, přejdi na 9. K prvnímu svému hodu v boji si přidej bonus +3 za překvapení.
  • Pokud nechceš zasáhnout a pozorovat co se bude dít dál, přejdi na 12.


4

Přikrčení jste se rozeběhli k nejbližšímu houští v lese. Hoď kostkou a přičti své umění.

  • Pokud máš 5 a více, přejdi na 10.
  • Pokud máš 4 a méně, přejdi na 13.


5

Měli jste docela štěstí a nastal klid. Ještě chvilku pozorujete co se bude dít.
„Musíme se odsud dostat. Dřív nebo později nás stejně najdou!“ oznámila mladá vévodkyně.
„Kde bys byla v bezpečí?“ zeptal ses.
„Žiju ve Wormenu.“
„Co tě přivedlo až sem?“ podivil ses. S obchodníky jsi procestoval už hodně míst a víš, že jde o docela vzdálené město.
„Moje babička je na smrtelné posteli. Jela jsem s družinou na její poslední pomazání.“
Přikývl jsi na znamení pochopení. „Něco vymyslím!“ ujistil si ji. Odmlčel ses a rozhlédl se po vesnici, jestli tě něco nenapadne.
Zahlédl jsi u jednoho vesnického domku malý dvoukolový povoz na seno tažený oslem, a k tomu nějaké staré šaty, které se sušily na šňůře. Napadlo tě odjet v převleku … jenom se tam nepozorovaně dostat …
Seznámil si Vévodkyni Katarínu z Wormenu se svým plánem a ona souhlasila. Bez většího váhání jste vyrazili.
Hoď kostkou a přičti své umění.

  • Pokud ti padlo 5 a více, přejdi na 2.
  • Pokud ti padlo 4 a méně, přejdi na 8.


6

Z hustého houští vyběhla mladá dívka s rozervanými šaty od větví a s drápanci v obličeji. Hned za ní vyběhl bojovník, který jí očividně pronásledoval. V ruce držel meč a na sobě měl kroužkovou zbroj s kožešinou. Podle modrých čar v obličeji jsi poznal, že je to severský nájezdník, který jistě nemá nic dobrého v úmyslu. Dívka naproti tomu byla krásná a šaty před rozerváním určitě značily její urozenost. Bohužel vidíš, že mu už nedokáže utéci, protože nemá dost sil.
„Pomoz mi!“ křikla na tebe, zaškobrtala a vrazila do tebe.

  • Pokud chceš dívku zachránit a zaútočit na nájezdníka, přejdi na 9. K prvnímu svému hodu v boji započítej postih -1 za vyvedení z rovnováhy od nárazu dívky.
  • Pokud nechceš zasáhnout a raději jí od sebe odstrčit, přejdi na 12.


7

Vzal jsi dívku za ruku a zatáhl jí do stínu. Přikrčení jste obešli hostinec a schovali se za sudy. V tu chvíli kolem vás projel nájezdník na koni a byl očividně rozzuřený z pohledu na svého mrtvého druha, který ležel opodál u koní. Přitom sis všiml, že tito nájezdníci mají na boku slabší místo ve zbroji (poznamenej si, že získáváš bonus +1 k hodu při boji s těmito nájezdníky).

  • Pokračuj na 5.


8

K vaší smůle vyjel z poza vesnického domu jeden pátrající nájezdník. Ihned vás zpozoroval a vyjel tryskem proti vám. Nemáš jak se vyhnout boji, a tak si popostrčil mladou vévodkyni za sebe, abys ji chránil svým tělem a mečem.

  • Barbarský nájezdník: síla 1, životy 3
  • Pokud jsi ho porazil, přejdi na 2.


9

Zaútočil jsi odvážně na barbarského nájezdníka jehož meč nese četné zářezy z bojů.

  • Barbarský nájezdník: síla 1, životy 3
  • Pokud jsi ho porazil, přejdi na 1.


10

Úspěšně jste zapluli do houští a očividně si vás nájezdník nevšiml. Chvilku jste sečkali skrytí porostem a barbar se zastavil u mrtvého těla svého spolubojovníka. Pohrdavě se na něj podíval, jako na selhání, které se netoleruje. Pobídl koně a pokračoval dál v pátrání.

  • Pokračuj na 5.


11

Barbar se začal smát tvému marnému pokusu o únik. Pobídl koně a rozmáchl se mečem. Reagoval si také tasením meče. Bohužel drkotající povoz ti narušoval rovnováhu, a tak získáváš postih -1 na své hody k tomuto boji.

  • Barbarský nájezdník: síla 1, životy 3
  • Pokud jsi ho porazil, přejdi na 18.


12

Nájezdník dostihl dívku a chytil jí za ruku. V tu ránu se od obchodní cesty vyřítili na koncích další nájezdníci.
„Mam jí!“ zaburácel muž a zvedl její skleslou ruku.
Tryskem přicválal statný severský barbar a společnými silami jí nahodili na koně.
„Zpátky!“ zavelel hlasitě jejich vůdce.
Muž, který pronásledoval dívku naskočil na volného koně a všichni zase tryskem zmizeli.
Jen jsi to vše mlčky sledoval, protože takové přesile by jsi ani nemohl čelit. Dívka to ale byla fakt hezká. Možná jsi promarnil svojí osudovou lásku, ale to už se nedozvíš.

  • Tvé dobrodružství zde končí a máš pocit, že jsi selhal.


13

Barbar si vás všiml a vybídl koně k trysku. I když jste zaběhli do porostu, vjel přes mrtvého soukmenovce za vámi. Bohužel se vám nepodařilo uniknout. Musíš bojovat.

  • Barbarský nájezdník: síla 1, životy 3
  • Pokud jsi ho porazil, přejdi na 5.


14

Je jasné, že by jsi mu nedokázal ujet a boj z tohoto povozu by byl jen těžší. Zastavil jsi a sesednul. Nájezdník slezl z koně a několikrát zabodl svůj meč do sena.
„Sundejte kapuce!“ přikázal.
Došlo ti, že odhalení se nevyhnete, a tak ses rozhodl využít jedinou výhodu kterou máš, a to překvapení. Přeci jenom si myslel, že jsi farmář. Z pod záplatovaného pláště jsi bleskově tasil meč a zaútočil. K prvnímu hodu na boj si přidej bonus +4.

  • Barbarský nájezdník: síla 1, životy 3
  • Pokud jsi ho porazil, přejdi na 18.


15

Vévodkyně se přiznala ke stejným citům. Dali jste si první pusu a dál cestovali jako zamilovaný pár.
Za pár dalších dní jste dorazili konečně do Wormenu. Vévodkyně Katarína převyprávěla události svému otci, a ten si vše vyslechl. Vzal v úvahu i její city. U tebe uznal, že jsi skvělý bojovník a prakticky hrdina, navíc jeho dcera si nemohla vzít někoho neurozeného, a tak jsi byl během pár dní pasován do stavu paladina.
Rychle sis zvykl na svou novou pozici. Brzy na to nastala svatba, kde jste si přísahali věrnost až do smrti. Hostina byla veliká, až vznikl i památeční obraz v kronice města.

  • Osud byl k tobě nakloněn. Zplodil jsi 5 dětí a prožil život se svou ženou v luxusu.


16

Za pár dalších dní jste dorazili konečně do Wormenu. Vévodkyně Katarína převyprávěla události svému otci, a ten ti nadělil truhličku zlaťáků, titul rytíře a menší léno za městem. S Katarinou jste zůstali pouze přátelé, a tato tvá láska nebyla naplněná.

  • Po zbytek života jsi litoval, že jsi tenkrát nevyjádřil své city a nepokusil se získat její ruku.


17

Vjeli jste na hlavní obchodní cestu, která se táhla do hustého lesa. Pobídl jsi osla, ať mákne co nejvíce, protože les už by vás dobře skryl.
Brzy vás zahalily stíny prvních stromů lesa a oddechli jste si, že už jste v bezpečí. Připiš si 1 život za vydýchání a nabrání sil.
Ke vší smůle jste však za sebou zaslechli kopyta rychle jedoucího jezdce. Otočil ses a spatřil, že vás dojíždí nájezdník.
„Neviděli jste tady dívku se vznešenými šaty?“ hlesnul na vás hrubě tento barbar.
„Ne!“ odpověděl jsi mu.
„Zastavte! Prohlédnu si vás!“ zahřměl.

  • Pokud chceš popohnat osla ještě víc, přejdi na 11.
  • Pokud chceš zastavit a podrobit se prohlídce, přejdi na 14.


18

Povoz se i tak zdál nyní jako nejlepší možnost jak cestovat a skrývat se, takže jste se vydali dal.
Cesta už probíhala v klidu a pěkně jste si popovídali. Obdivoval jsi jak je Katarína krásná dívka a rozumíte si spolu. Vlastně je to ta nejhezčí dívka, co jsi kdy poznal. Po pár dnech cesty, kdy jste si oba sáhli na dno, jsi jí velmi dobře poznal a zamiloval se.

  • Pokud jí chceš vyjádřit své city, přejdi na 15.
  • Pokud chceš raději zachovat rytířskou zdvořilost a ukázat respekt před vyšší kastou, pokračuj na 16.
 
Naposledy upraveno:

Lamač.

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
203
Takový příběh na večerní čtení před spaním.. :Good
 

Haruanornor

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
13
Ono to jenom vypadá rozsáhle, ale tím, že má hráč na výběr různé možnosti, nečte prakticky ani polovinu. Do 15ti minut je to odehraný i s kostkou podle pravidel.
 
Nahoru