Vědomostní kvíz - zadání + odpovědi

Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.

Kubina

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Hlavní moderátor
Počet poděkování
472


Vážení hráči,

připravili jsme pro vás další soutěž na zpříjemnění aktuálního období. Vaším úkolem bude zodpovědět níže uvedené otázky.​



Zadání:

  • Každá otázka by měla být zodpovězena pouze jednou. Všechny odpovědi by měly být zveřejněny v jednom příspěvku. Tyto příspěvky nebudou viditelné, zobrazí se pouze nám. Odtajněny budou po vyhodnocení soutěže.
  • Pro odpovědi prosím využijte předpřipravenou strukturu. (Stačí si ji zkopírovat :) )
  • V soutěži vám může pomoct hra samotná, ale i naše wiki nebo fórum.

Trvání:

  • Soutěž začne: 31. 3. 2020
  • Soutěž skončí: 6. 4. 2020 (12:00)

Odměny:

  • 3 dny prémiového účtu pro všechny hráče, kteří udělají maximálně tři chyby.
  • Tři nejrychlejší hráči, kteří odpoví bez chyby, dostanou navíc vlajku 1. + 7 % obyvatelstva (modrá), 2. +6 % obyvatelstva (zelená), 3. +5 % obyvatelstva (žlutá).

Podmínky:

  • Soutěž vyhodnotí DK Tým, který si rovněž vyhrazuje právo upravit podmínky během trvání soutěže, nebo ji zrušit, pokud odpovědi nebudou splňovat podmínky nebo budou porušovat pravidla či VOP.
  • Odpovědi vkládejte jako odpověď u tohoto příspěvku se zadáním.
  • Příspěvky přidané po konci soutěže nebudou započítány
 

Kubina

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Hlavní moderátor
Počet poděkování
472
Pro odpovědi využijte následující strukturu:

Herní jméno:
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu:

1)
2)
3)
4)
5)

6)
7)
8)
9)
10)

11)
12)
13)
14)
15)

16)
17)
18)
19)
20)

21)
22)
23)
24)
25)

26)
27)
28)
29)
30) počet bodů -
Hlavní budova -
Kasárna -
Stáj -
Dílna -
Kovárna -
Panský dvůr -
Nádvoří -
Trh -
Dřevorubec -
Lom na těžbu hlíny -
Železný důl -
Selský dvůr -
Sklad -
Skryš -
Opevnění -

Soutěžní otázky:

1. Na světě 69 je vítězná podmínka Velké obléhání, kolik vesnic má oblast?
a) 15
b) 36
c) 64

2. Kolik schopností mohu naučit paladina s dovednostmi?
a) 25
b) 30
c) 48

3. Které kategorie dovedností má paladin?
a) Útok, Obrana, Vesnice
b) Útok, Produkce surovin, Stavba
c) Produkce surovin, Rekrutace vojska, Stavba


4. Kolik mohu mít maximálně paladinů v jeho nejnovějším systému?
a) 10
b) 20
c) 5

5. Za jakých podmínek lze postavit první kostel v jiné mé vesnici?
a) Zabraná vesnice s prvním kostelem a nepostavený kostel ve vesnici
b) Zbouraný první kostel a kostel na úrovni tři.
c) První kostel nelze znovu vystavět


6. Za předpokladu, že máme klasický selský dvůr na stupni 30, vlajka +10 % obyvatelstva a bonusová vesnice + 10 % obyvatelstva a máme vystavěné vesnice na maximální možné stupně (13.510 bodů), kolik špehů mohu maximálně rekrutovat?
a) 601
b) Vesnice nemůže mít tolik bodů
c) 10000

7. Kolik času zabere rekrutace jednoho kopiníka na světě s rychlostí 1 a kasárnami na stupni 25?
a) 0:02:39
b) 0:05:15
c) 0:10:39

8. Ovlivňuje rychlost světa rychlost vychování šlechtice?
a) Ano
b) Ne

9. Jaké jsou předpoklady pro stavbu strážní věže?
a) Hlavní budova na stupni 5 a selský dvůr na stupni 5
b) Kasárny na stupni 3, hradby na stupni 10
c) Žádné

10. Jak se jmenuje obchodník v události potulný obchodník?
a) Midas
b) Carol
c) Michael

11. Které narozeniny oslaví německá verze v roce 2020?
a) 12
b) 15
c) 17

12. Kolik mincí přidá položka Střední válečná truhla za předpokladu, že právě vlastním 150 vesnic?
a) 25
b) 50
c) 75

13. Z jaké hory pochází příšera z události?
a) Temné
b) Černé
c) Velké

14. Kterého stupně může maximálně dosáhnout pevnost? (loňská novinka)
a) 1
b) 10
c) 25

15. Lze v pevnosti rekrutovat vojáky, stavět budovy, rozesílat suroviny ostatním hráčům, zkoumat technologie a další věci jako v klasické vesnici?
a) Ano
b) Ne

16. Kdy byla spuštěna česká verze hry Divoké kmeny?
a) 28. května 2007
b) 28. října 2007
c) 28. května 2008
d) 28. října 2008

17. Který český svět byl první ukončen?
a) Svět 1
b) Svět 2
c) Svět 3
d) Svět 4

18. Jaký je minimální stupeň hlavní budovy pro postavení tržiště?
a) Level 20
b) Level 10
c) Level 5
d) Level 3

19. Jaký je maximální stupeň prvního kostela?
a) Level 4
b) Level 2
c) Level 1
d) Level 3

20. Kolik minut trvá šlechtici přejít dvě políčka ve hře? (Za předpokladu rychlosti světa 1.)
a) 35 minut
b) 20 minut
c) 70 minut
d) 65 minut

21. Která vlajka se ve hře nevyskytuje?
a) Produkce surovin
b) Větší skladiště
c) Nosnost
d) Obrana

22. Na světech s třístupňovým výzkumem je možné jednotky zkoumat až na třetí stupeň, a lze výzkum rušit až na stupeň 0, lze to však u každé jednotky?
a) Ano, lze to u všech jednotek
b) Ne, kopí nelze zrušit na stupeň 0 nelze
c) Ne, meč nelze zrušit na stupeň 0 nelze
d) Ne, kopí i meč nelze zrušit na stupeň 0

23. Která jednotka má nejnižší sílu v útoku (nejnižší útočné číslo)?
a) Lučištník
b) Špeh
c) Beranidlo
d) Šlechtic

24. Ve hře je výukový systém, kde zkušenější hráč může učit nováčka. Jak se jejich role jmenují?
a) Profesor a student
b) Učitel a žák
c) Mentor a učeň
d) Děkan a učedník

25. Nový systém schopnosti paladinů umožňuje hráčům mít až 10 paladinů, kolik musí mít nejméně vesnic, aby mohli naverbovat i 10. paladina?
a) 80 vesnic
b) 100 vesnic
c) 120 vesnic
d) 150 vesnic

26. Jakou kapacitu surovin má skrýš na 10. stupni?
a) 1000 kusů od každé suroviny
b) 1500 kusů od každé suroviny
c) 2000 kusů od každé suroviny
d) 2500 kusů od každé suroviny

27. Jakou kapacitu obyvatelstva má selský dvůr v bonusové vesnici, která přidává 10 % obyvatelstva? Neberte v potaz možnosti nasazení vlajky na počet obyvatelstva či předmětu z herní události na trvalé zvýšení obyvatelstva vesnice.
a) 25 500 obyvatel
b) 26 400 obyvatel
c) 27 800 obyvatel
d) 29 940 obyvatel

28. Jaký dosah má šlechtic na speed kole BASH?
a) 10 políček
b) 1000 políček
c) Šlechtic na kolo BASH nepatří.
d) 100 políček

29. Co je používanou vítěznou podmínkou speed kola CAT? (otevřená otázka)

30. Na speedu se používají levely rozestavěných vesnic, co obsahuje level 5,5? (Napište stupně všech budov se kterými hráč začíná.)
 

Woo Woo

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
78
30 bodů

1. Na světě 69 je vítězná podmínka Velké obléhání, kolik vesnic má oblast?
b) 36


2. Kolik schopností mohu naučit paladina s dovednostmi?
b) 30

3. Které kategorie dovedností má paladin?
a) Útok, Obrana, Vesnice


4. Kolik mohu mít maximálně paladinů v jeho nejnovějším systému?
a) 10


5. Za jakých podmínek lze postavit první kostel v jiné mé vesnici?
a) Zabraná vesnice s prvním kostelem a nepostavený kostel ve vesnici


6. Za předpokladu, že máme klasický selský dvůr na stupni 30, vlajka +10 % obyvatelstva a bonusová vesnice + 10 % obyvatelstva a máme vystavěné vesnice na maximální možné stupně (13.510 bodů), kolik špehů mohu maximálně rekrutovat?
a) 601

7. Kolik času zabere rekrutace jednoho kopiníka na světě s rychlostí 1 a kasárnami na stupni 25?
a) 0:02:39


8. Ovlivňuje rychlost světa rychlost vychování šlechtice?
a) Ano


9. Jaké jsou předpoklady pro stavbu strážní věže?
a) Hlavní budova na stupni 5 a selský dvůr na stupni 5

10. Jak se jmenuje obchodník v události potulný obchodník?
a) Midas

11. Které narozeniny oslaví německá verze v roce 2020?
c) 17

12. Kolik mincí přidá položka Střední válečná truhla za předpokladu, že právě vlastním 150 vesnic?
c) 75

13. Z jaké hory pochází příšera z události?
a) Temné

14. Kterého stupně může maximálně dosáhnout pevnost? (loňská novinka)
b) 10


15. Lze v pevnosti rekrutovat vojáky, stavět budovy, rozesílat suroviny ostatním hráčům, zkoumat technologie a další věci jako v klasické vesnici?
b) Ne

16. Kdy byla spuštěna česká verze hry Divoké kmeny?
b) 28. října 2007

17. Který český svět byl první ukončen?
d) Svět 4

18. Jaký je minimální stupeň hlavní budovy pro postavení tržiště?
d) Level 3

19. Jaký je maximální stupeň prvního kostela?
c) Level 1


20. Kolik minut trvá šlechtici přejít dvě políčka ve hře? (Za předpokladu rychlosti světa 1.)
c) 70 minut


21. Která vlajka se ve hře nevyskytuje?
b) Větší skladiště


22. Na světech s třístupňovým výzkumem je možné jednotky zkoumat až na třetí stupeň, a lze výzkum rušit až na stupeň 0, lze to však u každé jednotky?
d) Ne, kopí i meč nelze zrušit na stupeň 0

23. Která jednotka má nejnižší sílu v útoku (nejnižší útočné číslo)?
b) Špeh


24. Ve hře je výukový systém, kde zkušenější hráč může učit nováčka. Jak se jejich role jmenují?
c) Mentor a učeň


25. Nový systém schopnosti paladinů umožňuje hráčům mít až 10 paladinů, kolik musí mít nejméně vesnic, aby mohli naverbovat i 10. paladina?
b) 100 vesnic


26. Jakou kapacitu surovin má skrýš na 10. stupni?
c) 2000 kusů od každé suroviny


27. Jakou kapacitu obyvatelstva má selský dvůr v bonusové vesnici, která přidává 10 % obyvatelstva? Neberte v potaz možnosti nasazení vlajky na počet obyvatelstva či předmětu z herní události na trvalé zvýšení obyvatelstva vesnice.
b) 26 400 obyvatel


28. Jaký dosah má šlechtic na speed kole BASH?
c) Šlechtic na kolo BASH nepatří.


29. Co je používanou vítěznou podmínkou speed kola CAT? (otevřená otázka)
Kdo, nebo který kmen, první dostaví vesnici/vesnice.

30. Na speedu se používají levely rozestavěných vesnic, co obsahuje level 5,5? (Napište stupně všech budov se kterými hráč začíná.)
Hlavní budova 20
Kasárna 20
Stáj 20
Dílna 1
Kovárna 15
Nádvoří 1
Dřevorubec 25
Lom na těžbu hlíny 25
Železný důl 25
Selský dvůr 20
Skladiště 20
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Psajkou

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
27 bodů

Herní jméno: Psajkou
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu: 70

1) b
2) b
3) a
4) a
5) b (pokud to znamená, že dotyčný nemá žádný jiný kostel.) chyba

6) c chyba
7) a
8) a
9) a
10) a

11) c
12) c
13) a
14) b
15) b nelze zkoumat, ale zkoumá se to samo pokud se vylepší pevnost

16) b
17) d
18) d
19) c
20) c

21) a chyba
22) d
23) b
24) c
25) b

26) c
27) b
28) c
29)CAT je zvláštní typ speedu, ve kterém se vítězem stane hráč nebo kmen s největším počtem bodů na konci speedu, hráč, který jako první na maximum dostaví jednu ze svých vesnic nebo kmen vlastnící nejvíce maximálně dostavěných vesnic, případně kmen, jehož všichni členové mají jako první dostavěné všechny své vesnice a zároveň dosáhnou maximálního počtu členů kmene.

30) počet bodů -
Hlavní budova -20
Kasárna -20
Stáj -20
Dílna -1
Kovárna -15
Panský dvůr -0
Nádvoří -1
Trh -0
Dřevorubec -25
Lom na těžbu hlíny -25
Železný důl -25
Selský dvůr -20
Sklad -20
Skryš -0
Opevnění - 0
 
Naposledy upraveno moderátorem:

bidlac

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
3
28 bodů

Herní jméno: bidlac
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu: S69

1)B
2)B
3)A
4)A
5)A

6)C chyba
7)A
8)A
9)A
10)A

11)C
12)C
13)A
14)B
15)B

16)B
17)D
18)C chyba
19)C
20)C

21)B
22)D
23)B
24)C
25)B

26)C
27)B
28)C
29)Vítězem se stává hráč, který má jako první 1 svou vesnici plně dostavěnou.
30)
Hlavní budova - 20
Kasárna - 20
Stáj - 20
Dílna - 1
Kovárna - 15
Nádvoří - 1
Dřevorubec - 25
Lom na těžbu hlíny - 25
Železný důl - 25
Selský dvůr - 20
Sklad - 20
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Armin

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
29 bodů

Herní jméno: Lord Armin
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu: 68

1) b
2) b
3) c chyba
4) a
5) a

6) a
7) a
8) a
9) a
10) a

11) c
12) c
13) a
14) b
15) b

16) b
17) d
18) d
19) c
20) c

21) b
22) d
23) b
24) c
25) b

26) c
27) b
28) c
29) Záleží kdo postaví jako první vesnici, či celý kmen, tzv. více vesnic
30) počet bodů -
Hlavní budova - 20
Kasárna - 20
Stáj - 20
Dílna - 1
Kovárna - 15
Nádvoří - 1
Dřevorubec - 25
Lom na těžbu hlíny - 25
Železný důl - 25
Selský dvůr - 20
Sklad - 20
 
Naposledy upraveno moderátorem:

sir..Ant

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
25 bodů

1 b
2 b
3 a
4 a
5 a

6 c chyba
7 b chyba
8 a
9 a
10 a

11 b chyba
12 c
13 a
14 b
15 b

16 a chyba
17 d
18 d
19 c
20 a chyba

21 b
22 d
23 b
24 c
25 b

26 c
27 b
28 c
29 jde o to co nejdříve vystavět vesnice ..budˇjako jednotlivec vítězí první s dostavěnou vesnicí, nebo jako kmen kde se počítá počet plně vystavěných vesnic
30
hlavní 20
kasárna 20
stáj 20
dílna 1
kovárna 15
nádvoří 1
dřevo 25
hlína 25
železo 25
SD 20
sklad 20
 
Naposledy upraveno moderátorem:

orandrer85

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
24 bodů

Herní jméno: orandrer858
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu: 70

1)b
2)c chyba
3)a
4)a
5)a

6)b chyba
7)a
8)a
9)a
10)a

11)c
12)b chyba
13)a
14)b
15)a chyba

16)b
17)d
18)d
19)c
20)c

21)b
22)a chyba
23)b
24)c
25)b

26)c
27)b
28)c
29)Prva vesnica ktora je naplno vybudovana, alebo kmen ktory ma ako prvy plne vybudovane vesnice
30) level 5,5 neexistuje chyba
 
Naposledy upraveno moderátorem:

MyNameIsEasy

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
24 bodů

1.b)
2.c) chyba
3.a)
4.a)
5.a)

6.b) chyba
7.a)
8.a)
9.a)
10.a)

11.c)
12.c)
13.a)
14.b)
15.a) chyba

16.b)
17.c) chyba
18.d)
19.c)
20.a) chyba

21.b)
22.d)
23.b)
24.c)
25.b)

26.c)
27.b)
28.c)
29.dosažení 12.130 bodů
30.není chyba
 
Naposledy upraveno moderátorem:

FanfanTulipan

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
20 bodů

Herní jméno: FanfanTulipan
Svět, kde chci aktivovat připadnou odměnu: 70

1) c chyba
2) c chyba
3) a
4) a
5) c chyba

6) c chyba
7) a
8) b chyba
9) a
10) a

11) c
12) c
13) a
14) b
15) a chyba

16) b
17) b chyba
18) d
19) d chyba
20) a chyba

21) b
22) d
23) b
24) c
25) b

26) c
27) b
28) c
29) Vítězem se stává hráč, který má jako první 1 svou vesnici plně dostavěnou.
30) počet bodů - 2824 chyba
Hlavní budova - 16
Kasárna - 16
Stáj - 12
Dílna - 4
Kovárna - 15
Panský dvůr -
Nádvoří - 1
Trh - 6
Dřevorubec - 25
Lom na těžbu hlíny - 25
Železný důl - 25
Selský dvůr - 24
Sklad - 16
Skryš - 3
Opevnění - 15
 
Naposledy upraveno moderátorem:
Stav
Uzavřeno pro další odpovědi.