Viditelnost stránek

Drejk

Guest
:rofl Jak ho to jenom mohlo napadnout?! :rofl:rofl Fakt co ty lidi nevymyslej :rofl

Jinak může se používat includovaná/requireovaná meta?

Mám totiž hlavičku vypadající asi takhle:
[SPOIL]
Kód:
<head>
<?php require_once("../System/Item/Head.php")?>
<title>..............</title>
</head>
[/SPOIL]+ tedy ten exter. soubor Head.php:
[SPOIL]
Kód:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta http-equiv="content-language" content="cs">
<meta name="author" content="..."> 
<meta name="copyright" content="...">
<meta name="description" content="J..."> 
<meta name="keywords" content="...">
<link rel="shortcut icon" href="../favicon.ico">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../System/style.css">
[/SPOIL]A nejsem si zcela jistý, jestli to není chyba, protože když jsem si na googlu vyhledal svoje stránky, zobrazilo mi to krom descriptionu tak začátek textu stránky - což by nemělo - a tak zkoumám v čem je chyba :wacko
 

1Pupik1989

Guest
To ti takhle indexuje, protože description nemá nic společného s obsahem webu. Dávej na to bacha, už jsem o tom taky někde psal :) Jinak includuj i title v hlavičce. Já píšu description, robots a title jako php proměnnou, kterou nastavuji před includováním hlavičky.
 

Drejk

Guest
aha tak to musím co nejdříve opravit :yes

a nevíte jak zabránit aby google indexoval obrázky?
 

1Pupik1989

Guest
1. Přidávat jim src javascriptem
2. nebo tagem "rel", není ale jistý tolik jako javascript

:)
 

Drejk

Guest
takže to automaticky indexuje obrázky na které s indexované stránky vedou i jen odkazy?

a indexuje google i obrázky na stránce se zakázáním indexování pomocí mety (jestli to platí na celou stránku nebo jen na text)?
 

1Pupik1989

Guest
Jak který bot to bere, některý na to nehledí. Stačí, když si v .htaccess hodíš redirect na nějaký jiný obrázek. On pak zaregistruje jen ten samý. Nejlepší, když si na něj napíšeš copyright poloprůhledným písmem. Google i obrázky dělá reklamu.
 

Drejk

Guest
jak jsme zde měli ty mety pro indexování, tak sic už to mám opravené, stále to google indexuje nějak divně :(

Toto vypíše google: "19. duben 2011 – Jednoduchá grafika pro inspiraci - create with Gimp."
Toto je hlavička:
HTML:
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <meta http-equiv="content-language" content="cs">
  <meta name="author" content="Drejk"> 
  <meta name="copyright" content="Drejk Gallery">
  <meta name="description" content="Jednoduchá grafika pro inspiraci - create with Gimp"> 
  <meta name="keywords" content="galerie, gallery, grafika, design, Gimp, Drejk, Drejk Gallery">
  <link rel="shortcut icon" href="../favicon.ico">
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../System/style.css">
  <title>Hlavní stránka | Drejk Gallery</title>
  <script type="text/javascript" src="../System/js.js"></script>
</head>
Už mě nenapadá, čím by to mohlo být :(
 

1Pupik1989

Guest
To je normální, dělá to google, když v hlavička nemáš Last-modified, tak bere první datum, které najde na stránce :)
 

Drejk

Guest
Aha - takže když napíšu last-modifed, ale datum necham nevyplněný, tak to nezobrazí žádný datum? :)
 

1Pupik1989

Guest
Nemělo by. Last modified znamená kdy byla naposledy stránka upravena a google si to zapamatuje.

To je ono. Můžeš zadat i kdy stránka vyprší, kvůli cachování prohlížeče. Tady jsou pěkně popsané možnosti hlavičky.
PHP:
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");