• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Horší to snad už ani být nemůže

sakaal

Support Officer
Člen týmu
Support Officer
Speed Administrátor
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
268
A čo je na tom tak ťažkého pochopiť, že v 12.00 hod. sú hráči, čo sú doma? Všetci sú v škole a v práci? Sám tomu neveríš. A presne o tom píšem môžeš si hrať kedy chceš, zatiaľ, kým je toľko kôl za 24 hodín.
 

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
Myslím, že zrovna tato konverzace ze skypu je právě tím nejlepším, co se zde objevilo a mělo by to být vzato v potaz.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
1) Biblosi, to o té Listině základních práv a svobod je v otázce ochrany soukromí velmi diskutabilní. Když se o něčem třeba bavíš s příbuznými, taky o tom třeba můžeš vyprávět v práci bez jejich přímého souhlasu, byť práci stejně jako DK lze považovat za veřejný prostor, dokonce částečně i tu skype skupinu, kam by býval měl přístup každý, kdo by chtěl a jejím smyslem nebylo vytvářet nějakou uzavřenou komunitu.
Co ale diskutabilní není, to je cenzura, která zde probíhá, a co to je cenzura je určitě snadněji definovatelné a jednotněji vnímané, než co to je soukromí.

2) Fakt se mi nechce zrovna sakaal učit, jak dělat svou práci...
Ale stejně... tak znova:
Většina lidí má noc (22:30-8:00), ráno (8:00-15:00) a večer (15:00-22:30). Mám za to, že z pátku na sobotu a ze soboty na neděli ta noc začíná kolem 2:00-3:30 a končí kolem 8:00-9:00. Toto uspořádání dne tvoří přirozené bloky speedů, které se tomu musí přizpůsobit. Že někdo chce hrát speed od 2:00 do 10:00, protože na to má čas, neznamená, že je takových lidí hodně a že je kvůli tomu nutné dávat speedy od 2:00 do 10:00. Není. Dá se speed od 2:00 do 8:00, dá se speed od 8:15 do 9:45 a nejenže ten člověk o nic nepřijde a bude dokonce hrát 2 speedy místo jednoho a bude mít tedy dvakrát víc zábavy, pokud nebudou nastaveny nesmysly, ale dokonce ani jiní hráči o nic nepřijdou, protože jim tyhle časy budou vyhovovat. Každou část dne se někdy rozkouskuje méně, někdy více - aby dohromady plány dávaly smysl a aby v každé části dne si aspoň někdy lidé mohli zahrát jak krátké speedy, tak i dlouhé. A samozřejmě každý blok by měl být odlišný od stejného bloku minulý den a od stejného bloku stejný den minulý týden. Zase kvůli pestrosti a aby si hráči s omezenými časovými možnostmi mohli zahrát víc věcí než jednu pořád dokola.

3) Deynore
Radši nauč sebe a sakaal hrát speedy, Biblos se někdy rád přidá, i když to přímo nepotřebuje - ostatně to bys nepotřeboval ani ty, kdyby ses do podobných diskuzí nepletl, a pak možná nějakým tvým názorům bude lidmi přikládán větší význam :)
Prohlédni si taky speedy naplánované mnou, což by mělo být naposledy asi blok od 8. do 30. ledna 2017, předtím asi srpen 2015 až březen 2016 a předtím asi prosinec 2011 s malými výjimkami až únor 2014. Můžeš porovnat se současnosti a s tím, zda to většinou splňuje ty časové bloky, pestrost apod. Kvalitu mých návrhů ale dokazuje i to, že sem běžně chodili i ti nejlepší světoví hráči, což ty ale těžko můžeš posoudit, protože je neznáš a ještě bys musel prolézat žebříčky :) Co taky asi nesleduješ je množství hráčů na 6hodinových speedech v době, kdy končí. To snad i v tom lednu tohohle roku jich občas bylo přes 120 (ostatně toto moje několikatýdenní samozvané působení je asi důvod, proč co do hráčů na tom pořád nejsme až tak špatně - ono to tu tak dlouhodobě funguje, že v době mých plánů je vrchol všeho a pak se z toho dlouho nějak žije, protože ten odliv hráčů nenastává tak rychle).
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser43008

Guest
Omlouvám se, ale musím zareagovat. Pokud se tu někdo, ohání Listinou základních práv a svobod, tak v tom budu pokračovat, abych vypadal stejně fundovaně. Článek 17 Listiny říká, že 1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny a 2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. No, jsou tam i další body, ale ty pro tento text nejsou důležité.

Podstatné ovšem zůstává, že mohu vyjádřit svůj názor.

1) K těm časům. Nikdo v 6 hodin nevstane, aby ten speed hrál, chápete to? A pokud ano, tak stejně do konce hrát nebude, protože když bude trochu lepší, tak zbylé 4 hráče, co tam budou s ním, vyřídí během první hodiny a o vítězi je de facto rozhodnuto. Pokud se někdo chce přihlásit v 8 hodin, kdy většina lidí, co je doma, vstává, tak se nepřihlásí a víte proč? Protože o vítězi je rozhodnuto během těch dvou "nočních hodin".

2) Je opravdu nutné nastavovat speedy, které nikomu nic nedají? Myslím tím třeba start od lvl 1 s 10 vesnicemi. Pokud nemáte PÚ, tak si asi těžko zahrajete. Plus tím žádné nové hráče nepřitáhnete, protože si řeknou, že bez PÚ to nepůjde, tak to radši předem vzdají.

Je pro Vás skutečně tak těžké nastavit speedy s normálním časem? 20 minutovou přestávku chápu, pokud je to nařízeno z centrály, tak pak přes to vlak nejede. Ale myslím, že časy vám nedávají, nebo snad ano?

Myslím, že jsem to napsal dostatečně korektně a za toto mi postih hrozit nebude. Mohlo to být i horší. Děkuji za inteligentní reakce.
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser43000

Guest
Pokud je o Speed Kola v takovém čase zájem, tak v tom nevidím problém. Sám jsem byl na jednom nedávno. Speed byl od rána do odpoledne a hráčů tam bylo až až, takže v čase problém nevidím.

Nevidíš problém v čase ?
hráči ,kteří hrají několik let v tom problém vidí.
A kolik pak máš odehráno 1 speed ?

----------------------
Jinak Skype je poměrně rozšířená věc na komunikaci...
Nechápu rozčílení Sakaal navíc ,když to byl Tantalena ale to nemohla vědět...
V její situaci bych si také myslel ,že to byl Šachlik
Kdyby zveřejnil její FB tak bych to pochopil ;)

--------------------
Chtěl bych požádat o lepší návrhy popřípadě šáhnout po starých návrzích
Tantaleny a pokud by byl zájem o něco co hráči preferují nyní.Není problém
napsat nějakému aktivnímu hráči ,který tomu rozumí.Ovšem to se nestane.
Tak doufám ,že se rozjede aspoň sekce "Speed Návrhy" a doufám ,že se aktivně
zapojí co nejvíce hráčů!
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.324
Nevidíš problém v čase ?
Jinak Skype je poměrně rozšířená věc na komunikaci...

Jenže tato hra se jmenuje Divoké kmeny a má svůj komunikační kanál zde na fóru. A rozdávat na někoho kontakt bez jeho vědomí vůbec není v pořádku.

Pro všechny, co si myslí, že den začíná v 8:00 h, rozdělení dne do jednotlivých fází je takovéto:

Dělení dne dle času
  • Ráno: 6 - 10 h,
  • Dopoledne: 10 - 12 h,
  • Poledne: 12 h,
  • Odpoledne: 12 - 18 h,
  • Večer: 18 - 22 h,
  • Noc: 22 - 6 h.
Někdo vstává ve čtyři, někdo v osm a někdo třeba až v poledne. Pro každého takového člověka je jeho čas normální, takže si odpusťte veškeré narážky na to, co, nebo kdo, je normální. Navíc, jsou na fóru nepřípustné. To na vysvětlenou, proč jsou Vaše příspěvky upraveny nebo smazány.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Biblosi, toto oficiální rozdělení dne, do kterého by se daly tahat i věci jako časné ráno, podvečer nebo půlnoc, souvisí s komunikací a "vědecky danými částmi dne". My tu ale hovoříme o reálném fungování - jak většina lidí žije. A i když většina lidí ví, že poledne je ve 12:00, neznamená to automaticky, že tímto milníkem se pro ně něco reálně mění. A tak to je se všemi oficiálními částmi dne - jsou používány pro komunikaci, ale ne proto, že se lidé v daných částech dne chovají určitým způsobem - což je ostatně jasné i vzhledem k měnící se délce dne a noci během roku.
Takže v 6 hodin ráno opravdu skoro nikdo dobrovolně nevstává a ti, co vstávají nedobrovolně, mají logicky na práci práci nebo školu, takže jim speed v nějakých 6:00-12:00 k ničemu není. A s dalšími částmi dne je to podobné. Mimochodem - vstal jsem teď :)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.324
Tantalenovi odpovím samostatně - to, že jsi byl v týmu a nastavoval speedy, je ukončená záležitost a Ty víš proč. Ten, kdo speedy nastavuje, je nemusí nutně hrát, důležité je vyznat se v konfiguraci a vědět, kde co zadat. A to se Sakaal, na rozdíl ode mne, naučila perfektně. A jestli někdy ze začátku udělala nějakou chybu, kdo z nás ji někdy neudělá? To je naprosto přirozené. Na speedech si odvedl velký kus práce, stejně tak ve Wiki. Ale ani toto Tě neopravňuje k tomu, aby jsi pořád s námi bojoval. On takový klidný věcný dialog a pokora přinášejí mnohem pozitivnější výsledky.
A k té cenzuře - nebudu tvrdit, že úmyslně jsi v tom kopírovaném skype textu nechal i skype jméno speed admina. K jeho šíření nemáš souhlas, tedy uveřejnění bylo v rozporu s pravidly fóra.
A vidím, že jsi mi odpověděl na to rozdělení času. Zřejmě máš ve svém okolí spíš sovy než skřivánky, ale věř o pár desítek let staršímu člověku, že jsou lidé, kteří naprosto dobrovolně vstávají ve čtyři nebo v pět a nečiní jim to žádný problém. Ani o víkendu. O mně je známo, že já patřím k sovám, moje ráno také začíná v poledne, pokud mne okolnosti nedonutí jinak. Přesto bych si nikdy nedovolil tvrdit, že vstávat v šest je nenormální.
 

tantalena

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
132
Ano, každý udělá chybu. A i já napáchal mnoho chyb. Ovšem rozdíl je v tom, že já se tím netajím a snažil jsem se je napravovat, což v případě sakaal nevidím.
Co se týče toho, že "vím, proč nejsem v týmu" - na to je víc odpovědí. První je ta, že konkrétně teď by na to beztak nebyl čas. Druhá je ta, že mám paměť celkem dobrou a pamatuji si o všech těch věcech možná i to, co někteří už zapomněli. A třetí je ta, že tím důvodem je, že kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Takže se to pokaždé odůvodňovalo nějak různě, ať už ty důvody byly opravdové, vykonstruované nebo něco mezi, a samozřejmě jejich důležitost a opodstatnění byly taktéž často nevelké. Ve výsledku si každý akorát vybíral to, čím jsem ho jako jednotlivce naštval, místo toho, jak jsem pomohl komunitě.
Já se o věcný dialog pokouším odjakživa, nejsem si vědom, že bych zde vědomě psal nějaké nepravdivé věci nebo že by se mnou nebyla možná jakákoli domluva. Ale dosažení změn v mých dlouhodobých názorech je složité - to by je někdo musel vyvrátit :D Nemám problém s tím, že někdo řekne "toto je má vize, takhle budu následujících pár týdnů navrhovat speedy, protože ...". Ale mám problém, když po "protože" jsou nesmysly nebo když žádné "protože" není. Pro mě prostě každý krok musí být zdůvodnitelný. Jasně, pak je ta ideologická otázka, že prosazuji čistou hru a co nejvíc hráčů, kdežto někdo spíš pohodlnou hru a co největší výnosy z hráčů a někdo možná ještě něco jiného, což jsou věci, na kterých se s některými lidmi asi nikdy pořádně neshodnu, ale žiji s vědomím, že tyto různé myšlenky kolem mě existují a jsem schopen své názory obhajovat, protože vím, že mám jak.
A pokora... když si někdo myslí, že jsem nějaký egocentrik a ignorant všech ostatních, je to jeho názor. Já svůj egocentrismus v určitém smyslu nevyvracím, ale je potřeba dívat se na to optikou člověka v mé pozici. Já i v dobách, kdy jsem v týmu nebyl, provedl větší změny než mnoho lidí za dobu svého působení v týmu. Jak se říká - když chceš něco udělat pořádně, udělej to sám :) Což souvisí s všeobecným úpadkem mé "víry v hodnoty" - to se projevuje tak, že když jsem vstoupil do DK týmu, tak ve mně byla důvěra v to, že funguje podle nějakých mých ideálů, že i speed admin je "někdo", že CM a jeho zástupce mají spoustu práce a zaslouží si obdiv za vše, co dělají, a že i já budu moct o nějakých věcech rozhodnout nebo spolurozhodnout, což tyto a další rysy, které jsem vykazoval, jsou v podstatě rysy pokory. No a samozřejmě v průběhu měsíců a let došlo k velkému vystřízlivění a dospění k závěrům, že je to trochu jinak.

Ohledně obrázku - ten byl vytvořen někým jiným než mnou. Kontakt na sakaal jsem beztak pustil do světa už předtím (jak ostatně v tomto tématu bylo mnohokrát zmíněno), takže by v tom ani žádná motivace šíření skype kontaktu být nemohla :)
 

šachlik

Pokročilý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
135
1) Smazání nejdůležitějších příspěvků z tohoto topiku
2) Cenzura nejpodstatnějších částí našich dlouhých příspěvků
3) Žádný ze smazaných příspěvků neporušoval pravidla fóra

Deynor, moc ses do té role "spasitele, krále fóra" vžil (předpokládám, že to mažeš ty, když jsi online), takže trošku uber a nemaž příspěvky, které se ti nelíbí, i když neporušují pravidla fóra.

Díky.
 
Nahoru