• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Svět 74

BananaStrike

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
24
Já se narovinu příznám, že hraju pod Tyranem.

Sorry, ale mě nepřijde normální to, že nedokážete říct OK, udělala se chyba. Omlouvám se. Místo toho tady budete buď psát o různých idylkách anebo mlčet. Nezlobte se na mě, ale jsme lidi, neumíme fungovat dokonale na 100%, ale je důležité se problému postavit čelem a řešit ho normálně i když něco pokazím.

Tohle už není otázka jen hraní, ale i samotného chování člověka a ještě někoho, kdo se chová a mluví jménem společnosti.
 

Kozmicz

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2.305
Když už se tu otevřela diskuze, pokusím se uvést vše na pravou míru, i když samozřejmě nemůžeme uvádět podrobnosti ohledně blokací jiných hráčů:

Pokud hráč A předá zástup hráči B a dá mu jasné instrukce, co by se mělo s účtem dělat, musí hráč B s účtem nakládat dle nejlepšího uvážení a v mezích toho, co mu hráč A napsal. Pokud hráč B předá zástup hráči C a ten začne řešit jeho rozebírku aniž by nám dokázal poskytnout jakýkoliv souhlas o tom, že rozebírka mohla proběhnout, je to zneužití účtu. Pokud nám hráč dodá screen z SMS, my jsme schopni prověřit, zda má telefonní číslo nějakou spojitost s daným účtem. V tomto případě nemělo, resp. neprokázalo se to!

A teď přejděme k tomu hlavnímu. Pokud nám nějaký cizí hráč nahlásí, že zřejmě dochází ke zneužití účtu, že hráč A předal zástup hráči B a dal mu jasné instrukce, ovšem hráč B předal zástup hráči C, který jej nechává rozebírat a sám si chce brát nějaké vesnice, nemůžeme čekat na to, až se hráč A vrátí. Pokud bychom čekali třeba týden, dva týdny, mohlo dojít k totálnímu rozebrání daného účtu a to už by bylo pozdě jakkoliv reagovat. V takovém případě je naší povinností vše prověřit a pokud vidíme jasné zprávy, kde hráč A dal instrukce a dal jasně najevo, že se chce vrátit, je to z naší strany jasné zneužití zástupu.

Pokud se však skutečně hráč A domluvil s hráčem B či C na tom, že mohou jeho účet nechat rozebrat, je potřeba, aby nám to hráč A sdělil. Což i když se stane, musíme nejprve prověřit - že nedošlo k nabourání na daný účet, předání hesla atd. Takže to není tak, že by nám hráč A napsal a my hned nechali jeho účet rozebrat. Musíme být v tomto směru opatrní, protože je minimálně hodně zvláštní, že by jeden den hráč A psal, že chce, aby mu byl účet na pár dnů/hodin hlídán, že se pak vrátí a najednou za krátkou dobu změnil názor s tím, že chce nechat vesnice rozebrat, když tomu nic nenasvědčovalo.

Pokud s hráči řešíme zástup, tak omíláme neustále dokola, že si hráči musí dát jasné instrukce o tom, co se na zástupu smí dělat a zástup nesmí účelně poškodit daný účet tím, že jej nechá bez jasného souhlasu hráče, rozebrat. My nejsme schopni nahrazovat škody způsobené špatně předaným zástupem, ale budeme se snažit předcházet tomu, aby účelně někdo rozebral cizí účet, pokud k tomu nemá jasné svolení ve hře. Tam to totiž můžeme lehce prověřit. Nějaké zprávy přes facebook apod. jsou pro nás irelevantní.
 

Král Spitka

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
9
Presumpce neviny je právní domněnka spočívající v tom, že je na obviněného v rámci trestního nebo přestupkového řízení nahlíženo jako na nevinného, pokud není pravomocně rozhodnuto o jeho vině.

Velký zásah podpory jsem zažil i na s 66 kde byl zablokován hráč stavějící univerzitu, čím byl rozhodnut svět jak to bylo tam ví jen blokovaný a podpora (s potrestaným se neznám)

Pravdou je že díky tomu vyhrál kmen který se chlubí vyřazením Tyrana na s 74. Budu doufat že je to jen shoda náhod. Zatím co o s 66 mohu jen spekulovat tady je pochybení evidentní. Přitom stačilo jen dodržovat Presumpci neviny.
 

Rammex

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
2
Hráč A dá zástup hráči B. Hráč B "zneužije" zástup a poškodí účet. Hráč C zasáhne a vezme zástup s dobrým úmyslem pod sebe aby napravil škody. Hráč Ž nahlásí hráče C, který nic neudělal a support zabanuje hráče C, aby hráč A nebyl rozebrán, zatím co hráč Ž zabere hráče C. Dobrá práce.... A to tu je ještě presumpce neviny, absence citu pro hru, a účelné banování účtu pro svůj prospěch.

Nabízím vám pomoc na zdokonalení pravidel/provádění supportingu. Jedna věc je jen nadávat, ale chápu, že máte svázané ruce, když nemáte lidi, tak se nabízím.
 

Medík Tedík

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
103
Tohle je doufám vtip :D

Sakra buďte trochu soudní a přizpůsobte se hráčům :D u nás prakticky 95% veškerý komunikace probíhá přes messenger a beru většinu svých spoluhráčů jako kamarády, kterým věřím :) skoro každý den někomu beru zástup a většinou si o něj ten hráč řekne na messengeru, né ve hře.
Takhle to prostě chodí, a proč to měnit.

Jak tu psal král spitka, velmi dobrý point od něj, především by tu měla platit presumpce neviny přece, né že někoho vybanujete (a podle mých informací si despos ještě před nahlášením tyrana u vás ověřoval, jestli za to dáte ban, takže věděl na 100%, že ban příjde) a ani mu nedáte ochranu.
Nevidím důvod někoho banovat, když si poškozený hráč nestěžuje. To mi klidně dejte permu, přiznávám se, že jsem dneska v noci bez svolení headhuntera přejmenoval jeho vesnice.. čekám na ban :)
 

Cato

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
10
Kozmicz to snad nemyslíš vážně.
Takže podle tebe je správný zabránit rozebrání hráči v zástupu tím, že dáš rozebrat toho, kdo ho zastoupil - i když o tom nemáš nejmenší důkazy a jak říkáš - teprve to řešíš. To si snad ze mě děláš srandu.
Kdybyste zabanovali daného hráče s ochranou (Tyran by ho nemohl přebrat) a můžete si to přezkoumávat jak dlluho chcete.
Nebo dejme tomu zabanovat Tyrana s ochranou a pak to řešit.
Tohle mi přijde vážně padlý na hlavu a support by se za to měl omluvit a dát přiměřenou náhradu - protože tohle vážně není seriózní jednání!
 

luki28n

Častý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
32
takže kozmicz tu vypíše sáhodlouhý text podle kterého ano, on by měl pravdu a jednal správně. ale sakra to vubec nebyl tyranuv případ. tím co jsi napsal jen opět překrucujete nějakým způsobem realitu ve svůj prospěch. Kde si mužu postěžovat na český DK support?
 

Medík Tedík

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
103
takže kozmicz tu vypíše sáhodlouhý text podle kterého ano, on by měl pravdu a jednal správně. ale sakra to vubec nebyl tyranuv případ. tím co jsi napsal jen opět překrucujete nějakým způsobem realitu ve svůj prospěch. Kde si mužu postěžovat na český DK support?

Ani v tomhle případě by nejednal správně přece :D
 

luki28n

Častý uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
32
ok, nejednal, ale dávalo by to vzdáleně smysl. Takhle to ani smysl nedává
 

Woo Woo

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
145
Spitko, Spitko, zpytuj svědomí. Na s66 dostali ban za mulťák a zcela oprávněně.

Martine, tohle ale přece nedává smysl. Doteď jsem to bral jako plácání a nebyl tu hmatatelný důkaz, že jste udělali chybu, ale jak jsi tu situaci popsal, musím dá za pravdu druhé straně.
 
Nahoru