• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Kavárna - Svět 74

Medík Tedík

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
103
Pěkné shrnutí Tedíku. K těm tvým bodům:

1) To nevím, jen jsem o tom slyšel z druhé ruky, nemůžu komentovat.
2) Nevím, jestli to byl Despos, kdo ho náhlasil, ale pravděpodobně ano, když se pak chlubil, že mu zařídil ban. Ban dostali 3 hráči (2, co ten zástup měli, a i sám majitel zastoupeného účtu).
3) Přesně tak.
4) Přesně tak.
5) V tu dobu ještě odblokován nebyl nikdo, ale na základě právě napsaní majitele zastoupeného účtu, že k žádnému zneužití nedošlo, byli majitel účtu a hráč, který na zástupu byl před Tyranem, oba odblokováni. Tyran však ne. Od té doby přestává support s Tyranem komunikovat a 3 dny mu neodpovídá!
6) Ano.
7) Přesně tak, ale přichází to asi po 13 hodinách po skončení regulérní doby banu (5 dní).
První bod mám přímo od despose :)
 

Thanos

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
60
Shrnul bych tedy, jak to podle všeho bylo.

1. Despos si u supportu zjišťuje, zda je možné dát za takovéhle porušení pravidel ban.
2. Despos nahlašuje Tyrana a dva hráči dostávají ban za zneužití zástupu.
3.Tyran dokládá na support sms, kde mu poškozený hráč povoluje rozebírku.
4.Druhý den sám poškozený hráč píše na support, že rozebírku povolil.
5. V tu dobu je již druhý účet odblokovaný, Tyran stále čeká.
6.Po pěti dnech končí Tyranovi ban.
7.Kozmicz píše Tyranovi, že ho již může odblokovat, jelikož poškozený hráč supportu doložil, že rozebírku povolil.

Může mi tu někdo potvrdit/vyvrátit, jestli to takhle bylo?

Pokud to tak bylo, tak se zeptám na pár věcí.
a) "V případech nepřístojného jednání či zneužívání systému herní podpory může jeho člen takovému hráči znemožnit přístup do systému."
Despos se nejdříve ujistil, že ban dáte, pak hráče nahlásil a následně se zúčastnil jeho rozebírky, jelikož věděl s jistotou, že ban má. Mohu se tedy zeptat, jestli toto bylo posouzeno jako zneužití herní podpory a tudíž má despos znemožněn přístup do systému?
b) Bylo tu uvedeno, že Tyran dostal ban i za to, že zabral vesnici ještě v době, kdy byl na zástupu první zastupující hráč. Podle vašeho vyjádření tudíž profitoval z porušování pravidel jiným hráčem. Mohl bych se zeptat, jak support může vědět, zda Tyran v tu dobu věděl, že první zastupující hráč pravidla porušuje? Sám Tyran zde napsal, že neměl ponětí, co si první zastupující hráč a zastupovaný hráč psali. Dostal tedy ban jen na základě Vaší domněnky? Nebo support nějakým způsobem ověřil, že Tyran vědomě profitoval z porušování pravidel prvního zastupujícího hráče?
c) Poškozený hráč Vám napsal, že s rozebírkou souhlasil. Kozmicz k tomu uvedl, že jste museli ověřit, zda nedošlo k nabourání na účet či vstupu přes heslo. Mám tedy dvě otázky. To Vám trvalo tři dny? A vážně jste museli nutně ověřovat, že Vám píše sám hráč? To se snad předpokládá, ne? Když Vám napíšu ticket, taky budete nejdříve ověřovat, jestli jsem to skutečně já?
d) Otázka přímo na kozmicze.
Tohle opravdu není první přešlap členů supportu a u tak závažného případu už opravdu nejde schovávat se za nejasně napsaná pravidla a neustále se vyhýbavě vymlouvat. Ponese za toto pochybení někdo odpovědnost? Nebo je opravdu supportér nedotknutelným bohem, který může svými blokacemi zásadně ovlivňovat průběh světa?

------

Abych tak nějak předešel hloupým komentářům, že Tyran si to zasloužil a tak.
Já Tyrana neznám a je mi upřímně jedno, jestli dostal ban on nebo kdokoli jiný. Jde mi o to, že se bojím i o svůj účet, protože s tímhle výkladem pravidel by mě mohl kdokoli kdykoli nahlásit a já bych dostal okamžitě ban.
Z mého pohledu je potřeba, aby si support uvědomil, jak se hra hraje a jak probíhá. Pokud supportérka netuší, co je rozebírka v rámci kmene, tak je někde opravdu velká chyba.
Co tedy chci a mluvím asi za spoustu hráčů - zneužití zástupu by vždy měl nahlašovat pouze poškozený hráč, nikdo jiný. Protože se opravdu neslučuje s realitou, aby mi každý, komu beru zástup, přesně vypsal, co mám u něj dělat.
A také požaduji, aby support řešil v budoucnu jakékoli blokace s citem pro hru. Dejte ban, ale až po opravdovém prozkoumání daného případu. Musí zde platit presumpce neviny, vždy by jste měli myslet také na to, že svými rozhodnutími můžete ve hře, kde se hraje na milisekundy, výrazně ovlivnit její průběh a špatným banem potopit klidně celou alianci hráčů.
Pravidlo dvakrát měř, jednou řež by pro Vás mělo být svaté, protože rozdáváním banů a následným omlouváním se opravdu kazíte hráčům chuť do hry.

To je z mé strany asi vše, děkuji.
Hodilo by se vyjádření ale opravdu věcný a ne s bodem A,B nebo jiné metafory. Vypsali jsme sem body, co by evidentně většina lidí zde uvítalo nějaké normální vysvětlení a ne nějaký okecávačky a okliky. Od @Kozmicz by se takové vyjádření hodilo a ne od @Biblos , která nám evidentně nenabídne normální vysvětlení nebo odpověď ale jen nějaké odkazy na pravidla a žonglování se slovíčky kolem pravidel.

Stačilo by říct alespoň, udělali jsme chybu omlouváme se za špatné rozhodnutí, příště si dáme pozor. To by bohatě stačilo.
 

Tyran Římský

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
21
tvl tu sou na všechno pravidla a na nějakej perma BAN pro lidi jako je Despos pravidlo není? Hned by se žilo všem líp ..
 

Ulvinde

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
6
Pane despos.... jedině kdo by potřeboval Ustav pro chronomyslné jste vy, jak se chováte a jak neustále slovy na hráče tyrana utočíte...
 

Holis

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
18
hoši , nechte tu hru hrou , nechte jí o jednotkách , spolupráci a o tom , že nás všechny baví..

Support by se měl omluvit , jestli se teda dopustil takhle brutální chyby a napsat to tu věřejně , ať víme ,na koho se v případě problému obrátit a né se bát , kdy dostaneme ban za nic všichni. :( Tyranovi by samozřejmě v případě takto brutální chyby měli vrátit prémiové body od počátku světa , co do toho investoval... Já do hry vložil asi 5000 a kdyby se mi to stalo , nebyl bych opravdu nadšený a z dk bych asi už nadobro skončil. člověk si jde zahrát po dlouhé pauze , že ho to zase chytne a je mu smutno po virtuálních přátelích :D , ale tohle na mě nedělá prostě dobrý dojem... Jsme lidi , děláme chyby.. přiznejte jí supportéři ať je tady klid , s tyranem se dohodněte na náhradě škody a prostě jedeme dál.. Buďte prosím v tomhle ohledu fér. není to poprvý , co jsem se doslechl toho , že jste někde udělali obrovský přešlap a tohle je opravdu problém.. Buďte nezaujatí vůči hráčům... jste support , jste tu od toho aby jste nám pomáhali , ale né jen jedné ze stran v případě problémů. Díky a doufám , že se k tomu veřejně nějak vyjádříte.

přeji pěkný podvečer :)
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.324
Shrnul bych tedy, jak to podle všeho bylo.

1. Despos si u supportu zjišťuje, zda je možné dát za takovéhle porušení pravidel ban.
2. Despos nahlašuje Tyrana a dva hráči dostávají ban za zneužití zástupu.
3.Tyran dokládá na support sms, kde mu poškozený hráč povoluje rozebírku.
4.Druhý den sám poškozený hráč píše na support, že rozebírku povolil.
5. V tu dobu je již druhý účet odblokovaný, Tyran stále čeká.
6.Po pěti dnech končí Tyranovi ban.
7.Kozmicz píše Tyranovi, že ho již může odblokovat, jelikož poškozený hráč supportu doložil, že rozebírku povolil.

Kdybys tu pozorně četl odpovědi, věděl bys, že už první bod je výmysl. Tak to zopakuji znovu - katalog trestů je neveřejný, jaký je za co trest nikomu nikdy nesdělujeme. No a s ostatními body je to tak nějak obdobné - dohady, polopravdy, věci vytržené z kontextu.

Napíši Vám obecně, jak se také ve hře vedou kmeny.

Kmen nařídí všem hráčům, že musí vedení kmenu odevzdat "preventivní" zástup - většinou pod pohrůžkou vyloučení z kmenu a rozebrání. Touha hráčů být v silném kmenu bývá silnější než pud sebezáchovy a tak v dobré víře ty zástupy předají. Bez bližších instrukcí. A kmen mívá někde napsáno, že pokud bude hráč neaktivní, že bude rozebrán. Hráč, který nikdy neměl funkci zakladatele nebo vůdce, mnohdy ani neví, že vedení vidí barevné tečky, které signalizují, že hráč po nějakou dobu na svém účtu nebyl. Ty tečky - to je pro některé zakladatele kmenů něco jako rudý hadr pro býka - někteří už po spatření žluté tečky využijí preventivního zástupu, vlezou na účet, obhlédnou situaci, kde je jaké a kolik vojska - když málo, zaútočí sami a hráče rozeberou. Když více - přehodí zástup na obětního beránka, přikáží mu, aby vesnice uvolnil a v klidu hráče rozeberou v domnění, že se jim takto nemůže nic stát, oni přeci při zástupu nic neprovedli. A pokud má hráč více vesnic a je obava, že by hráče nestihli rozebrat, než se na účtu znovu objeví, tak je k rozebírce přibráno ještě pár nejvěrnějších.

Obdobně jako tečky bývá zneužíván i kmenový přehled stavu vojska, když to důvěřivý hráč se kmenem sdílí - některá vedení kmenu toto v kombinaci s preventivním zástupem opět využijí ke kmenové rozebírce hráče.

Tak taková je realita rozebírky kmenem, s jakou se setkáváme my z naší pozice. Proto jsem se zeptal, na jaký druh rezebírky se tu odvoláváte, protože dost hráčů si myslí, že prospěch kmenu je nade vše - i nad pravidla této hry. Ale v tom se bohužel hluboce mýlí.
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.324
Tak pane Biblosi.. najedte si na uvodní stranku DK... dole vlevo jsou 4 témata: A TAM NAJDETE PRAVIDLA ... bum


Hra

Komunita

Pomoc & Support

Tým

A co s tím? To je odkaz na nová pravidla, ne na ta, z kterých jsi také citoval a který jsem po Tobě chtěl a nedodal jsi ho.
 
Nahoru