• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Otázky na vývojáře (Q&A)

Kubina

Administrátor
Člen týmu
Administrátor
Počet poděkování
757
Vážení hráči,

již brzy budou naši vývojáři odpovídat na některé hráčské dotazy.

Při této příležitosti můžete v tomto tématu napsat dotazy, na které byste rádi znali odpověď od našich vývojářů.
Psát své otázky můžete až do 20.4., kdy vybereme 5 nejlepších otázek.
(Upřednostnit otázky můžete poděkováním)

Samotné Q&A můžete očekávat na našem oficiálním Dicordu: https://innogam.es/DS-Discord

Váš DK Tým
 

JahSnejks

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
3
Bylo by možné vytvořit premiovou funkci pro zkrácení surovinových transportů?
 

xxoxx

Uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
45
Odložím si sem příspěvek, na který jsem nedostal odpověd. Tak třeba zde...


Možná to vyzní jako brečení a bylo to zmíněné tady již několikrát, ale největší problém této hry je morálka. Pak jsou samozřejmě i další věci, které by bylo potřeba řešit, ale nejsou tak zásadní, a hráči kvůli tomu nekončí s touto hrou.

A důvody proč to tak je a považuji ji za nefunkční?
Je to mechanika hry, která je ve hře od prvopočátku a víceméně s v ní nedělali žádné změny. Její cílem je, aby pomáhala v začátcích novým hráčům... A pomáhá jim? Za mě si myslím, že ne... Čím si jsem, ale jist je to, že kvůli ní plno top hráčů skončilo protože je ta hra prostě přestala bavit, když díky ní nemohou skoro na nikoho útočit.

Morálka byla dobře nastavená cca 10let zpátky, kdy ve hře nebylo přehršel všelijakých bonusů a současných lvl paladinů, který je hojně využíván v nastavních na nových světech.

A proč si myslím, že nepomáhá novým hráčům?
V 95% případů když řeším morálku tak se setkávám spíše s jejím zneužíváním (tzn. kvalitní hráč (ale malý), chce prudit velkého hráče, takže si nechá sundat body) nebo prostě rozebiráš velkého hráče pak mu klesnou body zůstane mu mezi tvýma vesnicemi třeba 10-20 vesnic a ty prostě nemůžeš obětovat 200fullek na jejich dočištění atd.)

Nepřijde mi v pořádku prorážet vesnici na 20full a to ještě za předpokladu že tam má pouze svůj deff a nepošle tam 1sd deff od jinud nebo bychom rázem museli prorážet vesnici třeba 50fulll a to ještě není jistota, že ji zabereme.

Viz. s92 prostě skoro celý průběh světa jsem tam měl morálku 100% na 5-10 co byli nepřátele a to v jednu chvíli tam byli asi jen pouze dva a to ještě na druhé straně mapy? Jaká je logika znevýhodňovat hráče, co tu hru hrají dobře? Proč se potom ten horší hráč má důvod snažit hrát lépe, když ví že by o veškerou výhodu přišel? nechápu tam na tom ten faktor té logiky....

Řešení?
A) Omezit morálku časem stejně jako poměr.
1. varianta např. po 2 měsících by byla na všechny 100%
2. varianta např. po dvou měsích ji za začí % snižovat až dosáhne po určité době 100%

B) Zavést morálku oboustrannou.
tzn. Když já mám na někoho 35% morálku tak ji bude mít i on na mě, zamezilo by se tak zneužívaní morálky při majákování atd. + hráči by této mechaniky potom už neměli důvod zneužívat.

C) Změnit současný poměr + rychlost klesání.
Současný poměr je nastavený na 1:4 tzn. jít s ním třeba na 1:8 čímž by se ovlivnila i rychlost klesání.

Jak říkám upravení této mechaniky by prospělo zejména zábavnosti hry a snížila by se míra jejího zneužívání. Jak už jsem napsal v řešeních, tak já chápu proč ta morálka je zavedena a že má sloužit pro méně zkušené hráče... ale myslím, si, že v mých řešeních na ně přihlédnuto je pouze by se zamezilo jejímu zneužívání v pozdějších fázích hry. Důvodů, proč je současné nastavení morálky špatné je mnohem více, ale nechci, aby tento příspěvek byl ještě delší. :)

A k případnému argumentu, že není potřeba 20full na vyčištění morálkové vesnice 35% kde je pouze vlastní tzn. 1sd defu

Dejte obránci 50% obrana kopí, 50% obrana meče 15-25% tk + opevněné stavby na paladina. 10% vlajka na obranu x2 protože doubleflag tzn. 20% a útočníkovy dejte možná tak 10% vlajku na útok a to je vše co může útočník využít...

Proč nemá další bonusy? hráč nemá 20paladinů ke každé ofce, aby negoval paladina obránce, nemůže využít off bonusy (hráč co hraje aktivně nemé off bonusů takový dostatek, aby je mohl v těchto situacích používat (popsat proč by vydalo na 2x a4). Hráč co braní na morálce nemá co ztratit takže daní vlajky na obranu je běžný jev, protože proč by nemohl, když na ražbu už ji na daném světě s největší pravděpodobností stejně nevyužije (nesoudím požití doubleflag to je v pořádku + jen říkám že v kombinaci s morálkou je to prostě špatně) jsme opět u toho morálka fungovala správně 10let zpátky když tyto bonusy nebyli vesnice se dala vyčistit 5 full v dnešní době s dnešními bonusy a současně nastavenou morálkou to je bohužel nereálné.
 

Kaper

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1
Proč jsou DK pay2win/hrabárna PB z jiných světů? Navíc to musí být i pro příjmy Innogames špatně ne, když lidi mohou sbírat PB zdarma.

A změní se to někdy? Tak aby všichni hráči na začátku světa měli opět rovné podmínky a byly zase hratelné i normální světy, nejen Casual/Classic?
 

Augustin Nicolas

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
0
jestli se někdy chystá update na realistický boje nikoliv pouze propočet skrz kalkulačku
 

Agresivní virus

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
5
proč davají antidetekční skript do hry když pak uznají sami že se to plete a nebo je to k ničemu a sami zruší ban proto že to zabanovalo i hrače co nepodvadí :D naprosta neschopnost :D sice jo i skriptery ale poctivi hrače tky zabanovalo sami uznaly že se to plete a davaji hračum unban :D docela vtipny tedy k otazce jestly si mysli že jsou placeni za praci co odvadí dobře? za tuhle otazku sem dostal ban z mezinarodniho diskordu proto že nějaky typek z teamu je tak blbej že se sam přizna že vyvojaři to maj v kompetenci bany atd... v podstatě automatizovany skript co to hlida a plete se

takže první otazka jestly jejích prace odpovida jejích ohodnocení?
druha otazka proč jsou tak neschopny ohlidat podvadění ? a nepřijdou na zpusob ktery neomezuje hrače? viz hcapcha amater jí řeší ručně skripterovi to děla skript? je to boj protí skripterum nebo boj protí samostatnim hračum ? skripty lze detekovat mnoha zpusoby tedy jak sem psal první otazku odpovim na ní ne nejsou ohodnoceny dle jejích prace
za třetí proč neopravují chyby ktere jím jsou napsany? to se těch hraču tak bojí že je pravidlo neoznačovat vyvojaře? však je to normalní zamestnanec tak aď odpovi lidem pro kterou tu hru piši a vylepšují tedy omlouva se za chyby zhoršují jí každou aktualizace
za čtvrty proč hcapcha je tak agresivní že při přihlašení hned to cpe v trhu hcapchu ? je to normalní?


toto je další text co je na považenou := si mysli že lidí použivají skript a nemají něco co to vyřeši a odklika tu hcapchu? opět zase to posraly a normalní hrači to považují za obtežující po par refresh trhu nebo jine stranky opět hcapcha už je to obtežujici ale hrači to nenapiši proto že ví že team je tak neschopnej že to ani nepoda jako podnet stižností vyvojařum a tedy neschopny jsou všichny :D gratulují vám že tu hru ničite čim dal víc každou chvilku normalní hrači odklikavají hcapchy a další nastrahy co ste tam připravily pro mě to nevadí mě to řeší AI ale co ostatním? akorat jím to ničite a programator? nebo jiny lidí je to pro ně problem? kde pak zaplatí 5 euro mesičně a maj každy den 3000 řešení hcapch a přitom to opět stěžujete normalním hračum ptam se proč ve hře je susport/vyvojař co sam tu hru nehraje? aby si to zkusil? ale to od tech neschopaku nemužeme chtit že ? radší to zmrví každou aktualizaci víc a víc :D
 

KEVAR

Nový uživatel
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
7
Zakázať všetky scripty a bol by pokoj
Scripty tomu dávají nádech. Jediný co bych viděl pro vás neumělce, aby si dali vývojáři práci s tím, že zabudují více nástrojů do hry samotné.

Proč jsou DK pay2win/hrabárna PB z jiných světů? Navíc to musí být i pro příjmy Innogames špatně ne, když lidi mohou sbírat PB zdarma.

A změní se to někdy? Tak aby všichni hráči na začátku světa měli opět rovné podmínky a byly zase hratelné i normální světy, nejen Casual/Classic?
Zase další žalozpěv? To že si je neumíš natěžit není problém hry, ale problému mezi židli a počítačem.

Zkracování o půlku za 10 Pb.
Nějakej postup provedení? 10 pb za vesnici, 10 pb za prvních 20 transportů nebo jak si to představuješ?

Za mě bych uvažoval o spojení CZ a SK komunity, byla by alespoň sranda kdyby světy byly částečně velké jako před 10 lety.
 
Nahoru