• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

etiketa šlechticů v DK

  • Zakladatel vlákna DeletedUser1506
  • Vytvořeno

DeletedUser

Guest
-------------------
Nobling Snipers
-------------------

Basically a nobling sniper will scout around for a village that has been cleared and then send nobles to take it. If you see a 6k points village without defenses, do not be too happy and assumed that the idiotic player didn't build any defenses. Most likely someone has wiped out all the defenses.

If you noble such a village, you are classified as a nobling sniper. Another player went through all the pains to wipe out the village and you simply reap the fruits of his/her labor. Nobling snipers generate a lot of hatred and bad blood, because typically the noble of the player who wiped out the village would end up getting killed when the nobling sniper takes over the village.

Some players supports this method of nobling as smart and efficient but most players hate this kind of practice. Imagine if a nobling sniper take your village away and kill your noble, how would you feel? If you intend to be a nobling sniper, be prepared for any retaliative attacks.

In short, a village that has been cleared belongs to the player who could prove that he/she cleared it. If you attack with a noble after such a village has been cleared, you're classified as a nobling sniper.
 

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.326
A co DK CZ

Hmm, a co dělat na českých DK? Když se Vám třikrát za sebou stane, že útočíte na stejné vesnice s jiným hráčem? Poprvé se Vám zabíjí čtyři útoky se šlechticem, protože jdete dlouho a hráč, který Vás předběhl nereaguje na Vaši žádost, ať pošle armádu pryč, že mu pak vesnici necháte k převzetí zpět. Pak se sejdete u jiné - dvěma útoky snížíte oddanost, ale on ji dobije jako poslední, tak se ani neozvete a necháte to tak, jak to je. Pak se potkáte potřetí - tentokrát jste rychlejší vy. Po dvou nebo třech dnech se ozve hráč, se kterým jste se již dvakrát střetli u stejných vesnic, že ji vyčistil od vojska, takže mu po právu patří - ale oddanost jste si snížili sami. Tak napíšete, že jste ochotni kompenzovat nějaké suroviny a pomoci snížit oddanost u jiné vesnice - pak čekáte pár dní na odpověď, mezitím tu vesnici zvelebujete, ale odpověď je stejná - vydej ji!

Jak byste to řešili? :scratch
 

DeletedUser

Guest
A tím porušit spojko? Já bych se radši domluvil, že mu vyčistíš jinou... jste snad lidi ne?
 

DeletedUser2029

Guest
Poprvé se Vám zabíjí čtyři útoky se šlechticem, protože jdete dlouho a hráč, který Vás předběhl nereaguje na Vaši žádost, ať pošle armádu pryč, že mu pak vesnici necháte k převzetí zpět.
Ano, to není slušné. Na druhou stranu, šlechta se v nově převzaté pomlátí sama (má malou oddanost). Navíc pokud jdu hodně dlouho, tak spíše prosím, ať se uhne čističům a naopak šlechtu mi odstřelí (výrazně rychleji si ji postavím doma, než aby šla zase domů, za těch pár surek to stojí za to).

Nicméně, ves byla jeho - jestli jsem pochopil. Asi si ji i on vyčistil, když mu nabízíš aby si ji pak přenobloval zpět. Takže není to zrovna slušné, že neuhnul, ale ves by byla jeho. Tady šlo o vojsko co doprovázelo šlechtu.

Pak se sejdete u jiné - dvěma útoky snížíte oddanost, ale on ji dobije jako poslední, tak se ani neozvete a necháte to tak, jak to je.
Tak teď nevím. Je ukradené, kdo ji nobluje, ale kdo ji vyčistil. Navíc, pokud se neozveš, je to Tvoje blbost. Protože pokud to není uprostřed klidné zóny (na kontinenty daleko), ale má tam protistrana i nepřátele, tak tam si nic nedarují. Takže i pokud jsi ji vyčisti, ale neozval se, tak protihráč ani netuší, žes to byl ty. Mohl to být nepřítel - a tomu ji pochopitelně nepustí, bez boje.

Pak se potkáte potřetí - tentokrát jste rychlejší vy. Po dvou nebo třech dnech se ozve hráč, se kterým jste se již dvakrát střetli u stejných vesnic, že ji vyčistil od vojska, takže mu po právu patří - ale oddanost jste si snížili sami.
Oddanost? Nezajímá. Kdo ji vyčistil? To je to nejdůležitější. A 2-3 dny jsou ještě celkem OK (víkendy, volna, ne vždy je tu každý člověk denně).
 
Naposledy upraveno moderátorem:

Biblos

Zasloužilý veterán
VIP
Registrovaný uživatel
Počet poděkování
1.326
No, jenže já si nevěděl rady, tak jsem se zeptal supportu a tam odpověď byla jiná - napsali, že vesnice patří po právu tomu, kdo ji dobije šlechticem jako poslední. Tak jsem v tom duchu hráči odpověděl a dál nabízel kompenzaci. Jenže on si poštu přečetl zase až za týden. Takže ta vesnice je už na jiných bodech - já ji zvelebuji denně. A ten hráč není spojenec.
 

DeletedUser

Guest
pokud je to spojenec je to něco jiného pokud je to nepřítel nebo neutrál a takhle se chová zabetonovat navíc se spojencema máme společný forka a rezervace a jasně nastavený pravidla a kdo je nedodržuje rychle končí
 

DeletedUser22183

Guest
jestli to neni spojenec tak zapodporovat at se rozbije a pak si 2x rozmysli ejstli se vymlatit jeste parkrat nebo to nechat byt
 

DeletedUser2029

Guest
Nebo se cíl, možná oprávněně, naštve. Protože je rozdíl značný rozdíl mezi neuhnutím se armádě a nevydáním vesnice.

A kdo ví, jaké prostoje tam z jaké strany byly. Když se navíc Biblos mezitím stihl zeptat supportu (naprosto nesmyslně) na hráčskou domluvu. A dostal pochopitelně info o tom, jak to dělají DK - tedy že poslední šlechtic zabírá. A na tom stavěl své odmítavé odpovědi (to by mne, být protistranou, značně nasralo).

Takže si tím možná Biblos daného člověka a jeho kmen znepřátelí (doteď nepřítel nebyl, jestli jsem pochopil), a může očekávat větší útok, od něj, případně i od toho kmene.
 
Nahoru