ALOHA ALL
)
Dnes jsem narazila na anketu, zda používám wiki. Hlasovala jsem pro "skoro vůbec".
Osobně si pamatuji lehce pochopitelnou a přehlednou nápovědu, která se zobrazila přímo ze hry...
Tady se prvně dozvím jak se registrovat, pak vidím opravdu aktuální a zajisté čerstvé aktuality, kde je poslední zápis z
21. června a zve nás na otevření nového světa č. 22.
Poté přejedu již dávno neaktuální info o správcích wikipedie, odkaz na wiki na FB a odkazy na často používané stránky (což je fajn)...
Ale jsem tu kvůli něčemu jinému... Nástroje, prostor pro nás, pravidla... hmm, kdepak mám právě tu pomoc co očekávám ?
Nápověda - BINGO ! Až čtvrtý řádeček, ikdyž bych to očekávala zcela zvýrazněno, aby oko mé ulpělo ihned na mém požadavku...
Hledám tabulku budov - jako začátečníkovi mi to zpřehlední přehled, jak budu postupovat dál žebříčkem na nově otevřeném světě.
Ale zřejmě hledám špatně... Nějak nechápu, proč není bodová tabulka u budov...ale budiž.
Hledám dál a čím dál častější začíná být oznámení, že "stránka neexistuje". Pomalu se s tím smiřuji.
Konečně najdu bodovou tabulku budov a neubráním se malému výkřiku "HEURÉKA!" (kvítek právě objevil Ameriku
)
Ikdyž jako třetí nejnavštěvovanější stránku bych očekávala na jiném místě, než skoro až poslední...
Nakouknu co dalšího mi wiki nabízí...
Juknu zvědavě na prezentaci hráčů a prvně nemohu pochopit co znamená "23 svět 22". Vlastně je to jedno - ze 68.000 registrovaných hráčů, je tam jen jeden (ano, slovy 1
ardon ) Asi bych tu teď měla poblahopřát tomu odvážlivému průkopníkovi... :hi
Trochu se zarazím, když s napětím klikám na prezentačku kmenů... je to lepší - prezentace 15-ti kmenů, z toho u pěti se objeví již známé heslo - "stránka neexistuje"...
Pár kmenů má opravdu hezky zpracovanou prezentaci včetně historie a popisu členů. trochumi chybí odkazy na TW stats či popisky v BB kodu, které by na aktuální statistiku ukazovali....
Ani v prezentaci kmene ani v prezentaci jednotlivce není nikde uveden svět 23 - cožpak pro wiki (jakožto jedinou oofiko nápovědu) svět 23 neexistuje ?
Jsem z toho docela přešlá a tak již s umdlým zápalem kliknu na "vaše návody" a třeba se něco nového dozvím... Nula se rovná počet nápadů a tím pádem i nula hráčů, kteří by se chtěli s námi podělit o své nápady...
Připadám si jak Polreich u absolutně nepoživatelnýho rizota, které je naservírováno na zlatém, ornamenty zdobeném talíři ...
Nechtěně zavadím o myš a stánka mi sjíždí ještě o něco níž - Sláva ! Nastavení světů !!!
K mému úžasu i zde marně hledám svět číslo 23 - podle oficiální nápovědy tedy fakt neexistuje....
Koukám na počet lidí, jenž se wiki věnují - 7 (sedm)... nebo... "věnují" se tomu ještě vůbec ? :scratch
Abych jen nekritizovala - pochvaluji výborně zpracované pravidla hry, která jsou daleko lepší a obšírnější než ta, která nám jsou neustále předkládána v osekané podobě tady na foru a moc moc chválím úchvatnou grafiku...
Ale to ostatní... Buď to není celé nebo jsou uvedeny zcestné informace...
Jako oficiální nápovědu toto tedy rozhodně neuznávám...
Proto apeluji na správce jednou ošuntělou a zastaralou větou:
HALÓ ! PROBUĎTE SE !!
PS: ano, vím že je to kritika a že kritika tu není na foru žádoucí, neb viz §2 hovoří jasně - "Je zakázané kritizovat na foru práci či postupy členů DK Teamu"...
Ale většinou si za svými slovy stojím nehledě na následky.
To platí i v tomto případě :hi
Shrnutí - máte to totálně mrtvé.