• Psst! Ano, Ty! Ještě nejsi zaregistrovaný na našem herním fóru? Přicházíš tak o možnost zapojit se do diskuzí a navíc si tu můžeš zkrátit čekání například při výstavbě nové budovy či jednotek. Zaregistruj se ještě dnes pomocí následujícího odkazu:

    » Vytvořit účet na fóru

Jak by dnes vypadalo Československo

DeletedUser33829

Guest
Díky, pajcline.

[SPOIL]Ten chlápek co mu uřízli uši, a pak je měl za dva týdny je o ničem. Ukrajinci přece zničili tak důsledně ruskou armádu, že po nich nezbyl jediný střípek, žádný vlas a i toto je pořád slabé, takový Kim každý den někoho oddělá a za dva týdny je v televizi živý a zdravý, i Ježíš by mohl říct, prostě normálka.:D
Často se tu s Ukrajinou vzpomíná i slovo banderovci, můžu říct, že my jsme se na základní i střední škole o banderovcích neučili a v učebnicích nebyli.;) Když jsem se o tom bavil měsíc před maturitou s otcem, tak mi nechtěl věřit, až když jsme mu ukázal učebnici, tak byl v šoku, jak je možné, že se dnes neučí o banderovcích.;)

Koncesionářské poplatky se tu déle kritizují, hlavně jejich zvyšování šlo strměji, jak v minulosti a stejně prudce se s tím zhoršuje kvalita ČT. Nova bývá kritizována, že prodloužila svoji relaci hlavních zpráv, přitom více informací nepodávají a redaktoři u reportáží říkají své vlastní názory, domněnky a co si myslet, ale ČT jde i před nimi. V minulosti se říkalo, že Nova je televizí ODS, ale to je dnes k smíchu.:D Generálním ředitelem ČT je už několik let Petr Dvořák, který byl generálním ředitelem Novy.

Po pádu socialismu, a pak i Nova (hlavně v minulosti) často zdůrazňovala, že oni jsou soukromá televize, a že je to plus, jenže soukromé televize někdo vlastní a ti mají své zájmy, právě veřejnoprávní média by měla být jako jediná zárukou objektivity a pravdy, leč tady to dokážou ještě více manipulovat, jak soukromá média.

O manipulovatelnosti ČT jsem se přesvědčil na vlastní kůži, sám jsem byl na demonstraci, která byla proti vládě Petra Nečase, začínalo se na Náměstí Republiky, a pak byl i průvod ke Strakově akademii, řešila se tam celá vláda - radarová základna USA na našem území, zdravotnictví, důchodová reforma, členové vlády. V ČT o tom proběhla až někde uprostřed zpráv reportáž tak na 40 sekund s tím, že v Praze byla demonstrace proti (jen) důchodové reformě. To mě šokovalo, když jsem si to na kolejích přehrával a měl tak na vlastní kůži možnost zjistit, jak je ČT objektivní, když z demonstrace proti vládě, kde se řešilo několik témat a dokonce to bylo za odvolání vlády, tak udělali demonstraci jen proti důchodové reformě.

17. listopadu v Praze byla i demonstrace na podporu Miloše Zemana, ale pochopitelně se jí tolik nevěnovali, dokonce ani tak, jako když si pár lidí demonstruje s červenými kartami na Pražském hradě.

Ale v tom prvním článku, který jsem tu dával nad ránem, tak nesouhlasím tady s těmi pravicovými konzervativci, jak to tvrdí i Klaus a jeho věrní, že Havel a spol. jsou neomarxisti. Vždyť to jsou největší asociálové ze všech politických ideologií, tak asociální nebyli ani pravicové diktatury v Evropě v minulém století (Salazar, Franco, Mussolini). Nejvíce mě odrovnalo, když jeden český umělec (na ty nezapomeňme, čím dál více jich má tendenci kecat do politiky) řekl, že Schwarzenberg je skutečný sociální politik a levice je populistická. Nakonec zjistíme, že TOP 09 je sociální strana a všichni ostatní jsou sociální populisté. To už je na psychologické vyšetření, nebo detoxikaci těla.:mocking

Já kdysi dávno napsal, že normalizace neskončila, že pokračuje, jen v jiném kabátě a dalece zdokonalená, bleskosvodka zde napsala, že Zeman mluví jak za normalizace, já bych řekl, že normalizaci právě dělají ti ke kterým by se ona přidala, kdyby bydlela v Praze.;) Tohle je ten paradox, který mi připadá nejvíce hloupý a do nebe směšný, kdy největší antikomunisté používají praktiky komunistického režimu a ještě se zdokonalili, dalo by se říct, že největší antikomunisté jsou současní „komunisté“, a pak i chápu ty pravicové konzervativce proč je vlastně nazývají neomarxisty.:D Dokonce ani Klaus, když vedl ODS nebyl tak asociální, i když to už zůstane na vždy nezodpovězenou otázkou nejspíše, jestli proto že to nestihl, a kdyby byl premiérem déle, kdyby se mu nepřihodil onen tzv. Sarajevský atentát, jestli by to dotáhl tam kam jeho straničtí nástupci, ale je taky třeba brát v potaz, že ODS se změnila a je někde jinde jak za Klause.[/SPOIL]
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
keby si polozil rovnake politicke otazky a vedla seba by stali zeman a klaus,ich politicke odpovede by boli na 90% rovnake,preto mam rad zemana,je to klausova skola,vela maju aj spolocneho,viac nenavideny doma,vonku viac uznavany.
rozdiel je lev tom,ze klaus ma slusnejsie vyjadrovanie a rozumie aj ekonomike.

vsade sa dočitas,ako su u nas ludia pysny na nasho prezidenta kisku,krasne vyjadrovanie,rovny ako pravitko,nikdy nic nepokazy,lebo nikdy nehovori k veci a jasne,neskodny politik/dvojicka havla/,zial len na ukazovanie,ako ked v zoo sa pozeras na opicky.
v eu a usa,krasny ritolez,no dokonaly politik,pre zapad,pritakavat a suhlasit,aj ked tomu nerozumiem.
radsej by som bral zemana,nech je aj neslusnejsi,nech ale hovori svoj nazor a svoj postoj otvorene ;).
 

DeletedUser33829

Guest
Klaus i Zeman mají vystudovanou ekonomii, oba pracovali v Prognostickém ústavě, pod vedením Valtra komárka, ten se taky angažoval do politiky, i když jen chvíli, za ČSSD. Oba jsou to vystudovaní ekonomové, kteří se tomu věnovali, než vstoupili do politiky, rozdíl je v tom, že Klaus to dává o sobě častěji vědět a angažuje se v tomto více, jak Zeman a hlavně tedy i přes společné rysy má na to každý z nich jiný názor na ekonomii a v tom je ten rozdíl mezi nimi, než v tom, že by jeden tomu rozuměl a druhý ne. ;) Jinak, že budou mít shodné názory, to je jasné, však Klaus Zemana podporoval, navíc si vzájemně pomáhali už i v minulosti, ale byli to i oni, kteří nás orientovali na Západ a republiku vytuneloval Klaus, ne Havel.:(
 

DeletedUser

Guest
vsetko suhlas,ale z tou poslednou vetou sa nezhodneme nikdy :D,myslim ze keby si precital nejake knihy od klausa,zmenil by si názor.
- klaus nikdy v cesku nechcel velky zahranicny kapital/privatizacia/,chcel aby velky podnikatelia boli cesi,nie zahranicne korporacie/zahranicie u vas chceli havel a aj zeman/,aj co sa tyka viktora kozeneho,ktory toho rozkradol u vas dost na kuponovej privatizacii,z tym nesuhlasim,ze za to nesie zodpovednost.
- kozeny vyuzil hlupost ludi,ze si ludia kupili kuponku a dali tisic kc ok,ze on to sikovne vyuzil ,skupil a ludia neinvestovali a on ano,je jeho sikovny tah,vtedy nejednal protizakonne.
[SPOIL][SPOIL]Klaus tuto formu pomoci dlouhodobě kritizuje. Ve své nové knize nazvané Chtěli jsme víc než supermarkety například uvádí, že autoři privatizace tehdy plánovali vytvořit českého podnikatele. "Cílem české cesty bylo umožnit co největšímu počtu lidí, kteří z období komunismu neměli nakumulovaný žádný kapitál, aby se privatizace zúčastnili," vzpomíná.

Ekonomové se podle něj snažili místo nadbíhání zahraničním subjektům dát co největší šanci domácím podnikům. "Nemohu říci, že se to zdařilo. Odpor proti tomu byl velmi silný, a to jak odpor od domácí páté kolony, tak zájmy cizích firem a mezinárodních institucí a jejich síla, proti které jsme nebyli schopni nic srovnatelně adekvátního postavit," řekl Klaus minulý týden na Vysoké škole ekonomické v Praze.
[/SPOIL]
Jak politici rozkradli český národní kapitál

Jan Stráský: ... ano, jedna cesta, jak nechat lidi zbohatnout, je nechat je krást.
Stráský: Záměr to jistě nebyl, ale všichni to podvědomě cítili. Už tenkrát se říkalo: nejlepší by bylo zhasnout, ať si to šikovnější rozeberou. Celý spor o privatizaci, ono vytvoření fondů, které nám pak někam utekly, bylo vedeno myšlenkou akumulovat kapitál do rukou několika lidí tak, aby si mohli sáhnout na velké podniky. Tak, aby se Škodovka nemusela dávat Volkswagenu, proti čemuž Klaus vždycky byl.



Po revoluci byli komunisté všude kolem Havla - to bylo deprimující. Pak ta kupónovka – v podstatě odprodej a rozkradení státních majetků, stejně jako i prádelna špinavých peněz... Profesor ekonomie Zelený pro ParlamentníListy.cz zavzpomínal na 17. listopad 1989.

Josef Stiglitz (někdejší viceprezident Světové banky a nositel Nobelovy ceny za ekonomickou vědu): „Například jeden rozdíl mezi transformací v Maďarsku a v Česku spočíval v tom, že Maďaři byli daleko více ochotni privatizovat státní majetek do rukou zahraničních investorů. Ostatně některé nejúspěšnější české privatizace, jako Škoda Auto, šly do rukou zahraničních investorů. Ale Klaus se tomu původně bránil, pravděpodobně z politických důvodů, nikoli proto, že by k tomu existovaly racionální ekonomické důvody. Když s lidmi mluvím, vždy se snažím rozpoznat, zda jejich chování mělo skutečné ekonomické opodstatnění, či zda se řídili politikou, nebo dokonce populismem, i když samozřejmě tyhle oblasti nejsou od sebe úplně oddělitelné.“ [/SPOIL]

zastavam jednoznacny nazor,podobny tymto prispevkom,klaus u vas nikdy nechcel velky zahranicny kapital,ako sa tu pise,dokonca sam blokoval predaj strategickych fabrik do ruk zapadu.
problem po komunizme bol rovnako ako u nas,nikto nemal financie a hotovost ,nikto domaci a cesky podnikatelia,firmy prestali prosperovat,system sa zmenil,podniky bolo treba predat,ale aby kapital zostal doma,to sa ale nedalo.
predaj velkych firiem,bank a strategickych podnikov zapadu,ma na starosti jednoznacne havel.;)
 

DeletedUser33829

Guest
Kožený se stal Klausovi osudným, protože jej dával za příklad novodobého českého podnikatele. Navíc jej chtějí soudit i v USA, kde mu hrozí ještě vyšší trest, za to že měl okrást i americké investory v Ázerbájdžánu. On už jako podnikatel skončil dávno.

USA po 142 letech není největší ekonomikou světa, podle MMF. Tak to by chtělo válku jako jedno z řešení. Škoda jen, že prvenství v ekonomice neznamená i kvalitu života. http://www.novinky.cz/ekonomika/355...ech-skoncilo-nejvetsi-na-svete-je-cinska.html

http://www.novinky.cz/domaci/355560...vili-rafinovane-ukryty-vzkaz-z-minulosti.html
V Národním muzeu našli vzkaz, kdy si řemeslníci stěžují, že nedostali v předvečer Štědrého dne roku 1899 zaplaceno. Tak to měli Vánoce fakt smutné.
Ale toto mě pobavilo
„Je to překvapující zjištění, protože podle archivních materiálů probíhaly práce včetně jejich zadávání i organizace precizně. Podle archivních dokumentů splátky firmám probíhaly podle plánu,“ řekl Sršeň.
Jak kdyby dnes majitel firmy by si nevydělal na stavbě silnice i desítky milionu korun čistého zisku a nedělali to tam Ukrajinci za 60 Kč na hodinu. Tady zase někdo objevuje Evropu. Mrzí mě, když tu vedeme diskuze o minulosti, že ti řemeslníci už dnes nežijí, a že ten lidský život je z hlediska dějin krátký, hned by to bylo tady zajímavější.


"Řemeslníci v něm uvedli, že jejich mzda byla jedenáct zlatých týdně. V té době se však už zlaté nerazily - byly nahrazeny v roce 1892 korunovou měnou. Zůstávaly však nadále v oběhu a jejich hodnota byla oproti koruně dvojnásobná,“ uvedla Petáková.
Jen taková moje poznámka k tomuto, co už v článku nepíší. A právě od té doby se říká desítce pětka, s čímž je možné se setkat dodnes. Tak jen taková poznámka na okraj, kdyby někoho zajímalo a nevěděl, proč se říká pětka vlastně desítce.
 

DeletedUser33829

Guest
Pajcline, a tady aplikace.
[SPOIL]Vysvědčení pro Zemana: tři mínus

Skandály prezidenta Miloše Zemana v poslední době způsobily, že se od něj odvrátila třetina jeho voličů. Vyplývá to ze šetření „Trendy Česka“, které pro Českou televizi připravila společnost TNS Aisa. Podle něj by účastníci průzkumu v průměru ohodnotili současnou hlavu státu známkou tři mínus.


Dnes 13:10
Šetření ukázalo, že 23 procent Zemanových voličů ze druhého kola prezidentské volby by dnes dalo přednost jeho protikandidátovi Karlu Schwarzenbergovi, deset procent by nešlo k volbám vůbec.
Na škále školního známkování by prezident dostal výborné hodnocení od pouhých šesti procent respondentů, naopak čtvrtina by ho ohodnotila čtyřkou, od stejného počtu zúčastněných by dostal rovnou pětku.

Více než pětina účastníků pak souhlasí s tvrzením, že Zeman vytváří dobrý obraz České republiky v zahraničí, dvacet sedm procent lidí si myslí, že vhodně reprezentuje svůj úřad. Podle dvou pětin je Miloš Zeman prezidentem všech občanů ČR.
http://www.novinky.cz/domaci/355622-vysvedceni-pro-zemana-tri-minus.html

[/SPOIL]

Zajímalo by mě, kde ten průzkum dělali, vypadá to tak na americkou ambasádu.:D
Nejvíce mě rozsekala poslední věta Podle dvou pětin je Miloš Zeman prezidentem všech občanů ČR. Ono tři pětiny lidí v ČR nemá v hlavě mozek? Můžete souhlasit či nesouhlasit s prezidentem, taky to můžete dávat veřejně najevo, ale prezidentem je všech.:hi

Co Ti mám na to napsat? Takový článek nic nezmění, i kdyby ten člověk vyšel z anonymity. Jedni to pochopili dávno, druzí to nepochopí i kdybys jim jednu pleskl a jen to budou zesměšňovat, třetí už jsou tím tak znechucení, že na cokoliv rezignují. Sám jsem to tak jednu dobu pociťoval, zajímám se o politiku dlouho, ale jednu dobu jsem vynechával, nicméně teď se o to zase zajímám jako dříve a nemalým dílem i díky tomu, že prezidentem se stal Zeman.

[SPOIL]Je tam vzpomínaný rok 2010. Ano, tak to tenkrát bylo, průzkumy byly úplně jiné, výsledky dopadly naprosto odlišně. ČSSD se tenkrát nechala opravdu a podle mě lehce zahnat do kouta a nedokázala využít svůj potenciál. Nejdříve jen 2 měsíce před volbami ODS odvolala Topolánka, resp. jmenovala volebním lídrem Petra Nečase, Topolánek tak byl stále předsedou strany i v den voleb, ODS jej pak nepozvala ani na kongres (ono to jsou vlastně sjezdy, ale nazývají si to tak), takhle sprostě ke svému předsedovi se tu nikdo nezachoval od dob Rudolfa Slánského. Přitom proč ho odvolali? Za rozhovor, který poskytl gay časopisu, přitom tam žádné gaye ani Židy neurážel, rád jsem ho neměl, ale nikoho v tom rozhovoru neurazil, přičemž si myslím, že ODS věděla, že jí Topolánek svým chováním škodí a potřebovala se ho zbavit, přitom v prosinci 2009 nabídl, že se vzdá funkce předsedy, to ale tenkrát nechtěli. Zajímavé, když tohle udělali v minulosti jiní lidé, tak pak vládli kolikrát desítky let až do smrti, Topolánka sesadili za čtvrt roku. Další věcí bylo, že pravice si vytvořila hlavní slogan na zadlužování, i v posledních volbách měla letáky mladých maminek s malými dětmi a o tom ,že nechtějí zemi zadlužovat. A tohle tenkrát bylo silné téma, na které hodně lidí naskočilo, i přestože už v té době pravice měla největší roční deficit ve financí, a jak jsem ve svém dlouhém článku k 17. listopadu vzpomínal slogan, že vyrovnané rozpočty budeme mít za 7 let, tak právě jsem tím narážel na ně, kdy si to napsali do volebního programu jak v roce 2010, tak i v roce 2013, prostě nikam jsme se neposunuli. Dalším útokem na Paroubka bylo, že stop politickým dinosaurům, přitom k moci se dostal Nečas a Kalousek, kteří se ve vrcholové politice pohybují déle, než se pohyboval Paroubek.

Stejné to bylo i v roce 2006, kdy pravice byla 8 let v opozici a podle průzkumů jí hrozilo, že skončí na další 4 roky v opozici, tenkrát hodně ovlivnila tzv. Kubiceho zpráva, která přišla jen pár dní předvolbami. Kubice porušil zákon a soud mu pak dokonce uložil pokutu 50 tisíc Kč. Ale co to? Pro takového člověka je to směšná částka, sám se nakonec o několik let později stal ministrem vnitra, volby anulovat už nikdo nebude, a i když pravice neměla většinu v PS PČR, tak nakonec vládla. To jsou útoky na demokracii!

Vidíš, jak je to trapné, a když z lidí dělají voly a člověk řadový i přes velkohubé projevy svobody, demokracie, a že může skoro vše, ve skutečnosti nic nezmění, nedá se divit, že to mnohé nezajímá, protože to akorát člověka frustruje.

Když peníze tu rozhodují, a že politické strany se zadlužují a mají problémy se splátkami, tak co v rámci rovnosti, svobody a demokratické politické soutěže udělat, že všechny politické strany budou mít stejné finanční prostředky na volební kampaně? To by bylo více demokratické a předešlo by se i výše zmíněným problémům. Ale víme komu by to nevyhovovalo.

A jak jsem už tu psal několikrát, prostě problém je ten ,že si tu někdo hraje na demokrata, svobodného člověka či médium, hájícího lidská práva atd. ale skutečnost je taková, že většina médii je silně pravicová a ještě si hrají na objektivní a ti co mají demokracii plnou hubu, tak jsou největší „fašisté“, protože když většina nehlasuje jak si oni přejí ,tak je potřeba dělat opakované pokusy, dokud to nedopadne tak, jak si oni přejí.

Co se týče přímé prezidentské volby, tak už jsme taktéž kdysi psal, že to byla minulé koalice velká chyba, leč se o tom tady 20 let mluvilo, a když pravice většině občanům kálela na hlavu, tak si myslela, že tímto si to vynahradí, nebo že Schwarzenberg zvítězí i u občanů a budou to moc vykládat jako přání lidu. Jenže se jim to nepovedlo a ještě díky tomu předčasně skončili, kdyby o tom měly rozhodovat komory parlamentu, tak by při tehdejším složení zvolily Schwarzenberga a ještě by vládní koalice dovládla do letoška. No co, tak jak pomohl Klaus v roce 2006 ODS, tak Zeman jí stejně na oplátku odstrčil od kormidla.[/SPOIL]

Tady že by další prefabrikát?
http://www.novinky.cz/domaci/355620-ano-ma-stale-naskok-ale-oslabuje.html
 
Naposledy upraveno moderátorem:

DeletedUser

Guest
Neviem ako je na tom vaša politika ale páči sa mi Miloš Zeman :hi
 

DeletedUser

Guest
odpoved pre shedda,prečo nikdy nemozme dosiahnut ekonomicke,politicke ,rozvojove kvality najrozv. krajin sveta.

celý zázrak,top ekonomik sveta je v krádeži ,kradli pred 500 rokmi,kradnu aj teraz,len štýl sa meni,vysvetlim.
vacsina sveta musi žit utlačana a v chudobe,aby zopar štatov si žila nadštandardne.

[SPOIL]najdolezitejšie veci najsilnejšich.

1. armada /ten ma pravdu,kto ju ma najvacsiu a neboji sa ju pouzit,historiu píšu vitazi/.
2. kolonizacia statov
3. peniaze
/novodoba kolonizacia/

1. armada
vždy sa bojovalo a vzdy bude pravdepodobne.
vsetky najrozvynutejsie krajiny sveta,mali vzdy silne armady,aby mohli zaberat,nicit,plienit a okradat ine staty,vzdy daleko silnejsie ako zvysok sveta.

kolonizacia statov
2. najspinavsia,ale zaroven najucinnejsia zbran najsilnejsich.
ked ale kolonizujes,napadnes iny stat armadou,ta nema na vyber,bud zomrie,alebo sa podda,samozrejme kazdy si vyberie prezitie.
anglicko- ani zdaleka na to nemali nikdy,aby ich ekonomika bola jednou z najsilnejsich,na zaciatku,rozhodlo pocetne obyvatelstvo/vojaci/,hustota osídlenia,mali početne navrch,preto vacsina vojen bola vitazna,napadali,kradli a takto si zveladovali imperium.
poslednych 100 rokov si skolonizovalo zopar africkych statov,kena na nich pracovala cez 70 rokov,suroviny zdarma,bez snazenia,bez dani.
irak zaciatok 20 storocia,odcerpavali ropu uplne zdarma,staci napadnut a kradnut.
kradeze pamiatok egypt,libia,afrika ukradli artefakty ktore sa nedaju vycislit,len 7 naj muzei produkuju stovky milionov libier do statnej kasy do dnes,tony nakradnutych artefaktov,z ktorych ziju starocia a stale.
anglicko vladlo svetu do 20 storocia,najviac statov afriky a sveta v kolonii,vacsina sveta pracovala na nich zdarma,stacilo mat modernejsie pusky a kulomety.
nemecko- vacsinu vojen stale vyvolali anglo-sasi,aby okradli okolite staty,zlato,striebro.
po druhej svetovej vojne ako na nahodu,hospodarsky zazrak,za 7 rokov splatili vsetky dlhy spojencom vo vojne,ekonomovia typovali na 100-200 rokov kym to splatia a sa pozviechaju,z nakradnuteho sa lahko splaca.

taliansko-kolonizovali libiu,ropa zdarma na desatrocia,staroveky rim -podmanovanie si sveta a kradeze.

japonsko
-v minulosti vypady,kradeze,silna armada,na dlhu dobu si podmanili cinu a okolie,korenia,suroviny desatrocia zdarma.
usa-nova zem,ukradnuta indianom,stacilo vyzabijat a ukradnut.ich rozvoj sa hlavne datuje na zaciatok 20 storocia,vplyvny a najbohatsi bankari anglicka sa rozhodli pre novu zem,ktora este nebola rozkradnuta,z nerastnym bohatstvom,kolonia mexika pracovna sila zdarma.
rozmach,tym ze anglicky bankari,zacali davat ohromne uvery,na 1a 2 svetovu vojnu bojujucim krajinam,uvery pre obe bojujuce strany a vsade,ohromne sa nabalili,dolar uz bol silny a svetova mena cislo 1.
spinave peniaze,donesene z anglicka,kde bankari zbohatli hlavne na koloniach afriky,teraz krvave peniaze,znova otacali na vojnach a vrazdeni.
oficialne menovanie za policajta sveta,zial len v prospech svojej krajiny 70 rokov vojen po celom svete.

peniaze /novodoba kolonizacia/-

dnes uz sa neda kolonizovat stat tak okate,dnes su svetove sudy/haag/,osn,sumity g7,20,kde by zbedacovanie ludi,starym sposobom a utlacanim,by nebolo mozne,hrajeme sa na demokraciu po celom svete.
tieto najvyspelejsie staty sveta,ale potrebuju kradnut,aby druhy na nich pracovali,aby mali suroviny bez prace,kto si mysli že sa to da ekonomickym zazrakom,cestne,neda sa,aby sa niekto mal velmi dobre,vacsina sa musi mat velmi zle.
mocnosti su ale hlavy sikovne,21 storocie je storocie "terorizmu".
ked ste policajtom a tvorcom nato,vediete osn ,prakticky ste panom sveta.staci to nahrat,vymysliet zopar teroristov,podstata je ale ta,aby to boli teroristi tam,kde su tie zasoby ropy a zemneho plynu najvacsie na svete.
21 storocie je hlavne o rope a plyne,polovicku statnych rozpoctov krajin,ide prave na energie a vyrobky z danych komodit.
vacsinou to funguje nasledovne,aby sa nielen na jeden stat ukazalo prstom,ze je agresor,zapojim do toho aj spojencov,osvetu silnych krajin uz siria viacery,jedneho je lahke sudit,ked je to ale 3-5 najsilnejsich krajin sveta,oni su sudcovia a oni pisu buducnost,sudca neexistuje.
pod poklickou terorizmu,samozrejme ukazem svetu,ze danemu statu pomaham ,ucim a sirim v nich demokraciu,lenze ich nikde nikto nevýta,nikde ich nechcu,neveria ich demokracii,uz davno prisli na to,ze ste sa stali koloniou a stat je rozkradany.
rozmach krajin v dnesnej dobe funguje nasledovne-
nemusim zamestnavat ludi,nemusim platit odvody,stat sa nemusi o nich starat,po napadnuti krajin/irak,libia,syria,afganistan/,musia to byt ale krajiny ako tieto,ropa,plyn to plati stale,kde je tych surovin najviac a najkvalitnejsie,raz ukazem na chemicke zbrane,potom na zrutenie dvojiciek a terorizme,potom na diktatorov,podstata je ale ta ista,nikdy ziadny z tychto statov,nebol nikto,nikdy za nic sudeny a odsudeny,nikdy nikomu nič nebolo dokazane,ale kto by sa postavol proti tomu,ked 70 % zbrani sveta je na ich strane a oni urcuju kto je zlocinec a kto nie.

po zbombardovani krajiny sa nasledne medzi spojencov rozdelia hlavne prudy,lomy,potrubia ,vacsinu firiem majitelia su uz nasledovny ,usa,fancuzko,nemecko,taliansko,najvacsie ropne a plynove rafinerie sveta.
napadnutej krajine zostava vacsinou 20-30 % produkcie doma,zvysok a vacsia cast ide danym krajinam zdarma,dan za to ze vas stat spojenci "zachranili" a mam zas na desatrocia suroviny zdarma./hovorim tomu novodoba kolonizacia/

aby sme si pripomenuli ako sa danym krajinam vyborne zije, v demokracii a zachrane od dobrych spojencov.
napadnuta krajina,uz nezije z produkcie surovin,rozbyta infastruktura, v iraku hlad,deti do skol nechodia,nezamestnanost,z bohatej krajiny ,ruiny.
libia- nema vladcu,bez velenia,vladnu tam desiatky kmenov,ktore medzi sebou bojuju,o vplyv,z najbohatsej ekonomiky afriky je rozkradnuty a bojujuci stat.
syria-rozdelena na al kaidu,roky bojov a chudoby,afganistan podobne.

je zaujimavy poznatok,ze aj napriek tomu,ze tieto staty viditelne vykoristovali starocia cely svet,okradali a bedacili,propaganda je velmi silna vec,napriek najvacsim vyhladovaniam obyvatelov a genocidam,kopec ludi stale veri,ze sa dane narody zmenili,nemecko pred 70 rokmi zabijalo a plienilo celu europu/svet/,teraz uz nie vojensky,ale ekonomicky su zas na trone a oslavovany.[/SPOIL]

[SPOIL]na zaver :

neexistuje v ekonomike zazrak,kde sa stat dostane z priemeru za 50 rokov do pozicie bohateho statu,kym nekradnes a neokradas vo velkom druhych,nie je to mozne.
kym nemas stat z bohatymi naleziskami ropy,plynu,zlata nikdy na tych najbohatsich nedosiahnes,ekonomicky to nie je mozne,mozes robit len drobnu politiku,nie tu uplne hore ,velmi a rychlo zbohatnut,nikdy sa to nikomu nepodarilo/bez armady a vrazdenia/.
existuje len jedina ekonomika čo to studujem,ktora na to nepotrebovala silnu armadu,ani vykoristovanie inych statov,tou je ekonomika ciny v dnesom svete,tam ale plati,ze starocia je vykoristovanie obyvatelstva,super cisla a bohatsvo maju lebo ludia hladuju,pracuju za par dolarov na mesiac roky v chudobe.
ale je pravda,ze vo svete nemuseli robit spinavosti a kolonizovat ,utlacali vlastne obyvatelstvo pre blaho statu,to by sa nam asi nepacilo .
budme radi,ze nespime pod ropu a plynom a nemame ani extra naleziska zlata,cinu a podobne,nie sme tym padom zaujimavy na napadnutie a kolonizaciu od silnych statov,v podstate nas chudoba chrani,kym nepride na nedostatky pitnej vody,potom budeme mat problem.
momentalne sa svet nachadza vo fazi,ze kolonie bohatym na vyvazenie dlhov nestacia,staty sa strasne zadlzuju,aby si bohaty udrzali vysoky standard z minulosti musi prist velka vojna,hlavne usa ich dlhy sa uz nedaju splatit,su vacsie ako ma cela planeta dokopy.
historia stale ukazala,este sa nikdy nestalo aby to tak nebolo,ze velmi zadlzene krajiny musia ist do vojny,inu sancu na splatenie dlhov totizto nemaju,ako zas plienit a kradnut.

aby som spomenul aj rusko,jedina krajina,ktora nepotrebovala nikdy viest vojny,pod zemou daleko najbohatsi stat sveta,ich suroviny,ako jedny z mala krajin su zatial "nevycerpatelne".
preto boli stale napadany,ci francuzi,nemci,turci,tatari,mongoly kazdy tam pohorel,nikdy ale nebohatli z toho aby si robili kolonie,aby druhy lud pracoval na nich.
ked uz ziskali uzemie,tak si ho podrobili a stat zveladovali,tu je ale problem z tym,ze kratkodobo z toho stat nic nema,ked si podmanis uzemie,obyvatelov,uzemie sa stat musi starat a zveladovat,nie okradat.
rusi ale bojovat nemusia,su surovinovo neskutocne bohaty,su ale problemom,lebo sa snazia robit cistu ekonomiku,napr,postavim plynovod za 50 mld dolarov a za 10 rokov zarobim 300 mld,vsetko je dnes na elekrinu,ropu,tam kde na to ine staty nemaju,oni to maju zo svojho a zadarmo.[/SPOIL]
 
Nahoru